Food & Drink

Totul despre Jagermeister

Jägermeister este un lichior pe baza de ierburi, amarui, originar din Germania, facut dupa o reteta secreta, din peste 50 de ierburi, fructe si condimente. In ultimii ani, si-a castigat reputatia unui lichior care te va face sa te imbeti foarte repede. Acest lucru se datoreaza faptului ca este folosit mai ales in shot-uri si vorbim aici despre infamul Jager Bomb. Reputatia lichiorului Jägermeister este cea a bauturilor tari, de care se face adesea abuz (cum este si tequila). In orice caz, Jägermeister are un loc al sau in multe cocktailuri, adaugand un gust complex, si aparte, bauturilor.

jagermeister

Cum se prepara Jägermeister?

O reteta secreta avand la baza 56 de ingrediente, care include scortisoara din Ceylon, coaja de portocala din Australia, santal din India de Est, radacini de ghimbir din sudul Asiei si desigur, cateva ierburi secrete. “Cam asta este ceea ce impartasesc fabricantii de alcool publicului. Oricum, ceea ce se stie este faptul ca, din orice ar fi facut amestecul, el este macerat timp de 5 luni in alcool si apa. Concentratul este amestecat si filtrat, apoi depozitat intr-un butoi de stejar timp de un an, dupa care, inainte de a fi imbuteliat, este amestecat cu zahar, caramel, o cantitate mai mare de apa si alcool.

Etapele misterioase ale procesului de fabricatie conduc intr-un mod fascinant catre rezultatul final.

Cocktailuri Jägermeister:

Fabricantii de alcool recomanda ca Jägermeister sa fie baut foarte rece, dar cel mai bine este ca el sa fie amestecat in cocktailuri precum cele enumerate mai jos. Se recomanda consumul cu moderatie, lucru valabil in cazul tuturor bauturilor – stiut fiind faptul ca exista ceva legat de amestecurile pe baza de ierburi, care imbata mai repede decat alte bauturi.

jager

Jägermeister: istorie si fapte

Jägermeister a fost pentru prima oara produs in anul 1935, pe baza unei retete vechi de 500 de ani. Si in prezent, se imbuteliaza in aceeasi sticla distincta, patratoasa si verde, ca si atunci. Eticheta este inspirata de nume, intrucat Jägermeister se traduce din limba germana ca “Maestrul vanatorii”, iar Sf. Hubertus, al carui simbol sunt coarnele de cerb, este sfantul patron al vanatorii.

Pe eticheta vei gasi inscriptia germana “Das ist des Jägers Ehrenschild, Daß er beschützt und hegt sein Wild, Weidmännisch jagt, wie sich’s gehört, Den Schöpfer im Geschöpfe ehrt.” În traducere aproximativa: “Este onoarea vanatorului ca el sa protejeze si sa pastreze vanatoarea ca sport si sa omagieze Creatorul prin creaturile sale.”

In ciuda zvonurilor, Jägermeister nu contine sange de cerb, opium sau alt ingredient de genul acesta.

  • Produs si imbuteliat de catre Mast-Jägermeister AG din Wolfenbüttel, Germania
  • 35% alcool
  • La aceasta bautura se mai face referire si ca: Jager, Jaeger, Jagermeister, Jägermeister, Jaegermeister (daca dai o cautare online, incearca fiecare din acesti termeni).

Citeste si: Totul despre limoncello

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!