‘Pizzaiola’ este un cuvant italienesc care se refera la ceva preparat la fel ca pizza. El descrie perfect acest fel de mancare cu bucatele de carne de vita taiate subtire, cu sos tomat. Braciole alla pizzaiola, adica antricot de vita cu sos tomat.
Ingrediente pentru 6 – 8 portii:
- 1 kg muschi de vita, taiat subtire
- ¼ cana cu ulei de masline
- 3-4 catei de usturoi
- 2-3 cani cu rosii decojite, fara seminte si taiate
- 2 lingurite oregano
- sare si piper dupa gust
Reteta Braciole alla pizzaiola. Mod de preparare
- Indeparteaza excesul de grasime de pe carne. Aseaza o bucata de friptura pe un tocator, intre doua folii de plastic. Bate carnea pana devine subtire cam de 6-7 mm. Taie-o in doua si las-o deoparte. Procedeaza la fel si cu restul de carne.
- Incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc potrivit. Asezoneaza carnea cu sare si piper si prajeste-o pe ambele parti. Pune-o apoi pe o farfurie.
- Adauga ulei in tigaie daca e necesar si pregateste un sote de usturoi. Amesteca cu rosiile, oregano, sarea si piperul. Pune apoi carnea si las-o sa fiarba la foc mic, fara capac, timp de 20-30 de minute.
- Mai condimenteaza daca e nevoie si serveste cu cartofi fierti, paste sau paine prajita.
Variatiuni pe aceeasi tema
- Incearca aceeasi reteta cu carne de vitel sau piept de pui.
- Adauga 1/2 cana cu vin alb sau rosu, peste sosul care fierbe, pentru mai multa aroma.
Citeste si: Retetele lumii: Torta Rustica di Mele (Italia)
Add Comment