Europa

Sevilla, orasul palatelor

Spania este o tara cu o istorie straveche si traditii ce dateaza de secole. Influenta statelor europene vecine si apropierea de Africa au contribuit din plin la dezvoltarea culturala a acestor locuri. Ideea de a face cunostinta cu aceste locuri magnifice atrage milioane de turisti, care vin aici pentru a vizita orasele Barcelona, Madrid, Toledo si multe altele – adevarati piloni ai istoriei Spaniei. Lista nu ar fi completa fara Sevilla, unul dintre cele mai frumoase orase din tara. In afara de catedrale si muzee, aici se afla castele si palate remarcabile, mandria aristocratilor si bogatasilor spanioli.

Perla Andaluziei: Sevilla

Unul dintre ele, care si-a castigat faima in intreaga lume, este Alcazar, construit la inceputul Evului Mediu. In fapt, constructia sa a fost inceputa de arabi, care au domnit in Sevilla pana in secolul 14. Anul exact al construirii palatului Alcazar este considerat a fi  1364, atunci cand regele Petru al Castiliei a dat o noua fata ruinelor unei fortarete arabe.  Pana in zilele noastre, Alcazar a ramas o adevarata minune arhitecturala, al carui interior este plin de opere de arta si unde totul se remarca prin lux si eleganta. Palatul Alcazar este un amestec de stiluri arhitecturale diferite, printre care islamic si maur, la care se adauga elemente gotice si baroce. Sala Ambasadorului este una dintre atractiile castelului, unde totul – tavan, pereti si podele – pastreaza spiritul maretiei si opulentei ornamentelor. Nu intamplator, Alcazar din Sevilla este resedinta de vara a familiei regale spaniole.

Palatul Alcazar, un mix arhitectural

Casa de Pilatos sau Casa lui Pilat este una dintre cele vechi resedinte ale aristocratiei urbane, ce dateaza din secolul 16. Te vei intreba poate de ce poarta numele lui Pilat din Pont. Motivul este acela ca ea este copia perfecta a Castelului lui Pilat din Ierusalim, construit in stilul maur si al Renasterii spaniole. Incepand din anul 1520, castelul a devenit punctul de pornire al Drumului Crucii in Saptamana Mare. In afara semnificatiei traditionale, aceasta casa este si o minune arhitecturala a Sevillei. Aici se afla cateva curti, legate intre ele prin galerii si camere impunatoare. Maretia acestei resedinte a luat amploare odata cu preluarea ei de catre noii proprietari, dintre care se remarca reprezentantii Dinastiei Ribera Atentia este atrasa de frescele lui Francisco Pacheco, picturile lui Francisco Goya si arta fina apartinandu-i lui  Luca Giordano. Numele multor figuri de seama ale literaturii spaniole se regasesc in biblioteca amenajata in Casa lui Pilat, dintre ele remarcandu-se cel al lui  Miguel de Cervantes. Intalnirile acestora se tineau in miez de noapte, de unde si numele lor : “Noptile din Vatican”.

Casa de Pilatos

Titlul de “Cea mai buna resedinta europeana” ii revine Palatului de Lebrija, din secolul 16. Maretia acestei locatii este data de mozaicurile datand din perioada romana, care acopera podelele. Contesa de Lebrija, care a condus castelul in secolul 20, a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a umple camerele si holurile cu adevarate capodopere de arta si mobiler de exceptie. In acest context, in Palacio de Lebrija, turistii pot admira sculpturi romane si grecesti, mobila in stil  Louis XVI sau ceramica datand din perioada etruscilor. Palatul confirma stralucirea orasului Sevilla si statutul sau de “Oras al palatelor”.

Palatul de Lebrija
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!