Destinatii

Cele mai frumoase palate din lume

Candva locuinte ale regilor si imparatilor, in prezent ele sunt atractii cautate de turistii din toate colturile lumii. Lista ce urmeaza include unele dintre cele mai frumoase palate din intreaga lume.

Palatul national Pena (Portugalia)

Pena, cel mai vechi palat romantic din Europa

Construit in anul 1842 de catre Regele Ferdinand al II-lea, Palatul national Pena din Portugalia este cel mai vechi castel european in stil romantic. Palatul a fost ridicat pe ruinele unei manastiri serios avariate in timpul cutremurului ce a avut loc in Lisabona in anul 1755. In prezent, cu coloritul sau rosu si galben si complet restaurat, Palatul national Pena este unul dintre cele mai vizitate monumente ale Portugaliei.

Palatul Mysore (India)

Palatul Mysore, luminat de 10.000 de becuri

Descris adesea ca Orasul palatelor, in orasul Mysore din India exista numeroase constructii istorice, intre care Palatul Mysore este cel mai faimos. Palatul a fost construit in anul 1897, dupa ce vechea constructie a fost distrusa intr-un incendiu declansat in timpul unei ceremonii nuptiale, ridicarea sa fiind finalizata in anul 1912. In timpul festivalului Dasara care se desfasoara aici in lunile septembrie si octombrie, palatul este luminat de peste 10000 de becuri, oferind o priveliste cu adevarat magnifica.

Palatul Schönbrunn (Viena)

Mandria Vienei: palatul Schonbrunn

Palatul Schönbrunn cu cele 1441 de camere ale sale, rivalizeaza in grandoare cu Versailles si este una dintre principalele atractii din Viena, Austria. Palatul a fost construit intre anii 1696 si 1712, la cererea Imparatului Leopold I si a devenit resedinta imperiala de vara, in timpul domniei lui Maria Tereza. Parcul palatului cuprinde si el numeroase atractii, printre care Gradina Privy, cea mai veche gradina zoologica din lume, un labirint si Gloriette (o casa de vara din marmura) aflata in varful unui deal inalt de 60 de metri.

Palatul de vara din Beijing (China)

Pentru imparatii Chinei: Palatul de Vara

Palatul de vara se afla la 15 kilometri de centrul orasului Beijing si este dominat de Dealul Longevitatii si de Lacul Kunming. Asa cum ii spune si numele, palatul a servit drept resedinta de vara pentru imparatii Chinei – refugiu aflat departe de Orasul Interzis.  Gradinile sale au fost extinse in anul 1750, reproducand stilul palatelor si gradinilor din jurul Chinei. Lacul  Kunming a fost si el extins pentru a imita Lacul West din Hang Zhou.

Palatul Topkapi (Istanbul)

Atunci cand sultanul Mehmet Cuceritorul a cucerit orasul Constantinopole in  anul 1453, el a ordonat mai intai construirea unei noi resedinte. Aceasta a fost ceea ce avea sa devina ulterior Palatul Topkapi. El a reprezentat timp de 4 secole, enclava sultanilor otomani, in perioada 1465 – 1853. De-a lungul timpului, complexul regal a suferit modificari, iar in prezent, el este alcatuit din patru curti interioare de o marime impresionanta si multe alte cladiri anexe.

Pentru otomani si urmasii lor: Topkapi

Chateau de Chambord (Franta)

Chambord, unul dintre cele mai frumoase castele de pe Valea Loirei

Acest al doilea castel cel mai vizitat din Franta (dupa Versailles) este o capodopera a Renasterii franceze. Chateau de Chambord are 440 de camere, 365 de seminee si 84 de scari. Constructia sa a inceput in anul 1519, sub conducerea Regelui François I, pentru ca acesta sa aiba unde sta cand mergea la vanatoare in padurile din apropiere. Camerele reci si masive ale castelului l-au facut insa sa nu fie o locatie foarte primitoare si chiar si François I n-a stat aici decat 40 de zile in total.

Palatul Versailles (Franta)

Buna parte din istoria Frantei se regaseste la Versailles

Versailles a fost initial o resedinta de vanatoare, construita in anul 1624 de catre Regele Louis XIII. Urmasul sau, Louis XIV, a extins aceasta locatie si a transformat-o intr-unul dintre cele mai mari palate din lume, unde, incepand cu anul 1682, se luau toate deciziile oficiale ale statului. Palatul Versailles a ramas resedinta oficiala a regilor Frantei, pana in octombrie 1789, an in care familia regala a fost nevoita sa se intoarca in Paris, in timpul Revolutiei Franceze.

Alhambra (Granada, Spania)

Alhambra, un palat construit in secolul 14

In parte fortareata, in parte palat si in parte gradina, Alhambra se afla pe un platou de unde se poate vedea intregul oras Granada din sudul Spaniei. Palatul a fost construit la mijlocul secolului 14, de catre sultanii Nasrid, fiind o marturie a muncii mestesugarilor musulmani din acea vreme. Alhambra este in prezent una dintre principalele atractii turistice ale Spaniei si multi turisti vin in Granada, numai ca sa vada Alhambra.

Palatul Potala (Tibet)

Tibetul grandios: Palatul Potala

Aflat pe dealul Marpo Ri, la 130 metri deasupra vaii Lhasa, Palatul Potala are o inaltime de 170 de metri, fiind cea mai monumentala stractura din Tibet. Desi un alt palat a fost construit aici in secolul 7, constructia prezentului palat a inceput in anul 1645 si a continuat pe toata durata domniei celui de-al cincilea Dalai Lama, urmand ca in anul 1648, Potrang Karpo, sau Palatul Alb, sa fie terminat. Potrang Marpo, sau Palatul Rosu a fost adaugat intre anii 1690-1694. Palatul Potala a ramas resedinta calugarilor Dalai Lama, pana cand cel de-al 14-lea Dalai Lama a fugit in India, dupa invazia chineza din anul 1959.

Orasul Interzis (Beijing, China)

Orasul Interzis, un ansamblu de palate

Aflat in centrul orasului Beijing, Orasul Interzis este cel mai mare complex de palate din lume, intinzandu-se pe o suprafata de 72 de hectare. Construit intre anii 1406 si 1420, complexul este alcatuit din 980 de cladiri, cu 8707 de camere, inconjurate de un sant cu apa adanc de 6 metri si de un zid de 10 metri inaltime. Distanta dintre Poarta  Tiananmen si Poarta Puterii Divine este de 960 de metri. 24 de imparati au domnit de aici peste tara, timp de aproape 5 secole, pana la abdicarea lui  Puyi, ultimul imparat al Chinei.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!