Curtido este o salata de varza simpla, servita in mod traditional cu pupusas. In restaurante sunt pregatite vase mari cu curtido, iar boluri cu salata acompaniaza majoritatea mancarurilor. Curtido este lasata adesea sa fermenteze usor la temperatura camerei, inainte de a fi servita, devenind un fel de varza murata salvadoriana.
Salatele de varza sunt servite in toata America Centrala. Versiunea nicaraguana este cunoscuta sub numele de “ensalada de repollo” sau simplu “repollo”.
Ingrediente pentru 4-6 portii:
- O jumatate capatana de varza, tocata
- 1 morcov curatat si dat pe razatoare
- 4 cani cu apa fierbinte
- 3 cepe verzi tocate
- O jumatate cana otet alb
- O jumatate cana cu apa
- 1 ardei iute (jalapeno sau serrano), tocat marunt
- O jumatate lingurita sare
Mod de preparare:
1. Pune varza si morcovul intr-un vas mare, rezistent la temperaturi inalte. Toarna apa fierbinte peste ele si lasa vasul deoparte timp de circa 5 minute. Strecoara apoi totul, scurgand bine lichidul.
2. Pune inapoi in vas varza si morcovul si amesteca-le cu restul ingredientelor. Lasa totul cateva ore la temperatura camerei. Amestecul poate fi servit ulterior pe post de garnitura.
Variatiuni pe aceeasi tema
Ensalada de repollo (Nicaragua) – adauga o rosie sau doua, taiate marunt si inlocuieste otetul cu suc de lamaie.
Incearca sa folosesti vinagre de piña (otet din ananas) in loc de otet alb.
Inlocuieste ardeiul iute cu o jumatate sau o lingurita intreaga cu fulgi de ardei iute.
Poti adauga la salata un varf de zahar si putin ulei.
Add Comment