mistral singles
Europa Hoteluri cool

Mistral Singles, hotelul din Chania (Creta) ideal pentru călătorii solitari

Creta e una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei. E cea mai mare, e cea mai populată, are plaje cu duiumul, care mai de care mai frumoase, are locuri antice, munți, păduri, o gastronomie fabuloasă condusă de regele Ulei de Măsline.

Oricine alege o vacanță în Creta nu se va întoarce dezamăgit. Pur și simplu, dacă știi să-ți faci vacanța smart, nu ai cum să pleci din insula lui Zeus altfel decât cu satisfacția că ți-a fost bine, ducând după tine inconfundabilul spirit grecesc, care-ți șoptește în fiecare an să revii printre zei.

elafonissi
Plaja Elafonissi, din Creta

Ce faci, însă, dacă ești un călător solitar? Dacă îți place să colinzi lumea de unul singur, fără partener, căutând compania celor ca tine, oameni de peste tot, care călătoresc pentru a-și face prieteni pretutindeni și pentru a se distra împreună cu ei, descoperind frumusețile planetei?

Este Creta pretabilă pentru aceștia? Și dacă da, unde poți găsi în Creta un loc în care călătorii solo se simt ca acasă, la standarde ridicate (nu precum în modestele hosteluri), beneficiind de confort și de un program de activități pentru toate gusturile? Ei bine, TukTuk.ro a descoperit acest loc.

Mistral Singles, paradisul călătorilor solo

Chania este, poate, cea mai frumoasă zonă din Creta. Aflată în vestul extrem al insulei, Chania e un mix de plaje, munți și văi, care trebuie descoperit și înțeles, kilometru cu kilometru. Aici se află două dintre cele mai frumoase plaje ale Europei – Balos și Elafonissi – precum și canionul Samaria, care, cu ai săi 16 kilometri, este unul dintre cele mai lungi de pe Bătrânul Continent.

La 16 km de orașul Chania întâlnești localitatea Maleme, un sat cunoscut pentru istoria lui (marcată de prezența aeroportului pe care s-a dat celebra Bătălie a Cretei, din cel de-al Doilea Război Mondial), dar și pentru plajele frumoase și infrastructura turistică, pentru ospitalitatea locuitorilor și pentru gastronomia de tip „farm to table”. La mică distanță de plaja din Maleme, călătorii solitari sunt invitați într-un mic paradis: hotelul Mistral Singles.

Hotelul Mistral Singles, din Maleme (Chania)

Mistral Singles este deținut, administrat și condus de doi frați – Adonis și Vassilis Gialamarakis – care știu, fiecare în felul său, să creeze acea atmosferă de familie pe care ți-o dorești atunci când ajungi în Grecia, și care e savuroasă prin autenticitate și tradiție. Adonis este cel care pune lucrurile pe roate și le face să se miște cu o precizie milimetrică, fiind responsabil cu distracția și buna dispoziție, în vreme ce Vassilis, absolvent al Universității de Horticultură din Scoția, este „ochiul” care supervizează desfășurarea cu succes a „operațiunilor”.

Gastronomie cretană autentică

În spatele lor, Mama Katerina este cea care a pus bazele bucătăriei de la Mistral Singles, încă de la deschiderea hotelului, în 1991. Deseori prezentă și acum în bucătărie, pentru a supraveghea personalul, ea a definit un meniu ce include preparate cretane autentice, unele dintre ele purtându-i semnătura originală. Ai auzit de gemista? De dolmades? De boureki? Împreună cu multe altele, le vei descoperi la Mistral Singles. Iar dacă-l prinzi pe Adonis prin bucătărie, roagă-l să-ți facă un saganaki cu cârnați picanți. Te lingi pe degete și vrei să-l înfiezi!

Gastronomia cretană, deseori supranumită „sufletul Mediteranei” a reușit să supraviețuiască celor 3000 de ani trecuți de la apariția civilizației minoice, survolând istoria grație ingredientelor naturale produse de fertilul sol al insulei, pe care ai senzația că ar putea crește orice fel de plantă. În plus, se știe că bucătăria cretană e una dintre cele mai sănătoase din lume, și dacă ne gândim că în majoritatea preparatelor regăsim ulei de măsline, ierburi aromatice, brânzeturi, pește proaspăt, miere de cimbru, portocale și multe altele, putem defini un tablou culinar transpus într-o expresie deja celebră: curcubeu pe cerul gurii.

Oricine petrece o săptămână la Mistral Singles va remarca punerea în practică a filosofiei slow food și ale celor două componente ale acesteia: preparate tradiționale și folosirea de legume și carne proaspete.

Un hotel cu de toate

Hotelul dispune de 35 de camere (8 Standard și 27 Deluxe), toate dispunând de absolut tot ce ai avea nevoie pentru un sejur de calitate, de la saltelele ortosomatice, de tip COCO MAT, până la produsele cosmetice Olivia, din ulei de măsline. În toate camerele, și în zonele publice, există wifi gratuit. În zona de Recepție (unde te va întâmpina simpatica englezoaică Donna) găsești un spațiu de relaxare, dotat cu cărți și jocuri de tot felul.

Există două piscine, pe marginea cărora oaspeții se pot relaxa în timpul zilei. După cum, își pot petrece timpul în jurul barului, savurând un cocktail sau o bere și ascultând muzică relaxantă. Seara, în preajma barului se încing deseori petreceri dansante, într-o atmosferă vibrantă, cu acorduri vintage, moderne sau grecești. Ți-e dor de un sirtaki a la Zorba? Până să vizitezi plaja din Chania pe care a filmat Anthony Quinn celebrul dans, o poți face la barul Mistral Singles, alături de „dansatori” din întreaga lume.

hotel mistral singles creta

Hotelul dispune și de o zonă de wellness, un „sanctuar” în care poți beneficia de tratamente speciale pe bază de produse ce utilizează exclusiv ingrediente naturale. Camere de masaj, cosmetică facială, coafură, manichiură, plus o saună uscată – toate pot fi accesate de către vizitatorii hotelului, de fiecare dată când aceștia își doresc o reechilibrare corporală.

Iar dacă dorești să mergi pe plajă, aceasta se află la doar 3 minute distanță – o plajă publică liniștită, departe de aglomerație, care întregește experiența locală sub binecuvântatul soare cretan.

Plaja sălbatică din Maleme

Experiențe unice, mai presus de orice

Cum, pentru unii, vacanța nu înseamnă doar statul la plajă cu un cocktail alături, e de reținut în special faptul că Mistral Singles e genul de loc în care ți se oferă experiențe memorabile. Aproape fiecare săptămână din sezon este acoperită printr-un program special și divers, care propune un spectru larg de activități, după propriile preferințe.

Degustare de vinuri în Chania

Practic, orice e posibil la Mistral Singles: vizitarea plajelor (există un program special – 7 plaje din Chania, inclusiv Elafonissi, Balos și Falasarna), scuba diving, walking tours, tururi istorice (Palatul Knossos și altele), excursii la cheile Samaria, curs de yoga, curs de gastronomie, vizitarea unei grădini botanice de excepție, tur și cină în orașul Chania, călărie, evenimente culturale, vizite la o fabrică de bere locală, la una de ulei de măsline, degustări de vin la o cramă, excursii pe mare (chiar și vizitarea insulei Santorini), seară grecească etc.

Limitele ți le impui singur, pentru că frații Gialamarakis vor face orice ca doar cerul să-ți fie imita. Și să-ți dorești nu doar să rămâi cât mai multe zile la Mistral ci să te întorci de fiecare dată cu plăcere, așa cum o fac mulți călători solitari care revin, an de an, pentru că s-au îndrăgostit de Creta, de Chania, de Mistral Singles.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!