Europa

Top 10 lucruri de facut in Provence

Cu atat de multe atractii, sunete si culori, singurul lucru dificil atunci cand vine vorba despre o excursie in Provence este cel legat de a te decide unde sa mergi si ce sa vizitezi. Regiunea scaldata de soare si udata, la sud, de apele Marii Mediterane este locul in care cerul pare vesnic albastru si unde vezi la tot pasul campuri de levantica, floarea soarelui, maci si plantatii de maslini si lamai. Provence a fost preferata unor pictori impresionisti de renume, precum Van Gogh si Cézanne, care au profitat de lumina penetranta si de paleta ametitoare de culori, pentru a da viata peisajelor lor nemuritoare.

Zona rurala din Provence si portul Marsilia, caracterizate atat de frumos de autorul si realizatorul de film Marcel Pagnol si-au pastrat nestirbite traditiile si peisajele de odinioara – barbatii in varsta care se aduna in pietele orasului pentru a juca pétanque; oamenii ciocnind pahare cu pastis la umbra copacilor de pe terasele cafenelelor; tarabele din piata unde fermierii din partea locului vand roadele pamantului; pestele comercializat in piata de peste din Marsilia; ruinele romane si asezarile medievale.

Nu e de mirare ca Provence este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Franta. Intrucat s-ar putea sa nu-ti ajunga o viata pentru a explora aceasta regiune diversa si colorata, iata un top 10 al lucrurilor pe care le poti face si vedea in Provence. Ordinea e absolut aleatorie.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!