Exista alte cateva lucruri care iti provoaca o mare depresie la sfarsitul unei vacante minunate, in afara de servitul ultimei mese dintr-o punga unsuroasa de hartie, in timp ce stai in sala de asteptare a aeroportului.
Tehnic vorbind, inca traiesti clipele minunate ale evadarii, pana in momentul cand te intorci acasa. Asa ca de ce sa nu te rasfeti cu o ultima masa de calitate? Urmatoarele opt restaurante aflate in aeroporturile internationale din lume sau in hotelurile adiacente acestora, merita extravaganta – si drumul parcurs din alte terminale. Toate acestea nu numai ca iti ofera mancaruri delicioase, dar si o pauza binevenita, departe de forfota si iuresul din marile aeroporturi.
Trebuie insa sa stii ca multe dintre aceste locatii se afla dincolo de punctele de securitate, ceea ce inseamna ca numai pasagerii care calatoresc efectiv pot servi masa in ele.
Bubbles Seafood & Wine Bar, Aeroportul Schiphol din Amsterdam
Unde: Sala de asteptare nr. 1 din zona plecarilor (dupa punctul de control)
De ce: Este catalogat adesea drept cel unul dintre cele mai bune baruri aeroportuare din lume. La Bubbles se servesc si fructe de mare delicioase si incredibil de proaspete. Stridii grase si suculente in jumatate de cochilie si traditionala scrumbie olandeza cruda cu muraturi si ceapa sunt doua dintre gustarile cele mai populare, dar exista si meniuri complete.
Asa cum spune si numele locatiei, la bar se serveste o selectie variata de sampanie si multe alte vinuri. Piesa de rezistenta este un acvariu imens cu apa sarata, plin de pesti exotici. Incearca sa prinzi un loc cu vedere la acest spectacol, pentru o distractie la cote maxime, inainte de zbor.
Dar stii care e adevarata surpriza? Un cazinou aflat chiar in incinta restaurantului. Ai grija numai sa nu pierzi avionul, din cauza ruletei.
The Encounter, Aeroportul International din Los Angeles
Unde: In incinta cladirii Theme (inainte de punctul de control)
De ce: Cladirea Theme cu design-ul sau retro, in forma de farfurie zburatoare, aflata in centrul aeroportului, gazduieste acest restaurant in care se servesc preparate fantastice apartinand bucatariei californiene, incepand din anul 1997. Decorul interior este intragalactic, apartinand adevaratilor guru ai design-ului, de la Walt Disney Imagineering. Lampi uriase de lava, efecte speciale venind parca de nicaieri in timp ce barmanii prepara bauturile si aspectul funky al barului dau impresia ca acestia leviteaza. Ferestrele locatiei ofera o priveliste la 360 de grade asupra a tot ce se intampla in aeroport.
Denumirile bauturilor servite aici au o tematica spatiala iar meniul abunda in legume, precum salate, sparanghel si altele, taiate rondele si servite pe post de garnitura la toate felurile de mancare.
Ah Yee Leng Tong, Aeroportul International din Hong Kong
Unde: Sala de asteptare estica, de la etajul 7 (dupa punctul de control)
De ce: Ce modalitate mai buna poate fi de a te pregati pentru un zbor international lung, decat alaturi de un castron de supa chinezeasca, plin ochi de ierburi medicinale si ingrediente exotice (cum ar fi puiul negru). Renumit pentru meniul sau vast de supe preparate ca acasa, Ah Yee Leng Tong (decorat in catifea rosie si aurie, dar fara pic de vulgaritate) serveste si traditionalii coltunasi “dim sum” si multe alte aperitive.
Placutele indicatoare ale acestui restaurant sunt numai in limba chineza, asa ca intreaba angajatii vorbitori de engleza din aeroport, cum se ajunge la el.
Globe@YVR, Aeroportul International din Vancouver
Unde: Salonul Hotelului Fairmont al Aeroportului din Vancouver, aflat deasupra terminalului de plecari catre SUA (inainte de punctul de control).
De ce: Restaurantele din incinta hotelurilor aeroportuare au tendinta de a fi la fel de sterile ca si aeroporturile, dar Globe@YVR este cu totul altceva. Restaurantul specializat in bucatarie specifica regiunii Pacificului de Nord-Vest, foloseste ingrediente din productia proprie si de sezon: supa facuta din fructe de mare din British Columbia, rata crescuta in Valea Fraser, in partea de sud-vest a provinciei si somon din Pacific preparat in diverse moduri. Lista de vinuri cuprinde vinuri locale si o selectie din vestita Vale Okanagan din British Columbia, aflata la granita cu SUA.
Si mai este si privelistea: ferestre din podea pana in tavan, care au in fundal lantul muntos, iar in fata, pistele aeroportului.
Restaurantul este usor de gasit, intrucat hotelul este conectat cu aeroportul, printr-un culoar de acces.
Tokyo Wabo Fuwari, Aeroportul International Narita din Tokyo
Unde: Terminalul 2, etajul 4 (dupa punctul de control)
De ce: Calatorii aflati in cunostinta de cauza cauta aceasta nestemata a Aeroportului din Tokyo, pentru “donburi”, un fel de mancare pe baza de orez, care combina diverse tipuri de carne, peste si legume, gatite impreuna si servite peste orez. Vesela in care se serveste este supradimensionata, oferind o portie sanatoasa de mancare. In meniu se mai afla si preparate pe baza de taitei udon si soba, precum si cu sosuri picante.
Vizitand etajul patru al aeroportului, Tokyo Wabo Fuwari iti ofera o binemeritata pauza, dupa ce ai facut cunostinta cu ritmul frenetic obisnuit al orasului Tokyo.
Plane Food, Aeroportul Heathrow din Londra
Unde: Terminalul 5 (dupa punctul de control)
De ce: Primul restaurant aeroportuar care poarta amprenta celebrului bucatar Gordon Ramsay este o locatie aerisita, cu un design elegant si ferestre mari care ofera privelisti live ale avioanelor de pe pista. Barul restaurantului este un loc mult mai bun pentru a astepta avionul, decat zona de langa poarta de imbarcare.
Meniul este cu adevarat eclectic: salate, paste, risotto, fripturi si o varietate de preparate pe baza de peste. Daca esti presat de timp, alege un meniu “picnic” pentru 11,95 lire – o selectie din patru gustari diferite, feluri principale si desert. Vei fi invidiat de catre toti ceilalti pasageri atunci cand vei inghiti si ultima bucatica din placinta cu pere si caramel.
Nu fii surprins sa vezi o taxa suplimentara de 1,50 lire de persoana, pe nota de plata. E bine sa iti faci rezervare dinainte.
One Flew South, Aeroportul International Hartsfield-Jackson din Atlanta
Unde: Salonul de asteptare E, in incinta principalei zone comerciale (dupa punctul de control).
De ce: Primul restaurant elegant din aglomeratul aeroport din Atlanta este o mana cereasca pentru pasagerii ai caror zboruri au intarzieri interminabile si pentru cei care simt nevoia sa se relaxeze dupa ce au asteptat o gramada de timp sa treaca de controlul de securitate. Tapetul de pe pereti infatisand o padure din Georgia, alaturi de podeaua si tavanele din lemn confera restaurantului o atmosfera extrem de relaxanta.
Meniul, care imbina bucataria din Sud cu cea asiatica, poate parea usor bizar la inceput – bucatarul Duane Nutter si echipa sa il numesc “Sud-international”. Poti servi un sandvis cu carne de rata sau cu burta marinata de porc, in timp ce amicii tai pot alege rulou cu peste prajit, castraveti si frunze de salata sisho sau sashimi. Acompaniaza mancarea cu un cocktail specific locului sau sake.
Imperial Treasure, Aeroportul Changi din Singapore
Unde: Hotelul Crowne Plaza (inainte de punctul de control)
De ce: Legat de Terminalul 3 al aeroportului, Crowne Plaza este un loc greu de ratat, cu exteriorul sau plin de stralucire si design-ul futurist. In hotel exista cateva restaurante si saloane, printre care si unul extrem de elegant, Azur. Recomandarea este sa alegi micul lant numit Imperial Treasure, pentru pestele sau proaspat, gasca fripta si renumitul si vastul totodata, meniu cantonez.
Desi interiorul hotelului este occidental, in restaurant predomina stilul chinezesc, cu mese rotunde, mari si chelneri imbracati in haine traditionale. Mesele pot gazdui grupuri mari de oameni, fiind perfecte pentru a manca creveti prajiti, inmuiati in sos wasabi, sau a trece de la unul la altul un castron cu peste sarat cu orez prajit.
Add Comment