ciutadella
Parcul Ciutadella / Foto: Charles03
Europa Ghiduri turistice

Turul „verde” al Barcelonei, pentru calatorii ecologisti

Barcelona are o arhitectura incantatoare, plaje minunate si restaurante pline de tapas. Primaria Barcelonei se mandreste si cu abilitatea de a avea grija de spatiile sale verzi, orasul fiind impanzit de parcuri, fiecare cu o istorie interesanta si un design neobisnuit. Iata cum poti petrece cinci zile in Barcelona daca esti un ecologist desavarsit.

hotel la florida
Gran Hotel La Florida, locul perfect pentru o cazare “eco”

Ziua 1

Gran Hotel La Florida este unul dintre cele mai frumoase hoteluri din Barcelona, dar si unul dintre cele mai prietenoase cu mediul. Poti solicita o camera neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon. In plus, cazarea, mancarea si serviciile sunt excelente.

Poti incepe cu o plimbare pe cont propriu sau un tur pe bicicleta al centrului orasului, intrucat ai aici multe obiective turistice si muzee de vizitat. Arcul de Triumf intampina pe toata lumea la intrarea in Barcelona, un start de bun augur pentru calatoria ta. In apropiere se afla Parcul Ciutadella, pe vremuri cea mai mare fortareata din Europa, dar acum, un parc linistit in care se afla si o gradina zoologica, un muzeu, fantani arteziene minunate si spatii verzi de care sa te bucuri.

ciutadella
Spectaculosul parc Ciutadella

De aici poti ajunge usor la Platja de la Barceloneta, un loc bun pentru inotat si stat la soare. Chiar langa parc se afla Catedrala La Seu, o catedrala gotica imensa, cu numeroase vitralii si o fatada impresionanta, recent renovata. Alt mijloc distractiv de a vedea orasul este sa participi la un tur pe bicicleta, sau sa inchiriezi un astfel de vehicul de la o companie de incredere precum Biciclot.

Pedaleaza de-a lungul Carrer Montcada, o strada de-a lungul careia stau aliniate cladiri reprezentative pentru stilul arhitectural medieval. Cateva din palatele de aici alcatuiesc Muzeul Picasso, care adaposteste multe dintre operele create de acesta la inceputul carierei, lucrari pe care nu le vei mai vedea nicaieri altundeva in lume.

Inscrie-te la un tur pentru a afla mai multe despre istoria locurilor, sau exploreaza muzeul pe cont propriu. Pentru cina, fa un popas la Sesamo pentru preparate traditionale delicioase, pregatite cu ingrediente proaspete. Restaurantul se adreseaza atat vegetarienilor cat si celor pasionati de carne.

Ziua 2

Incepe a doua ta zi cu o plimbare prin Parcul Montjuïc. Vei putea vedea aici Fantana Magica si vei putea privelistile spectaculoase din fortareata Montjuïc.

palau nacional
Palau Nacional. In fata lui se afla incantatoarea fantana cu melodii

Tot aici mai exista un palat incantator, Palau Nacional, care adaposteste Muzeul national de arta. In parc exista o gradina cu cactusi, iar in partea de nord, Jardi Botanic de Barcelona, o gradina botanica implicata activ in conservarea speciilor rare de plante mediteraneene.

botanica barcelona
Gradina Botanica adaposteste multe specii rare mediteraneene

Fa o plimbare de-a lungul falezei Moll de la Fusta si vei ajunge aproape de Iglesia Santa Maria del Mar, alt exemplu de arta gotica, care se vede pe fatada sa. Aici este si Monumentul lui Cristofor Columb, pe care poti urca pentru a admira privelistea oceanului.

Daca mai ai chef de plimbare, hoinareste pe Via Laietana, strada pe care vei intalni cateva cladiri care sunt neobisnuite pentru stilul intalnit in Barcelona. Apoi iesi din oras pentru un tur al podgoriilor spaniole. La intoarcerea in oras, ia masa la 7 Portes, unde meniul este traditional catalan si vinul este delicios.

santa maria del mar
Catedrala Santa Maria del Mar, un excelent exemplu de arta gotica

Ziua 3

Mai sunt multe de vazut in oras, daca esti in forma pentru o alta zi de plimbare sau de mers cu bicicleta prin oras. Las Ramblas este cu siguranta un obiectiv turistic in sine si, desi nu iti va crea o impresie autentica despre Barcelona, este un loc plin de viata si care te va incarca de energie pozitiva.

Fa o vizita si la Mercat de la Boqueria pentru o gustare si ceva de de baut si admira privelistea si mai ales mirosul florilor. Fa o plimbare prin Plaça Catalunya, o piata imensa, similara multor altora din Europa, impanzita de fantani, oameni, statui si si mai multi oameni.

Continua spre sud catre Casa Mila, casa proiectata si dedicata lui Gaudí, unde vei intelege mai bine omul si viziunea sa arhitecturala. Daca vei continua spre sud, vei ajunge la Block of Discord, care adaposteste Casa Lleo-Morera, o mostra fascinanta a stilului Art Nouveau.

Si mai multa arta poate fi intalnita in incinta Galeriei Manel Mayoral, in care sunt expuse opere faimoase si mai putin cunoscute ale artistului si MACBA (Muzeul de Arta Contemporana din Barcelona), care este gazduit de o impresionanta cladire moderna si in care sunt expuse lucrari moderne apartinand artistilor locali.

Serveste cina la Pinotxo, unde se serveste cel mai bun mic dejun din oras, dar si niste gustari ‘tapas’ senzationale si neobisnuite totodata.

Lleo-Morera
Casa Lleo-Morera dezvaluie cum nu se poate mai bine frumusetea stilului art-nouveau

Ziua 4

Iti trebuie o zi intreaga pentru a explora cateva din marile parcuri ale Barcelonei, cum ar fi Parc del Laberint d’Horta, care are o gradina romantica, pavilioane si un labirint minunat elaborat sau Parc de Collserola, populat de specii din flora si fauna locala, precum mistreti salbatici, vulpi, bursuci si multe pasari.

 Laberint d'Horta
Parcul Laberint d’Horta / Foto: nevskyphoto

Alta destinatie plina de distractie este Tibidabo, un munte aflat chiar langa un impozant muzeu de stiinta. Dupa-amiaza poti lua trenul pentru a vizita cateva podgorii din zona, sau te poti relaxa in Parcul Guell, admirand peisajul cu un pahar de vin in fata.

Atunci cand se intuneca, fa o plimbare pana la Sagrada Familia, minunea arhitecturala a lui Gaudí, care este ireal de frumos iluminata noaptea. Incheie o zi extrem de ocupata cu o cina la Can Culleretes, unul dintre cele mai vechi restaurante din Spania, care se remarca prin preparatele sale catalane, facute din cele mai proaspete ingrediente.

Ziua 5: In ultima zi a sederii, fa o vizita ultimelor obiective turistice pe care vrei sa le vezi in Barcelona. Alta piata cu o arhitectura minunata, fantana in mijloc si in care poti servi o mancare excelenta, este Plaça Reial, un loc linistit din oras.

Ca sa cunosti o mica parte din vechea Barcelona, fa o vizita in vechiul cartier al textilistilor, unde se afla si Muzeul muzicii catalane si fa o plimbare pe Portaferrissa, ca sa intelegi cum e viata celor care traiesc aici, departe de freamatul orasului.

Camper foodBALL are un nume neobisnuit, dar este un loc in care poti servi un pranz organic delicios. Daca esti avid de mai multa istorie, viziteaza Muralles Romanes din Cartierul Gotic, unde exista semne si panouri care iti explica istoria ruinelor din Barcelona.

Mananca o inghetata la Carrer Ferran, apoi indreapta-te catre Platja de Sant Sebastia, pentru o relaxare de dupa-amiaza pe plaja. Cand esti gata pentru cina, opreste-te la Via Veneto, unde se afla unul dintre cele mai bune restaurante din zona. Aici poti degusta mostre ale bucatariei catalane si va fi o masa pe care nu o vei uita prea curand.

Citeste si: Barcelona sportiva

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!