Ski Techno Tuk

Ochelarii smart pentru schi cu sistem de navigație

Ne aflăm într-o epocă a marilor experimente tehnologice digitale care, să recunoaștem, ne ușurează viața în multe privințe. Ski amadé, din Austria, este o rețea de schi modernă și inovativă, fapt pentru care a adoptat această tendință cu ani în urmă. În multe domenii s-au făcut progrese importante, cum ar fi în tehnologia și digitalizarea schiatului, unde s-a ajuns la introducerea ochelarilor inteligenți, care oferă informații legate de întreaga regiune de schi. Punctele WLAN de la stațiile aflate pe munți și văi, o aplicație, social media, modele 3D ale regiunii de schi și Mobile Ticketing fac parte de ani de zile din dotările de bază ale Ski amadé. Acum poți parcurge pârtiile cu ajutorul ochelarilor smart.

„Faceți stânga în 300 m”. „Faceți stânga”. „Ați ajuns la destinație”. Așa vor decurge lucrurile pe schiuri când vei folosi ochelarii smart în Ski amadé. Ochelarii încă nu pot vorbi, dar indicațiile se afișează în partea dreaptă de jos a lentilelor, la fel ca toate celelalte informații. Navigarea este posibilă mulțumită tehnicii moderne de cartografiere care îți oferă informații și despre pârtiile sau lifturile blocate. De asemenea: ochelarii te anunță dacă părăsești ruta stabilită pentru că ai ratat întoarcerea sau poate pentru că pârtia din stânga pare mai frumoasă decât cea din dreapta. În acest caz, mesajul „Vă rugăm, întoarceți” nu se afișează.

Sistemului de navigare i se adaugă și informațiile mereu actualizate cu privire la regiune, la zona de schi, la cabane și la piste, la prognoza meteo, precum și un vitezometru. Cel mai bun Kaiserschmarrn (specialitate austriacă dulce) se găsește la Jungeralm, iar piața de la cea mai mare altitudine se găsește pe Kreuzkogel Sportgastein din Sportgastein, dar cum se ajunge acolo cel mai repede? Ochelarii smart îți arată drumul exact până acolo. La fel ca în cazul mașinii, ochelarii îți permit să alegi pârtia pe care dorești să mergi: una albastră sau poate una pentru sportivi, ba chiar poate o pârtie pe unde se găsesc cele mai frumoase priveliști sau poate pe cea pe care o recomandă ochelarii. Schiorii sunt atenționați cu privire la toate atracțiile pe lângă care trec și nu vor rata nimic. 50 m mai încolo se află o cabană frumoasă? Ochelarii îți arată. Pe marginea pârtiei se găsește un loc bun pentru poze? Ochelarii îți afișează o poză a cabanei, precum și o imagine făcută cu webcam-ul din respectivul punct de observare.

Oaspeții regiunii austriece Ski amadé au la dispoziție 25 de puncte Intersport Rent aflate în toate cele cinci zone Ski amadé, de unde pot închiria ochelarii smart cu informațiile preinstalate – totul pentru 19 euro pe zi. Firma Recon dezvoltă mini-computere cu WLAN și GPS integrate care se pot monta pe unii ochelari. Conexiunea USB permite rularea datelor din aplicația „Ski amadé Guide” direct în ochelari. Cu ajutorul unei mici telecomenzi aflate la încheietura mâinii, poți activa ochelarii smart și imediat ți se va afișa drumul către următoarea cabană sau către următorul lift, iar acest lucru este posibil și în modulul offline. De îndată ce ochelarii au acces la WLAN are loc și actualizarea datelor despre vreme, precum și a celor despre starea lifturilor și a pârtiilor.

Foto: skiamade.com

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!