drone pentru începători
Foto: mail272
Techno Tuk

7 drone pentru începători, perfecte pentru orice călătorie

Dronele au devenit extrem de populare în ultima vreme și nu e de mirare că asistăm la o înmulțire considerabilă a modelelor, care devin din ce în ce mai puternice și mai dotate. În plus, din ce în ce mai multe persoane le folosesc, de la regizorii de filme la fotografii profesioniști și ingineri. Cu toate acestea, cei care par a se bucura cel mai tare de beneficiile aduse de achiziționarea unei drone sunt, în continuare, cei care călătoresc. Creatorii de conținut.

drone pentru începători
Foto: Jonas Schallenberg

E foarte probabil ca, dacă ești blogger/vlogger de travel sau pur și simplu un călător pasionat, care merge în locuri fantastice de pe întreg globul, să-ți dorești ca, într-un moment sau altul, să ai la dispoziție o dronă pe care s-o înalți și care să-ți capteze video-uri și fotografii de senzație cu peisajele din jur.

Dronele mari și „potente” au nevoie de aprobări speciale. În România, de fapt, utilizarea oricărei drone este reglementată, iar despre acest lucru poți citi mai multe informații aici. Asta nu înseamnă, însă, că nu-ți poți cumpăra o dronă, pe care s-o folosești conform legii, acolo unde nu există nicio interdicție. De aceea, am selectat în cele ce urmează, 7 drone pentru începători, din care poți să-ți alegi cu încredere un model care să-ți satisfacă pretențiile și care să-ți „producă” un conținut unic: lumea dintr-o perspectivă aeriană.

Parrot Bepop 2

Parrot Bebop 2

Drona Parrot Bepop 2 dispune de o cameră de 14 MP 1080p, cu lentile fisheye, care produce fotografii și clipuri de o acuratețe vizuală remarcabilă. În plus, e suficient de compactă pentru a-ți intra în rucsac. Motorul puternic permite ridicarea ei la altitudini rezonabile și vine la pachet cu două seturi de elice. Drona se încadrează în categoria de 500 grame, având un interval de zbor de până la 25 de minute, în vreme ce utilizarea simultană a senzorilor îi garantează stabilitatea.

Bepop 2 nu vine la pachet cu un controller, însă ea se poate manevra prin intermediul aplicației Freelight 3, ce poate fi descărcată pentru smartphone sau tabletă. Principalele funcții sunt cele de decolare și aterizare automată și cea de întoarcere acasă.

Preț: 2600 lei, cumpăr-o de aici.

DJI Mavic Mini

DJI Mavic Mini

Mavic Mini are o greutate de numai 249 grame. E compactă și pliabilă, fiind foarte ușor de cărat în orice călătorie. Este încadrabilă în cea mai mică dintre categoriile dronei, fapt pentru care, în unele țări, poate trece de reglementările impuse acestor aparate de zbor.

Drona dispune de un dispozitiv de protecție 360 de grade, care protejează elicele și conferă o deplasare sigură prin aer. Camera realizează fotografii de 12 MP și video-uri Quad HD la calitate 2,7K. Gimbalul motorizat, pe 3 axe, asigură stabilitatea camerei. Mavic Mini poate sta în aer până la 30 de minute, are sistem de poziționare virtuală și efectuează întoarcere automată la bază.

Preț 1900 lei, cumpăr-o de aici.

Parrot Anafi

Parrot Anafi

Parrot Anafi e o dronă care ridică ștafeta calității și ne putem da seama de asta dacă privim la specificațiile de bază: filmare 4K HDR, fotografii de 21 MP, gimbal înclinat vertical la 180 de grade, perfectă pentru fotografiile cu unghi mic. Are o baterie inteligentă care o menține în aer până la 25 de minute și care, grație mufei de tip USB-C poate fi încărcată direct de la laptop.

Drona are un cadru de carbon ușor și ultra-compact, are o distanță maximă de acțiune de 4000 m, care o face superioară față de alte drone din aceeași clasă, și poate atinge o viteză maximă de 55 km/h, în modul sport. Vine la pachet cu Parrot Skycontroller și cu o telecomandă pliabilă.

Preț: 5175 lei, cumpăr-o de aici.

DJI Mavic 2 Pro

DJI Mavic 2 Pro

Un singur lucru dacă menționăm și e suficient să ne dăm seama de calitatea dronei DJI Mavic 2 Pro: camera Hasselblad integrată. Compania suedeză Hasselblad e renumită pentru camerele foto pe care le produce încă din anul 1941, iar camera Hasselblad L1D-20c, prezentă pe această dronă e prevăzută cu o tehnologie unică HNCS, ce garantează capturarea cadrelor aeriene în culori fantastice, la rezoluție de 20 MP.

DJI Mavic 2 Pro poate înregistra simultan fișiere în format JPEG și RAW, are un design aerodinamic și o carcasă setată pentru performanță. Drona poate atinge viteza de 72 km/h și are o autonomie de până la 31 de minute. Designul Low-Noise asigură zborul silențios, așa încât nu vei deranja spațiul fonic al nimănui. Funcția Active Track 2.0 realizează o imagine de ansamblu 3D a mediului înconjurător, pentru o mai bună recunoaștere a acestuia, iar algoritmii de anticipare a traiectoriei asigură menținerea activă a funcției de tracking atunci când traiectoria e blocată de un obstacol.

Preț: 6400 lei, cumpăr-o de aici.

Yuneec Typhoon H Hexacopter

Yuneec Typhoon H Pro 2

Drona Typhoon H are o autonomie de zbor de până la 25 de minute și filmează cu o cameră CGO3+ 4K UHD. Vine la pachet cu o stație de bază dotată cu Android și cu un ecran tactil de 7 inci, pe care poți urmări secvențele live înregistrate în timpul zborului.

Drona are o stabilitate îmbunătățită și este echipată cu un semnal wireless, pentru o mai mare securitate, o funcție panoramică și una pentru înregistrări time-lapse, plus funcții pentru fotografii în serie. În modul Follow Me, drona evită coliziunile cu obiecte, camera video Intel RealSense R200 construind un model 3D care permite zborul fără a avea grija obstacolelor. Camera CGO3+, cu 3 axe, filmează în format 4K, face fotografii de 12 MP și dispune de o lentilă cu unghi larg și câmp de vedere de 94 grade. Camera poate fi setată manual în timpul zborului.

Preț: 3250 lei, cumpăr-o de aici.        

DJI Mavic Air

DJI Mavic Air

Mavic Air e o dronă pliabilă, de dimensiuni reduse, care e concepută cu gândul la călătorii. Are o cameră cu stabilizare în 3 axe, cu un senzor CMOS de 1,2 / 3”, cu care poți face fotografii de 12 MP și clipuri video 4K la 30 fps.

Funcția ActiveTrack poate detecta simultan până la 16 subiecte selectabile, permițând alegerea subiectului de urmărire dorit. Alte funcții interesante sunt SmartCapture (prin care controlezi drona cu mâna) și QuickShots (cu 6 module, existând posibilitatea să distribui imediat creațiile pe rețelele sociale).

Mavic Air se poate ridica la o altitudine maximă de 5000 de metri și are o autonomie de zbor de până la 21 de minute, distanța maximă de operare a ei fiind de 4 km.

Preț: 5830 lei, cumpăr-o de aici.

DJI Tello

DJI Tello

DJI Tello e o dronă pentru începători, ce poate fi manevrată atât de adulți cât și de copii, prin intermediul unei aplicații, de pe smartphone sau tabletă, sau prin intermediul unei radiocomenzi conectată prin Bluetooth.

Drona se poate folosi atât în interior cât și în exterior (dacă nu e vânt), poate efectua 8 flip-uri diferite și poate înregistra automat în modul EZ Shots. Fișierele video și fotografiile se salvează direct pe dispozitivul cu care o manevrezi, nefiind nevoie de card MicroSD. Distanța maximă între dronă și radiocomandă este de circa 100 m. Încărcarea aparatului se face prin conectarea la un slot USB. Camera dronei realizează fotografii de 5 MP și filmări HD, de 720p.

Preț: 500 lei, cumpăr-o de aici.

Citește și: 30 fotografii de la înălțime, făcute de TukTuk în întreaga lume

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!