Moqueca, al carui nume care se scrie adesea muqueca, este un preparat pe baza de peste, care isi are originile in provincia braziliana Bahia. Ca multe dintre alte mancaruri de aici, moqueca are si ea puternice radacini africane.
Ingrediente pentru 4-6 portii
- 700 de grame peste alb, taiat bucati
- sucul de la doua lime
- 1 lingurita sare
- 2 lingurite ulei
- 2 cepe taiate marunt
- 2 ardei grasi taiati marunt
- 2-3 catei de usturoi
- 1-3 ardei iuti (malagueta), tocati marunt
- 3 cani cu rosii decojite, fara seminte si taiate bucatele
- 2 cani cu lapte din nuca de cocos
- 2 lingurite ulei de palmier (optional)
Mod de preparare
- Pune pestele impreuna cu sucul de lime si sarea, intr-un vas mare si lasa la marinat timp de 30 de minute.
- Intre timp, incalzeste uleiul intr-o cratita de marime mijlocie, la foc potrivit. Adauga ceapa si ardeiul si fa un sote, pana cand ceapa devina transparenta. Pune si usturoiul si ardeiul iute si mai lasa pe foc timp de un minut.
- Adauga rosiile si fierbe totul inca 5 minute.
- Pune peste toate laptele de cocos si pestele, impreuna cu sosul in care l-ai lasat la marinat. Fierbe totul, apoi lasa focul mic. Amesteca timp de 5 minute, sau pana ce pestele este facut.
- Adauga condimente, pune si uleiul de palmier daca il folosesti si serveste in farfurii separate, sau cu orez.
Variatiuni pe aceeasi tema
- Moqueca de Camarão: Inlocuieste pestele cu creveti.
- Foloseste orice tip de fructe de mare iti place: crabi, scoici, raci.
- Pentru o tocana mai usoara, inlocuieste una dintre cele doua cani cu lapte de cocos cu apa sau supa.
- Citeste si: Retetele lumii – Sandvis cubano
Add Comment