Europa

Midnight in Paris, la fata locului

Ai vazut Midnight in Paris,  cel mai recent film a lui Woody Allen? Acesta prezinta Parisul intr-una dintre ipostazele sale cele mai excentrice – noaptea. In viziunea regizorului american, Parisul este un oras al dragostei, al artei si al literaturii. Allen obisnuieste sa spuna ca daca nu ar fi trait la New York, singurul oras in care i-ar fi placut sa locuiesca era Parisul. Spectatorul descopera capitala prin ochii personajului principal, Gil, un scenarist interpretat de Owen Wilson, care aduce in fata spectatorilor regretele regizorului Allen de a nu fi ales Parisul drept locul in care sa-si traiasca viata. Astfel Orasul Luminilor nu inseamna numai monumente si muzee ci si baruri si localuri moderne, in care orice parisien isi poate afla “pieirea”. Viata de noapte a Parisului trebuie traita ca un localnic. Viata personajului principal este o continua antiteza intre felul in care isi petrecea ziua, mergand prin muzee si galerii si modalitatile in care alegea sa-si petreaca noptile, incercand bucurii de o clipa prin cluburile si localurile pariziene.

Showcase, un club care arata senzational

Concluzia este una singura – deseori, locurile frecventate de turisti noaptea nu sunt si cele mai cool, asa ca iti prezentam acum cateva dintre cele mai tari localuri din capitala Frantei. Abia dupa ce ai trecut si pe acolo poti spune ca ai vazut si ai simtit Parisul.

Sub podul lui Alexandru al-III-lea, acolo unde Gil (personajul lui Allen), petrece deseori, se afla Showcase, un club cu arcade impresionante, luminat multicolor, in care muzica live razbate din toate colturile.

Cel mai nou bar din oras este Prescription Cocktail Club, situat chiar in vecinatatea altui local faimos Curio Parlor. Acesta din urma este renumit pentru colectia de animale impaiate care decoreaza peretii imbracati intr-un tapet cu modele elaborate, de fapt fratele mai mic al minunatului Experimental Cocktail Club situat pe partea opusa a Senei in cartierul Montorqueil.

Curio Parlor, un club la moda

Un alt new entry pe piata cluburilor exclusiviste ale Parisului este Silencio, marca David Lynch. Fiecare detaliu de aici poarta semnatura regizorului american, chiar si mobilierul a fost ales de Lynch insusi. Silencio nu este numai un club de noapte. Aici se tin concerte live, DJ-ii mixeaza live, iar in mica sala de cinematograf cu 24 de locuri ruleaza filme mai noi si mai vechi. Ce mai impresioneaza la acest loc? Gustul mancarii si serviciile de primire.

Club Silencio, amprenta lui David Lynch

La Candelaria seamana un pic cu vechile cantine mexicane. Intrarea se face prin spate printr-o usa abia sesizabila. Este un loc ademenitor ce se adreseaza extravagandistilor caci seamana extrem de mult cu vechile carciume in care se vindea bautura pe timpul prohibitiei din America. Peretii sunt mai mult sau mai putin uzati, lumina difuza a lumanarilor abia te lasa sa distingi siluete, iar barmanii sunt pregatiti sa te rasfete cu cele mai originale cocktailuri.

Mai la vest, in arondismentul 10, Faubourg St-Denis este cel mai nou local al hipiotilor. Se ajunge la el coborand pe o straduta intesata si animata noaptea de baruri, restaurante si cluburi. Iar daca esti adeptul noptilor dansante, trebuie sa stii ca la Paris poti dansa la Le Pompon. Clubul s-a deschis anul trecut intr-o fosta sinagoga. La etaj vei descoperi o zona de lounge cu dusumea de lemn, iar la nivelul inferior un bar de caraminda in care se canta muzica live. A, si un secret – aici se poate fuma.

La Fidelite este un club-braserie deschis la inceputul secolului, care are aerul unui club exclusivist dar care este deschis oricui vrea sa ii treaca pragul. Recent a fost redecorat de artisti in grafitti iar baiatul rau Andre Saraiva, proprietarul, este acelasi care a deschis si Le Baron, un club de noapte, intr-un fost bordel. Tot Saraiva a redeschis in St-Germain, putin inainte de inceperea Saptamanii Modei de la Paris, Le Montana, un club dedicat lumei modei. Aici tinuta este obligatorie si pare a fi in acest moment cel mai tare club din oras.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!