Hoteluri de lux

Hoteluri de top: Club & Hotel Letoonia (Fethiye, Turcia)

Fethiye se afla in regiunea Lycia, o zona cu o istorie bogata si care dateaza de mii de ani, motiv pentru care ea este inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO. Tinuturile de aici sunt dominate de lantul muntos Akdag, aflat  in partea de vest a muntilor Taurus, ale carui varfuri acoperite cu zapada alcatuiesc un peisaj cu totul magnific. Linia de coasta din Lycia este cunoscuta in prezent sub numele de Riviera turceasca sau Coasta de turcoaz si se mandreste cu plaje intinse, cu nisip alb, dar si cu golfuri si stanci care fac din aceste locuri o destinatie de vacanta preferata pentru aristocratia turceasca dar si europeana deopotriva.

Numele Letoonia isi are originile de pe vremea civilizatiei antice din Lycia si imparte peste 3000 de ani de istorie cu stravechile orase Letoon, Kas, Patara si Xantos, care se afla la nu foarte mare distanta de statiune. Peninsula care se intinde intre Fethiye si Antalya era cunoscuta in vremurile de demult sub numele de Lycia. Potrivit scrierilor lui Homer si Acordului de pace incheiat in urma razboiului Kadesh, lycienii erau originari din Anatolia si marinari innascuti. De-a lungul istoriei, Lycia a fost invadata de catre persi, Alexandru cel Mare, romani si bizantini, dar locuitorii de aici nu si-au parasit niciodata pamantul.

Prezentare generala

[slider_pro id=”23″]

Numele Letoonia Club & Hotel provine de la anticul oras Letoon (aflat la circa sase kilometri de statiune), care era pe vremuri unul dintre cele mai importante centre religioase din regiunea Lyciana. In povestile mitologice, se spune ca amanta lui Zeus, Leto, a primit in dar acest tinut, care a primit numele de Letoon. Pentru a preveni ca Hera sa o omoare pe Leto, Zeus a ascuns-o pe aceasta din urma aici, aceasta urmand sa dea nastere in liniste celor doi copii ai lor, Apollo si Artemis. Pana acum, in aceste locuri a fost descoperit un teatru grecesc, iar sapaturile in curs de desfasurare scot la iveala vestigii care apartin perioadei cuprinse intre secolele 7 i.en. si 6 e.n.

Club & Hotel Letoonia se afla pe o peninsula in intregime privata, primindu-si oaspetii in Fethiye, o zona de o frumusete remarcabila din Turcia.

Complexul se afla in peninsula Lycian, scaldata de apele Marii Egee, pe coasta de sud a Turciei. Este una dintre cele mai faimoase statiuni turistice din zona Mediteraneana, iar incepand cu anul 1989 este o locatie de prim rang, care se adreseaza atat familiilor, cat si cuplurilor sau grupurilor mai mari de turisti. Statiunea ocupa o suprafata de 168000 meti patrati si dispune de trei plaje private care se intind pe mai bine de doi kilometri, de-a lungul coastei Marii Egee.

Letoonia in sine reprezinta un adevarat paradis pentru cei care ii calca pragul: turistii pot dormi aici in bungalow-uri, de unde au acces la piscina, unde dispun de facilitati pentru practicarea sporturilor si a altor activitati. Serviciile sunt excelente, mancarea si bautura sunt din belsug, iar pentru relaxare si buna dispozitie, ai la indemana un centru spa. Frumusetea naturala a peninsulei a fost in mod remarcabil conservata si aici gasesti un adevarat ocean de verdeata care include peste 268 de specii, dintre care se remarca pinii, tufisurile de bougainvillea, iasomia si trandafirii. Tavanele sculptate in lemn ale bungalow-urilor sunt tipice pentru aceasta regiune, ele fiind proiectate de catre faimosul arhitect turc Nail Çakirhan.

Camere

[slider_pro id=”25″]

Letoonia ofera un concept Superior All Inclusive, prin care oaspetii sunt tratati in stil autentic turcesc. Merita din plin sa achizitionezi acest pachet de vacanta, intrucat mancarea, bautura si distractia sunt incluse in costul total. Poti alege una dintre cele trei variante de bufet, unul dintre cele trei restaurante pentru gustari, una dintre cele trei locatii A la Carte si dintre numeroasele baruri de aici. [sws_pullquote_left]Letoonia ofera un concept Superior All Inclusive, prin care oaspetii sunt tratati in stil autentic turcesc [/sws_pullquote_left]

In statiune te poti plimba pe cararile de aici care se intind pe 3700 de metri, iti poti duce copiii la Leto Kids Club, poti merge la Centrul Spa & Wellness sau la discoteca in aer liber. Club & Hotel Letoonia este recunoscut pentru serviciile de foarte buna calitate si standardele inalte de igiena, aceasta locatie asigurandu-ti o vacanta de neuitat si cu adevarat remarcabila.

Camerele se afla localizate in caldirea principala a hotelului sau in bungalow-urile aflate in mijlocul padurii de pini de pe peninsula. Toate camerele au tavanele din lemn unice in aceasta regiune din Turcia, ele mentinand in mod natural racoarea.

Restaurante si baruri

[slider_pro id=”27″]

Restaurantele si barurile sunt extrem de numeroase si variate, ele punandu-ti la dispozitie o selectie generoasa de preparate turcesti traditionale, dar si internationale. In barurile de aici poti savura o cafea turceasca autentica, poti servi un cocktail sau poti fuma narghilea.

Distractie si recreere

[slider_pro id=”26″]

Nu vei duce lipsa nici de distractie in Club & Hotel Letoonia, aici avand loc reprezentatii teatrale si organizandu-se petreceri animate de DJ. Nu lipsesc focurile de artificii, iar concertele de muzica live te asteapta cu interpretari de exceptie ale muzicii  de jazz sau populare. Discoteca Moonlight este locul in care iti poti incheia o seara de exceptie, de aici putand admira privelistea panoramica a Golfului Fethiye.

Club & Hotel Letoonia beneficiaza de 2 kilometri de linie de coasta privata. De-a lungul acesteia exista 3 plaje private: Marine, Champagne si Dolphin, dotate cu hamace, sezlonguri, umbrele, baldachine, grupuri sanitare si dusuri proprii.

In acest complex hotelier exista trei piscine in aer liber, doua dintre ele avand si bazine pentru copii si tot aici ai si o piscina interioara, unde poti beneficia de tratamente pe baza de talazoterapie si un bazin jacuzzi. Trei tobogane cu o inaltime de aproximativ 10  metri, care dau direct in mare, pot fi folosite atat de adulti cat si de copii.

Sporturi

Sportul este si el bine reprezentat aici, putand practica aerobic, gimnastica, yoga, tae bo, jogging, baschet, fotbal, volei pe plaja, sah, darts, badminton, tenis – pe unul dintre cele sase terenuri – tenis de masa, golf sau biliard. Pentru pasionatii de fitness exista un centru special amenajat. In afara statiunii, poti practica paragliding, lansarea avand loc de pe muntele Babadaği, iar aterizarea in Ölüdeniz, pe plaja Belçekiz. In luna septembrie, poti participa – daca te tin picioarele – la maratonul care se organizeaza pe Lycia Road. Daca te pasioneaza sporturile extreme, poti face un tur safari, la bordul unui Jeep, sau te poti inscrie la canoe, bungee jumping, motocros sau vanatoare.

Sporturile acvatice includ gimnastica, polo, surf, lectii de navigatie si plimbari cu hidrobiciclete, aceste activitati fiind incluse in costul pachetului de vacanta. In schimbul unei taxe suplimentare, poti  face schi nautic, te poti plimba cu skijet-ul, cu ambarcatiuni de mare viteza sau poti practica parasailing si scuba diving.

Spa, copii, business si luna de miere

Fa-ti timp si pentru o binemeritata relaxare, in centrul spa al Club & Hotel Letoonia, unde ai la dispozitie hamam turcesc, bai cu aburi si saune. Lista masajelor este si ea variata, dar trebuie sa stii ca pentru acestea, ca si pentru tratamente, trebuie sa platesti.

[slider_pro id=”28″]

Copiii se vor simti si ei cum nu se poate mai bine, in incinta Letoo Kids Club, unde exista un mini club pentru cei cu varste intre 4 si 12 ani, o mini discoteca, un club pentru juniori, de la 12 la 16 ani si unde ti se ofera la nevoie si servicii de babysitting.

Cu facilitatile sale exclusiviste, atat in interior cat si in exterior, complexul hotelier Letoonia organizeaza si nunti si posibilitatea de a-ti petrece aici luna de miere.

Oamenii de afaceri nu sunt nici ei uitati, locatia oferind facilitati pentru organizarea de conferinte, la cele mai inalte standarde ale tehnologiei. Suprafata salii de conferinte este de 300 de metri patrati, ea fiind dotata cu proiectoare, flipchart, microfoane si alte echipamente performante.

De la Aeroportul Dalaman, poti ajunge la Club & Hotel Letoonia, cu microbuzul sau taxiul, calatoria durand aproximativ 1 ora.

Regiunea Lycia si Fethiye

In Lycia se afla multe ruine, iar regiunea este faimoasa pentru fructele si legumele cultivate aici, printre care smochine, rosii, castraveti, ardei, porumb, susan si masline.  Branza alba este si ea o delicatesa aici, iar producerea de miere este o traditie locala foarte apreciata in intreaga tara. Multe dintre podgoriile turcesti sunt localizate in Lycia, asa ca producerea de vin este alta activitatea practicata in aceasta regiune.

[slider_pro id=”24″]

In Fethiye poti vizita mormantul de stanca din Lycian si mormantul din Amyntas, care a devenit logo-ul statiunii.Tot aici exista si o fortareata construita de cavalerii din Rhodos si un teatru roman.

Printre alte atractii din Fethiye se numara un bazar, o piata locala care se organizeaza in zilele de marti si vineri, de unde poti achizitiona marfuri locale si suveniruri.

Faleza este un loc apreciat de cei care vin aici, datorita frumusetii portului, de unde se porneste zilnic in faimoasa croaziera ’12 Island Cruise Tour’. Barurile si restaurantele impanzesc zona, oferind in special preparate pe baza de peste si salate. [sws_pullquote_right] Din Fethiye poti merge in Oludeniz, sau Laguna Albastra, una dintre cele mai frumoase plaje din Turcia. Aici se afla o rezervatie naturala de fluturi, in care traiesc sute de specii dintre cele mai variate. [/sws_pullquote_right]

Plaja Patara este o intindere de nisip de 21 de kilometri, iar drumul catre ea trece pe langa o casa veche, aflata in ruine, despre care se crede ca este locul de nastere al lui Mos Nicolae. Canionul Saklikent este lung de 18 kilometri, fiind cel mai mare canion din Turcia si unul dintre cele mai mari din lume. In Fethiye pot fi inchiriate barci, cu care poti ajunge in orasul din apropriere, Gocek. In anul 2006, Demi Moore impreuna cu familia sa au inchiriat un iaht si au petrecut o vacanta in aceste locuri.

Fethiye este o regiune bogata si diversa in ce priveste flora si fauna. Aici traiesc peste 200 de specii de pasari, in regiunile Akgöl, Koca Çaliş şi Çaliş Şat, Babadağ si Kaya. Pe langa vietatile inaripate, aici mai intalnesti si capre de munte, foci mediterane, testoase din specia Caretta Caretta sau Chelonia Mydas. Zona in care testoasele au cuiburile  este protejata in cadrul unui proiect de parteneriat incheiat intre Universitatea Denizli Pamukkale si Universitatea din Viena. Flora este si ea abundenta, in Fethiye crescand numeroase specii de plante indigene, printre care se numara ghiocei, margarete roz si arborele de cauciuc.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!