Food & Drink

Ghidul mancarii si bauturii thailandeze

Capitala Thailandei, orasul Bangkok, este locul in care se intalnesc toate bucatariile traditionale din tara, pentru a-ti oferi o varietate de mancaruri care iti vor lasa gura apa. Preparate pe baza de carne de porc din nord, peste din sud si varietati culinare din China, Burma, Laos si Malaezia, toate iti puse la dispozitie. Bangkok nu se distinge neaparat printr-o mancare cu adevarat specifica, ci mai degraba, ceea ce ii confera unicitate, este faptul ca oferta este cat se poate de variata si savuroasa. In plus, preturile sunt pentru toate buzunarele si poti alege intre o cina intr-un restaurant de lux, sau una stradala, intr-una din pietele unicat ale orasului.

In ce priveste bautura, optiunile sunt si aici variate. Fie ca alegi o bere Chang bauta pe strada sau un cocktail sorbit cu paiul pe o terasa de unde poti admira privelistea orasului, Bangkok le are pe toate. Cluburi de noapte, baruri go-go sau scene muzicale live, te asteapta sa le calci pragul. Oferta este nesfarsita, dar arunca totusi o privire urmatoarei liste cu recomandari:

[highlights color=”orange”]Pietele stradale[/highlights]

Mancarea thailandeza capata parca mai multa savoare atunci cand este pregatita pe strada. Ieftina, rapida si proaspata, mancarea din piete capata cate ceva din personalitatea celui care o gateste. Standurile se gasesc pe aproape orice alee din Bangkok, dar pietele sunt locul ideal pentru a-ti desfata simturile. Nu uita insa ca este sunt inchise lunea, pentru curatenia stradala.

Piata de noapte Soi 38: La adresa Soi 38 din Sukhumvit, se gaseste o piata care isi deschide portile seara si care este locul ideal pentru a te alimenta, dupa o noapte petrecuta in cluburi. Locatia este deschisa intre orele 20 si 3 dimineata.

Soi 38
Soi 38

Piata Nang Loen: Dulciurile sunt la ordinea zilei in aceasta piata inaugurata in anul 1889.

[highlights color=”green”]Cine sofisticate[/highlights]

Daca vrei sa petreci o noapte speciala, exploreaza scena restaurantelor sofisticate din Bangkok. Atmosfera este cu adevarat unica, iar mancarurile savuroase.

Bo.lan: Preparate traditionale thailandeze, pregatite cu grija si servite in mod impecabil, te asteapta in acest restaurant elegant. Bucatarii de aici sunt mandri sa iti prezinte bucataria thailandeza, iar ingredientele folosite sunt proaspete si provin in intregime din partea locului. Bo.lan se afla langa gara Phrom Phong, la adresa 42 soi Pichai Ronnarong.

Baan Klang Nam: Unul dintre cele mai elegante restaurante cu specific pescaresc din Bangkok, se afla pe malul raului Chao Phraya si aici poti comanda cam tot ce traieste in mare.

[highlights color=”orange”]Mancare chinezeasca[/highlights]

Chinatown este cu siguranta locul ideal pentru a savura mancarea oferita de vecinul nordic al Thailandei, cu mentiunea ca preparatele cu taitei sunt in general considerate chinezesti (si sunt singurele mancate cu betisoare); prin urmare, chiar si traditionalul ‘pad thai’ poate fi considerat ca avand influente chinezesti.

Chinatown
Chinatown

[highlights color=”green”]Mancarea vegetariana[/highlights]

Vegetarienii nu ar trebui sa aiba probleme in a gasi mancaruri fara carne, mai ales in locatii populare precum bulevardul Khao San. Sosul de peste este insa adesea adaugat la mancarea vegetariana, dar daca nu il agreezi, invata sa spui ‘mai ao nam plaa’, adica ‘nu vreau sos de peste”.

May Kaidee: Un lant de restaurante cu specific vegetarian, May Kaidee nu este numai complet lipsit de mancaruri pe baza de carne sau fructe de mare, dar promoveaza si principii sanatoase. De exemplu, aici se serveste mai mult orez brun decat alb.

Anotai: Cine elegante, vegetariene. Desi in mare parte cu specific thailandez, Anotai are si alte influente: branza tofu cu sos wasabi, invelita in alge nori, sau salata cu mar si muguri de pin. Ingredientele folosite sunt in mare parte organice, iar deserturile servite (cheesecake cu afine sau placinta cu dovleac) se bucura de multa popularitate. Adresa este 976/17 Soi Rama 9.

[highlights color=”orange”]Bautura[/highlights]

Bauturile de dupa cina, berile de dupa-amiaza si cocktailurile efervescente, toate se regasesc in meniurile thailandeze din Bangkok. Cu toate acestea, barurile se inchid destul de devreme, in jurul orei 1 dimineata, iar in toate locatiile, fumatul este interzis.

Excelenta: berea Chang
Excelenta: berea Chang

Khao San Road: Atat bulevardul cat si imprejurimile sale se umplu de turisti si localnici, odata cu lasarea intunericului, iar aici exista si cateva cluburi de noapte.

Patpong: ‘Cartierul Rosu’ al orasului Bangkok si locul de origine al culturii thailandeze ‘Go-Go’, Patpong se remarca printr-o viata de noapte aparte.

Sukhumvit: Barul se deschide la ora 18 si este locul ideal pentru a savura o bere sau un cocktail clasic. Daca apelezi la Skytrain ca mijloc de transport, coboara la statia Nana.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!