Cel mai tare cocktail al Braziliei nu mai este de mult un secret pentru turistii care vin in America de Sud, el devenind ‘noul mojito’. In cele ce urmeaza te invatam sa prepari aceasta bautura si la tine acasa. Asadar, iata cum sa faci caipirinha perfecta:
Exista multe variatiuni pe aceeasi tema cand vine vorba despre caipirinha, dar reteta de fata este cea clasica. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il tii minte este acela de a cauta cele mai bune ingrediente – sunt numai trei, asa ca nu intra in panica.
Asigura-te ca folosesti limete (lamai verzi) proaspete. Nu le alege pe cele zbarcite sau excesiv de moi. Foloseste de asemenea, zahar superfin, pentru ca se amesteca mai bine.
Cel mai important ingredient este Cachaça (sau Pitu), un alcool tare facut din trestie de zahar (in timp ce romul se face de obicei din melasa). Oricine a incercat vreuna dintre aceste bauturi iti va spune acelasi lucru – ai grija sa nu abuzezi, intrucat Cachaça are de la 75 de grade in sus. Gasesti Pitu in hipermarketurile din Romania.
Pentru a prepara o singura bautura, taie lime in 8 feliute si amesteca-le intr-un shaker. Daca nu ai unealta traditionala cu care se amesteca, poti folosi pisalogul cu care faci mujdei de usturoi. Adauga doua lingurite de zahar si amesteca in continuare pana ce fructul este maruntit iar zaharul s-a dizolvat in sucul obtinut de la lime.
Pune gheata, de preferat cuburi mici, adauga cam 60 mililitri de Cachaça şi agita cu putere. Amestecul rastoarna-l apoi intr-un pahar de cocktail.
Ia o feliuta de lime, taie-o pe mijloc si presar-o cu putin zahar, apoi pune-o pe marginea paharului.
Citește și: Totul despre limoncello
Add Comment