Odata ce ai pus piciorul pe pamant nepalez, este greu sa te decizi in ce directie sa o apuci, pentru ca tara de la poalele Himalayei are atat de multe sa iti ofere. Insa pana sa te dumiresti, pana sa iei in calcul ofertele puzderiei de agentii de turism care te intampina la tot pasul cu fel de fel de oferte de excursii, va trebui sa tragi la unul dintre multele hoteluri din Kathmandu, hoteluri pe toate buzunarele si gusturile. Concentratia cea mai mare de hoteluri din capitala se afla in cartierul Thamel, zona turistica prin excelenta.
Chiar la intrarea in cartierul amintit sau la iesire, depinde de unde vii, intre aglomeratia de la ministerul de externe de langa si magazinele colorate de la granita Thamelului, vei vedea niste ziduri inalte de caramida. Recomandarea mea este sa te strecori dincolo de ele, nu inainte, insa, de a plati taxa de aproximativ doi dolari si jumatate pentru intrare, si sa te „scufunzi” in ceea ce se numeste Gradina Visurilor – Garden of Dreams.
In spatele zidurilor inalte de trei metri, intr-o oaza de verdeata si liniste, dincolo de haosul, praful si zgomotul orasului, poti sa te relaxezi pe iarba, sa admiri plantele exotice, sa bei o cafea cat se poate de occidentala sau sa iei masa la restaurantul din incinta.
Intinzandu-se pe o suprafata de aproape 7000 metri patrati, Garden of Dreams a redevenit un templu al frumusetii dupa ce decade intregi a fost lasat in paragina. Creata la inceputul anilor 1920, in stilul gradinilor englezesti de la acea vreme, de catre Kaiserul Sumsher, ulterior a trecut in administrarea guvernului, fiind lasata in paragina. Renovarea ei a durat din 2000 pana in 2007, iar acum a devenit un adevarat obiectiv turistic cu care nepalezii se mandresc.
Daca n-as fi ajuns prin Nepal, inclinam sa cred ca Nepalul e tara imaginilor idilice. Pe mine tocmai celelalte aspecte m-au fascinat. Dar pozele voastre au facut sa vad Nepalul din alte perspectiva. Felicitari !
M-ati convins sa mai merg odata.