valencia
Foto: BackyardProductions
Europa Hoteluri

Top 10 cele mai bune hoteluri din Valencia

Valencia e o destinație superbă. Un oraș cu un vibe fantastic, care oferă vizitatorului o combinație fascinantă de vechi și nou, de la centrul istoric cu străduțele lui șarmante și splendidele clădiri medievale la cartierele cu arhitectură modernă, care culminează cu Orașul Artelor și Științelor și la plajele largi, cu nisip fin. În plus, să nu uităm că Valencia e locul în care s-a născut paella, unul dintre cele mai cunoscute preparate spaniole.

Am scris mai multe despre ce să faci și ce să vezi în Valencia aici. În acest articol însă, am selectat cu atenție 10 dintre cele mai bune hoteluri din Valencia pentru cei care vor să viziteze orașul pe cont propriu. Sunt multe posibilități de cazare în al treilea cel mai mare oraș al Spaniei (după Madrid și Barcelona), dar pentru a-ți face alegerea mai ușoară noi îți propunem câteva variante bine plasate, cu note foarte bune pe Booking.com, de la 5 stele până la o stea, care să nu-ți golească buzunarele și să te satisfacă pe deplin.

Hospes Palau de La Mar *****

Hospes Palau de La Mar

Deschidem cu un hotel de cinci stele, pentru gusturi rafinate, plasat în conacul unui nobil de odinioară, care combină tradiția și inovația în cel mai reușit mod. În contrast cu aglomerația orașului, această oază de liniște aflată în apropierea Parcului Turia dispune de un spa și de o excelentă grădină ascunsă de ochii trecătorilor, acolo unde altădată se aflau caii proprietarului.

La Orașul Artelor și Științelor poți ajunge în plimbare de-a lungul Parcului Turia, care traversează orașul pe o distanță de 11 km, în vreme ce în Plaza del Ayuntamiento ajungi în 10 minute de mers pe jos, aceasta aflându-se la o distanță de numai 1 km. Hotelul de tip boutique aduce în prim-plan șarmul unui mic palat valencian, cu ale sale porți cu arcade și scări ce păstrează marmura originală.

Fiecare dintre cele 66 de camere are un design în culori calde, maronii și bej, pentru a oferi un refugiu liniștit. Camerele au dimensiuni diferite, însă eleganța și spațiul sunt elemente prezente în oricare dintre ele. La spa-ul hotelului poți face saună, baie turcească sau diverse tratamente și masaje. Restaurantul Ampar e o alegere potrivită pentru gurmanzii care caută savoarea preparatelor locale. Prețurile la Hospes Palau de La Mar încep de la 130 euro / noapte.

Rezervă aici

Hotel Valencia Alameda ****

valencia alameda

Hotelul Valencia Alameda propune mai întâi 35 de camere exact în fața Orașului Artelor și Științei, apoi o personalizare a experienței, transpusă în cele patru diferite tipuri de camere, în funcție de necesitățile fiecărui client. Hotelul e gândit cu meticulozitate și cu atenție la fiecare detaliu, pentru a întregi un concept contemporan și confortabil, începând cu ferestrele largi ale camerelor, cu priveliști frumoase. Prețurile pornesc de la 60 euro / cameră

Rezervă aici

Primus Valencia ****

primus valencia

Hotelul Primus Valencia e la 5 minute distanță de Orașul Artelor și Științelor, plaja Malvarrosa (principala plajă a orașului) e la mai puțin de jumătate de oră de mers pe jos (sau la 10 minute de mers cu bicicleta – care se poate închiria de la recepție) iar Catedrala la 12 minute de mers cu autobuzul.

Vorbim despre un hotel modern, care dispune de piscină atât la interior cât și la exterior, de o terasă și o grădină în care se află și un bar în aer liber, perfecte pentru socializare în serile calde de vară. Camerele nu dau pe-afară de elemente „wow”, însă urmează o linie curată și minimalistă, cu o paletă de culori discrete și cu toate dotările de care ai avea nevoie. Prețul unei camere pornește de la 72 euro / noapte.

Rezervă aici

One Shot Mercat 09****

One Shot Mercat

One Shot Mercat e un hotel de 4 stele excelent localizat, în buricul centrului vechi, la numai cinci minute de mers pe jos de Plaza del Ayuntamiento, în care se află Primăria, la trei minute de Mercat Central și la șapte minute de Catedrala din Valencia. Alegerea e foarte bună dacă ai în vedere să colinzi centrul Valenciei. Hotelul combină elemente originale, de arhitectură veche, cu decoruri contemporane.

Pe acoperiș se află o terasă și o mică piscină (mai degrabă, un loc de bălăceală), pe marginea căreia se poate sta la soare. Hotelul dispune de un restaurant iar camerele (22 la număr) sunt spațioase și se întind de-a lungul a trei etaje. Unele au pereți de cărămidă și tavane iluminate al căror design le face să arate ca niște fresce. Prețurile pornesc de la 70 euro / noapte.

Rezervă aici

Hotel Dimar ****

hotel dimar

Plasat pe unul dintre principalele bulevarde ale Valenciei, Hotel Dimar are avantajul de a se afla, totodată, lângă Parcul Turia și la doar 1,5 km de Orașul Artelor și Științelor, de catedrală și de piața centrală. În jurul lui sunt numeroase magazine și restaurante, iar stațiile de metrou Colón și Alameda se află la 15 minute de mers pe jos.

Hotelul oferă internet gratuit și dispune de o sală de fitness. Camerele sunt elegante, având podele de lemn, la restaurantul din lobby se poate lua un mic dejun bogat iar caracterizarea generală vizează un hotel cu personalitate și stil, confortabil și contemporan. Prețul unei camere începe de la 71 euro / noapte.

Rezervă aici

Hotel Boutique Balandret ***

hotel balandret

Valencia nu e numai despre centrul istoric sau despre Orașul Artelor, ci și despre plajă. Așa că, dacă ai de gând să iei în considerare plaja orașului ca principal element al vacanței, alegerea acestui hotel stilat nu te va dezamăgi. Aflat pe faleza plajei valenciene Malvarosa, undeva spre zona portului de iahturi, Balandret te răsfață cu tot ceea ce înseamnă un asemenea amplasament, inclusiv restaurante, baruri și magazine. Dacă vrei să ajungi în centrul vechi, la ieșirea din hotel ai stații de autobuz care, în maxim 30 de minute îți vor satisface pretențiile.

Hotel Balandret e unul de tip boutique, după cum îi spune și numele, dar cu personalitate valenciană, începând de la recepția care aduce un tribut patrimoniului cultural al orașului, prin doi pereți făcuți din peste 1000 de botijos (borcane) și prin cele patru sculpturi, opere ale artistului local Joaquin Sorolla. Nu e un hotel minimalist, dar e unul de clasă, cu tavane de lemn și corpuri de iluminat interesante. Camerele au designuri diverse, majoritatea dintre ele dispunând de ferestre din podea până-n tavan, unele cu vedere la port.

Hotelul are un restaurant, dispune și de o terasă de pe care se poate admira plaja, oferă servicii de închiriat biciclete și prosoape de baie. Prețurile la Hotel Boutique Balandret pornesc de la 66 euro.

Rezervă aici

One Shot Colón 46 ***

one shot colon

Calle Colón este una dintre principalele artere de cumpărături ale Valenciei, de-a lungul acestei străzi întinzându-se buticuri și magazine de tot felul. E o zonă „zero”, doldora de locuri istorice și  restaurante, cu alte cuvinte, dacă alegi hotelul One Shot Colón 46 vei avea parte de cel mai autentic sentiment valencian, fiind la doar câțiva pași de Plaza del Ayuntamiento sau de catedrala în care se află (presupusul) Sfânt Graal.

Hotelul are un design artistic, cu spalsh-uri de culoare care înviorează atmosfera și oferă o continuă stare de bună dispoziție. Sunt 50 de camere de patru tipuri, de la cele standard – confortabile și liniștite, cu vedere la curtea interioară – la cele cu balcoane din care te poți bucura de farmecul străzii. Prețul este foarte bun, având în vedere locația – de la 61 euro / noapte.

Rezervă aici

Rooms Ciencias ***

Rooms Ciencias

Rooms Ciencias se află pe un bulevard principal, la doar cinci minute de Orașul Artelor și Științelor, celebrul loc valencian în care vei petrece cel puțin o zi, în special dacă ești însoțit de copii (dar nu numai). Ca să ajungi în centru sau în zona de plajă va trebui să iei un mijloc de transport în comun (lângă hotel sunt câteva stații de autobuz), iar dacă ai închiriat mașină, avantajul e că hotelul îți oferă spațiu de parcare.

Clădirea e modernă, cu un design contemporan, făcând parte din grupul Valencia Flats. Camerele au un decor minimalist, oferind spațiu pentru două, trei sau patru persoane, și au balcon. Bonusul îl reprezintă aerul condiționat, indispensabil în Valencia pe timp de vară. Prețurile încep de la 35 euro / noapte.

Rezervă aici

Opera House Valencia B&B **

opera house valencia

Un hotel fără mari pretenții, însă cu un raport excelent calitate-preț. Opera House Valencia se află la circa 1,4 km de Orașul Artelor și Științei, la 1,9 km de Parcul Turia și la 3,3 km de Mercade Central. Toate camerele au baie privată și vedere la micuța piscină, micul dejun se ia la restaurantul Panateria, personalul este extrem de amabil iar review-urile sunt pozitive. O variantă ieftină de cazare în Valencia, pentru cei care călătoresc singuri sau în cuplu. Prețurile încep de la 45 euro / noapte.

Rezervă aici

Hostal Antigua Morellana *

Hostal Antigua Morellana

Un fost han, aflat în centrul orașului istoric, care-și primește oaspeții încă din secolul 18. Deși e clasificat la doar o stea, stabilimentul condus de patru surori a fost modernizat, fiind transformat într-un hotel-boutique surprinzător de primitor, care primește review-uri entuziaste din partea celor care-i calcă pragul.

Antigua Morellana e amplasat pe o străduță îngustă din centrul vechi, în apropierea fostei clădiri a bursei de mătase, construită în stil gotic în secolul 15. Catedrala din Valencia și impresionanta Plaza de la Reina se află și ele la câteva sute de metri, laolaltă cu numeroasele baruri și restaurante. Așadar, locația ideală pentru a explora orașul, dintr-un spațiu cu mobilier istoric, selectat cu atenție de proprietari pentru a crea o atmosferă imtimă și ospitalieră. Fiecare cameră are propriul design, fiind învăluită în culori vibrante și având propria baie. Unele camere au balcon. Prețul pe noapte începe de la 70 euro / cameră

Rezervă aici

Foto hoteluri: Booking.com

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

banner animawings



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!