Africa Hoteluri cool Lumea lui Eddie

Club Med, o experiență în Paradisul din Mauritius

Club Med e un brand de care românii au auzit încă dinainte de 1989. Chiar dacă nu aveam acces pe scară largă la vacanțe occidentale, cumva intrase în România ideea de resort în care se întâmplă ”lucruri” minunate, de la practicarea diverselor sporturi la fantastice experiențe culinare. Pentru simplul motiv că, la sfârșitul anilor 60, se deschisese în Mamaia un Club Med în care veneau turiștii francezi ce vizitau România în acele vremuri de deschidere politică. După Revoluție, încet-încet, conceptul Club Med a ajuns să fie din ce în ce mai cunoscut, pe fondul expansiunii companiei franceze. Din păcate, în România nu s-a deschis (încă) niciun Club Med dar, de câțiva ani, românii au acces la vacanțe în exclusivistele locații prin intermediul agenției Mondial Voyages, care operează Club Med în România. Via ClubMed.ro și Turkish Airlines, TukTuk.ro a avut ocazia să testeze serviciile a două resorturi Club Med, într-o locație de vis: Mauritius.

clubmed-posterMai întâi însă, un pic de istorie. În 1950, după cel de-al Doilea Război Mondial, într-o Europă aflată în reorganizare – arhitectonică și spirituală – Gerard Blitz, un belgian, fost poloist, a avut ideea de a organiza, împreună cu Gilbert Trigano, un fel de tabără de corturi, în insula spaniolă Majorca. O inițiativă care s-a bucurat de un succes instant și care a fost urmată, patru ani mai târziu, de deschiderea primului Club Med, în Palinuro, Sicilia. Acest sat de vacanță avea un concept simplu: membrii clubului stăteau în cabane de paie, pe malul mării, împărțind la comun toate facilitățile. Dar cabanele aveau să fie înlocuite rapid de blocuri moderne sau bungalowuri. De atfel, Club Med s-a dovedit un adevărat inovator în privința vacanțelor. În 1961, compania a fost achiziționată de baronul Edmond de Rothschild iar expansiunea Club Med a cuprins toată lumea: s-au deschis cluburi de vară dar și de iarnă (primul de acest fel, la Leysin, în Elveția), din Mediterană în Tahiti, din Florida în Caraibe.

Conceptul cu care Club Med a revoluționat industria turismului mondial a fost cel de All-inclusive, căruia i s-a alăturat Mini Club-ul care viza copiii (primul s-a deschis în 1967). Club Med lansa conceptul de fericire în vacanță, de care s-au bucurat de-a lungul anilor milioane de turiști din toată lumea. Iar dacă la început clubul atrăgea în principal tineri și persoane singure, mai târziu s-a transformat într-un magnet și o destinație de bază pentru familii. Din 2004 încoace, Club Med a trecut într-o nouă etapă de reorganizare: unele resorturi s-au închis, concomitent cu deschiderea altora, în locații noi. În 2007, Club Med Plantation de l’Albion, din Mauritius, loc în care am petrecut două zile fabuloase, a fost primul resort de 5 tridente (Club Med folosește tridentele și nu stelele, pentru clasificare), urmat, în 2011, de inaugurarea senzaționalelor vile private de lux din aceeași locație.

CLUB MED LA POINTE AUX CANONNIERS

Aflat în nordul insulei Mauritius, La Point Aux Canonniers e un resort Club Med de 4 tridente, plasat într-un decor divin, pe malul oceanului cu ape turcoaz, asortat unui decor în care palmierii, cocotierii și arborii frangipani încântă la fiecare pas vizitatorul. Un resort care pune accent pe activitățile de agrement pentru toți membrii familiei, de la tenis, tras cu arcul, golf la scufundări, plimbări cu caiacul sau cu catamaranul, schi nautic, wakeboarding și alte activități acvatice în care sunt incluși copiii începând cu vârsta de 4 luni.

Ne-am relaxat pe plaja albă, cu nisip fin, privind fantasticele apusuri de soare, apoi am luat parte la divertismentul de seară, pus în scenă de instructorii Club Med, care sunt denumiți G.O. – Gentils Organisateurs. (în resorturile Club Med, turiștii poartă apelativul de G.M. – Gentils Membres). Ca toate Club Med-urile, și acesta funcționează în regim all-inclusive. Preparatele servite în cele două restaurante sunt întotdeauna proaspete și variate, la fiecare masă (mic dejun, prânz sau cină) diverși chefi pregătind live feluri de mâncare de tip european, local sau fusion.

La Point Aux Canonniers e genul de locație în care vii pentru odihnă și pleci energizat. Sau vii pentru a te energiza și pleci odihnit. Sau vii pentru odihnă și energie și pleci satisfăcut că ai avut parte de ambele și de multe altele.

Așa arată Paradisul. Adică plaja de la Canonniers
Așa arată Paradisul. Adică plaja de la Canonniers
Caramaranii Club Med sunt gata de acțiune
Catamaranele Club Med sunt gata de acțiune

Un resort de excepție:

Apusurile de soare la Canonniers – de neprețuit!

CLUB MED LA PLANTATION DALBION

După 3 zile de huzur la Canonniers, trecerea la Plantation d’Albion a însemnat mutarea la un nivel superior al Paradisului. Unul de 5 tridente, de această dată. Am vizitat mai întâi complexul vilelor private de lux, acolo unde turistul beneficiază de servicii de înaltă ținută, cu valet la dispoziție, cu bucătar personal, cu activități și servicii exclusiviste. Vile cu 2-4 camere, aflate în mijlocul unei vegetații tropicale, mai aproape de mare sau de grădină, cu piscină proprie și mobilier ultra-modern.

Vilele Albion:

Revenind în lumea ceva mai pământeană, ne-am cazat într-una dintre clădirile cu un etaj din ”satul” Plantation de l’Albion, unul dintre cele mai frumoase resorturi din lume. Avand un design realizat de arhitecții Marc Hertrich și Nicolas Adnet, clubul plasat într-un decor idilic, o adevărată grădină botanică de pe malul oceanului, se transformă automat în visul oricărui tip de turist, fie că e vorba de familiile cu copii, de cuplurile care caută locuri liniștite, de tineri îndrăgostiți aflați în luna de miere sau chiar de călători singuri, dornici de socializare. Și asta pentru că fiecare colț de la Plantation își găsește lesne ”clienții”. Familiile își pot petrece timpul la piscina principală, în vreme ce vizitatorii ce nu doresc să fie deranjați se vor refugia la piscina de tip infinity, aflată în capătul opus al complexului. La fel stau lucrurile și când vine vorba de restaurante – The Distillerie, cel mai populat, pe conceptul de bufet, de lângă piscina principală și La Phare, mai stilat și cu meniu a la carte (deși tot în regim all-inclusive) din zona zen pentru adulți. Mâncarea este fabuloasă în ambele. Lor li se adaugă trei baruri, cu o selecție impresionantă de băuturi și snacks-uri, disponibile pe tot parcursul zilei.

Un "sat" cu aer colonial
Un “sat” cu aer colonial
Nimic nu poate fi mai ”tropical”
Nimic nu poate fi mai ”tropical”
Căsuțe pe plajă, la câțiva metri de ocean
Căsuțe pe plajă, la câțiva metri de ocean
Flori peste tot
Flori peste tot
Dramatism marin
Dramatism marin
Plimbarea cu buggy-ul prin resort - obligatorie
Plimbarea cu buggy-ul prin resort – obligatorie

Camerele de la Plantation d’Albion sunt foarte mari, având suprafețe ce pornesc de la 41 mp, și toate facilitățile posibile, de la soluție anti-țânțari la… umbrelă. Iubitorii de sport pot practica și aici o gamă variată de activități, sub supravegherea simpaticilor G.O.: tenis, navigație, golf, fitness și chiar trapez, scuba diving, snorkelling, tras cu arcul, polo pe apă, fotbal, pilates etc. Nu în cele din urmă, copiii – pe categorii de vârstă – se vor simți excepțional în acest resort, Mini Club Med-ul activându-se pentru a se mula perfect pe dorințele lor: sport, activități recreaționale, jocuri etc.

Concluzia e că ne-am simțit fantastic în ambele Club Med-uri din Mauritius. Iar dacă alegi această superbă insulă drept destinație de vacanță și, mai departe, nu te-ai decis în care dintre cele două resorturi să mergi, îți facem alegerea și mai grea, spunând cu mâna pe inimă că oricare dintre ele te va satisface.

În Mauritius ajungi cu Turkish Airlines, care operează trei zboruri pe săptămână din București – lunea, miercurea și vinerea.

Booking.com

About the author

Eddie Tone

O experiență de peste 25 de ani în jurnalism, timp în care a fost la conducerea unor reviste de succes, precum FHM și Playboy, dar a activat și în presa de sport. O pasiune fără limite pentru călătorii și pentru descoperirea de locuri noi, despre care să povestească lumii. Mai nou, ghid licențiat, pentru a purta prietenii și cunoștințele spre zări îndepărtate. Șoferul de TukTuk te așteaptă să urci la bord!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!