Una dintre cele mai auzite fraze atunci cand se vorbeste despre o excursie in strainatate este “Mi-as dori sa plec mult mai des”. Principalele obstacole care stau in calea acestei dorinte sunt timpul si banii. Nu exista sfaturi despre cum sa faci rost de aceste lucruri pretioase, dar exista alte mijloace pentru a fi sigur ca, pe viitor, tu vei fi cel care va povesti despre aventurile exotice de afara.
O buna planificare a timpului este cel mai bun mijloc prin care poti calatori mult mai des. Multi oameni sustin ca vietile lor sunt atat de ocupate incat rar isi pot permite sa plece intr-un weekend, cand, de fapt, asta este o falsa problema. Planifica totul din timp si ia-ti un weekend liber. Asta inseamna sa declini niste invitatii, dar lumea nu se termina aici. Joburile solicitante sunt intr-adevar o treaba dificila, dar din nou, planifica-ti din timp o zi de vineri libera si asigura-te ca toti colegii tai stiu si accepta asta.
Nu e usor sa castigi mai multi bani, dar o buna planificare a bugetului inseamna ca vei putea pune deoparte mai multi bani pentru calatorii, in loc sa-i cheltui pe toti cand stai acasa. Daca atunci cand nu esti plecat, iti cheltui toti banii numai pentru a fi asigurat din punct de vedere financiar (chirie, mancare etc), atunci planificarea unor excursii in strainatate nu e pentru tine.
Planificarea din timp are cateva avantaje, doua dintre ele fiind deja prezentate. Alt avantaj este acela ca poti obtine tarife mai bune la zboruri si cazare, care te ajuta sa mentii costurile scazute. In plus, un studiu aprofundat al unor detalii fine, cum ar fi transferurile de la si catre aeroport, sau cursurile de schimb valutar, pot determina scaderea drastica a costurilor. Turistii trebuie sa stie ca exista niste oferte fantastice care se fac de regula in ultimul moment, dar asta nu se intampla tot timpul.
In toate activitatile de planificare a unei calatorii, fie ea la sfarsit de saptamana sau pe durata mai lunga, exista un echilibru care trebuie mentinut intre extravagante si economii. Extravagantele, daca nu ti le poti permite, te vor limita probabil la o singura excursie pe an. Pe de alta parte, daca esti prea econom, inseamna sa poti calatori des, dar sa te bucuri de putin. Companiile aeriene low-cost sunt un exemplu foarte bun al acestui compromis, unele dintre ele oferind calitate adevarata in schimbul banilor, altele putand sa-ti ruineze vacanta chiar inainte de a te sui in avion. Prin urmare, ai grija ce alegi.
Multi oameni isi reduc costurile calatoriei, alegand sa nu-si faca asigurare. Asta nu este o idee foarte buna, intrucat uneori consecintele pot fi dezastruoase. In loc sa renunti complet la asigurare, incheie una care se potriveste nevoilor tale. De exemplu, asigurarile anuale pentru mai multe calatorii, le poti gasi la preturi reduse si acopera o gama larga de evenimente neplacute. Asta te protejeaza in cazul in care ai probleme in strainatate, in sensul ca ele pot fi rezolvate usor si nu vei fi pus in imposibilitatea de a-ti putea continua calatoria.
Planificare,planificare si iarasi planificare. Ma regasesc in articol .Si eu spun ca mi-as dori sa calatoresc mai des , dar incet, incet o sa notez locurile de vizitat de pe lista mea.