Cum sa

Cum sa calatoresti cu animalele de companie (1)

A calatori cu animalele de companie pe distante scurte e destul de descurajant, darmite sa pleci cu ele peste hotare. Cu toate astea, calatoria cu animalele nu este atat de complicata pe cat cred posesorii lor. Totul tine de o buna pregatire inainte de cursa, cateva drumuri la medicul veterinar si cativa pasi in plus de urmat care se adauga la planul de calatorie existent.

Cele de mai jos fac referire strict la calatoriile pe calea aerului cu pisici si caini, denumite animale de companie, intrucat majoritatea altor animale sunt catalogate de catre companiile aeriene si de guverne, drept “fauna salbatica” si se supun altor reglementari.

Atentie! Nu faceti nicio rezervare fara sa cititi rindurile de mai jos!

Va puteti afla in situatia de a fi nevoiti sa renuntati la biletul de avion, daca faceti mai intai rezervarile pentru persoane si abia apoi va ocupati de toate cele necesare pentru animale. Primul lucru pe care e nevoie sa-l stiti este ca nu trebuie sa demarati nimic pentru voi, indiferent de cat de ieftina este oferta pentru biletul de avion la momentul respectiv.

Mai intai de toate, pregatiti-va animalul de companie

Este o idee cumplita sa va luati pisica sau catelul, care n-au mai calatorit pana acum nici macar cu masina, si sa-i imbarcati pe un zbor care strabate jumatate din planeta. Din fericire, calatoriile cu masina, realizate frecvent si din ce in ce mai lungi de la un drum la altul, sunt teste bune pentru a obisnui pisica sa calatoreasca si pentru a pregati cainele pentru drumuri lungi. Sunt multe sfaturi pentru calatoriile aeriene cu animalele de companie si multe metode de a-i pregati pentru zbor. In continuare va sunt prezentate cateva:

  • Sfaturi pentru zboruri pe distante lungi cu un caine mic
  • Sfaturi pentru calatorii cu animalele de companie
  • Sfaturi pentru drum si pentru animalele de companie
  • Pregatirea si sfaturi pentru zborul cu animale de companie
  • Cum sa calatoresti cu animalele de companie

Presupunand ca animalele voastre sunt gata, acum e timpul sa se grabeasca putin si proprietarul (adica voi).

Doua intrebari importante: de unde plec si unde ajung?

Trebuie sa pregatiti calatoria cu cel putin 3 luni inainte, mai ales daca e prima iesire din tara cu animalele de companie. Fiecare tara are propriile reguli de acceptare a acestora, care variaza in functie de locul de unde veniti.

Informatii specifice referitoare la destinatie

Locul cel mai sigur unde poti afla toate reglementarile unei tari privind transportul animalelor de companie, este chiar ambasada acelei tari. Poti gasi informatiile de contact pentru orice ambasada din lume, pe Embassy World, iar daca nu gasesti informatii online, poti da telefon. Reglementarile in privinta animalelor de companie se schimba des, asa ca nu apelati la informatii ce nu sunt actualizate, zvonuri sau la ce credeti voi ca e bine.

Mai multe consideratii in privinta calatoriilor internationale ale animalelor de companie:

  • Fiti sigur ca studiati informatiile si pentru tarile in care e posibil sa faceti escala
  • Posesorii de caini trebuie sa verifice daca sunt anumite rase (ex pitbull) pentru care exista restrictii la intrarea intr-o tara
  • De asemenea, multe tari interzic exportul anumitor rase autohtone, asa ca fiti siguri ca verificati si restrictiile la iesirea din tara
  • Multe tari nu accepta catelusi cu varsta sub 12 saptamani
  • Verificati cerintele tarii voastre. Unele solicita ca testele de sange sa fie facute cu 3 luni inainte de intoarcere asa ca o calatorie de o luna poate sa nu fie realizabila

Mai mult ca sigur, pana acum sunteti deja la curent cu toate restrictiile aplicate vaccinurilor. Multe imunizari au anumite restrictii de timp si trebuie facute inainte de plecare (ex: cu doua saptamani) si, de asemenea, animalelor trebuie sa le fie aplicate si micro-cipuri.

Veterinari, veterinari si iar veterinari

Pregatiti-va sa mergeti la veterinar cel putin o data, daca nu de doua sau trei ori, in functie de cerintele medicale care se aplica in tara pe care o vizitati. Trebuie sa retineti , ca in timp ce unii veterinari sunt la curent cu cerintele internationale de calatorie, multi nu sunt. Scoateti la imprimanta si luati cu voi toate cerintele despre care ati aflat la ambasada, precum si orice formular specific pe care l-ati obtinut de la fiecare medic veterinar vizitat.

  • Luati toate masurile necesare si fiti la curent si cu alte masuri care au fost luate in trecut si care nu mai pot fi verificate
  • Unele tari solicita mai multe vaccinuri decat cele care i s-au facut animalului vostru. Refaceti orice are nevoie de actualizare (bineinteles numai cu acordul veterinarului)
  • Obtineti un pasaport al animalului – majoritatea medicilor veterinari au asa ceva – aici se afla istoricul a tot ce i s-a intamplat animalului, impreuna cu toate datele relevante
  • Pastrati pasaportul animalului si toate celelalte hartii medicale de la veterinar; veti avea nevoie de ele atunci cand veti incepe calatoria

Cu siguranta vizitele la medicul veterinar sunt cea mai importanta parte a procesului calatoriei cu animalele de companie. Neglijarea sau tratarea lor cu indiferenta pot avea ca rezultat bagarea animalului vostru in carantina (si desigur, nimeni nu doreste asa ceva) sau intoarcerea lui imediata inapoi. Nu faceti lucrurile mult mai costisitoare sau stresante pentru animalul vostru, pentru simplul fapt ca nu acordati atentia necesara tuturor hartiilor de care aveti nevoie.

Pasul urmator: rezervarea, zborul si sosirea la destinatie

In partea a doua a ghidului, veti fi pusi la curent cu toate aranjamentele care se fac cu companiile aeriene. Toate astea vor fi extrem de simple, considerand ca toata greutatea consta de fapt in drumurile la veterinar, cautarile pe Internet si multimea de documente de care aveti nevoie.

Pentru mai multe informații despre animalele de companie (câini și pisici), accesează pisicutzu.ro!

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Călător cu firimituri de talent la scris și la ocolit gropile. Pasionat de călătorii, dar și de povești care îți fac bagajele să sară singure în portbagaj, TukTuk Driver are o misiune simplă: să-ți arate lumea cu un strop de umor și multă inspirație. Când nu e la volanul TukTuk-ului, visează la următoarea destinație... sau la o cafea aromată. 🚗🌍 Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!