Ghiduri turistice

Bacsisul in Roma

ghid roma tuktukE un lucru comun sa lasi bacsis in Roma. Romanii se dau in vant dupa bacsis, asa incat e recomandabil sa ai mereu la tine cateva bancnote sau monede mici. Fa ce fac romanii si nu te zgarci!

In oras – majoritatea restaurantelor au bacsisul inclus in couvert sau in servizio. Dar poti lasa cateva monede si “peste”, chiar daca nu e obligatoriu. Daca servizio nu este inclus, lasa circa 5% din totalul notei, desi, daca esti generos, poti merge pana la 10-15%. In cafenele, poti lasa 25 centi la plecare. Multe restaurante, in special cele de lux, vor avea un ingrijitor la toaleta, caruia ar trebui sa-i dai 50 de centi. In baruri, 1 euro pentru fiecare rand e mai mult decat ok, daca esti multumit de serviciu. Soferii de taxi se asteapta sa le lasi 10% din nota de plata dar nu se supara nici daca le cedezi restul, pana la rotunjire.

In hoteluri – baiatul care te ajuta sa-ti duca bagajele in camera asteapta sa primeasca 1-3 euro iar menajera ar trebui sa primeasca 1 euro pe zi. Tot un euro pentru portar sau valet iar un concierge mai util merita 2-3 euro.

Alte servicii – In cazul in care ai un ghid pe parcursul vacantei romane, lasa-i circa 1,50 euro pentru un tur comun, de jumatate de zi. Pentru servici private, desigur, suma trebuie sa fie mai mare. Pentru orice alte servicii, pregateste circa 5-10% din valoarea totala.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!