city break de iarnă
Foto: martin-dm
Destinatii Europa Top 10

Top 10 destinații europene pentru un city break de iarnă

Apropierea iernii și a zilelor friguroase nu reprezintă un impediment pentru cei care doresc să călătorească și să viziteze destinații și într-un context cu mai puține grade în termometre. Însă dacă primăvara sau vara e mai ușor să te decizi în privința câtorva zile petrecute într-un oraș european – mai exact, asupra unui city break – iarna s-ar putea să „negociezi” mai mult în privința luării unei decizii.

Unde să mergi în city break iarna?  Găsesc un city break ieftin de iarnă? Există zboruri suficiente pentru un city break de iarnă într-o destinație europeană de top? Sunt întrebări la care găsești răspunsurile dacă faci o mică documentare în prealabil.

În mod cert, iarna sunt ceva mai puține zboruri către clasicele destinații de city break. Dar asta nu înseamnă că nu vei avea unde să mergi. În plus, trebuie să privești și avantajele: exceptând luna decembrie, adică perioada Sărbătorilor de iarnă, ai toate șansele ca biletele de avion să fie foarte ieftine în ianuarie și februarie, atâta timp cât nu vrei să ajungi într-o destinație de schi. Ba mai mult, prețurile la cazare (dacă nu îți suprapui sejurul peste vreun festival precum Carnavalul de la Veneția) au, la rândul lor, un efect magnetic asupra oricărui amator de city break-uri.

Am luat, așadar, la puricat 10 destinații europene perfecte pentru un city break de iarnă, analizând avantajele alegerii lor, precum și disponibilitatea zborurilor din România (ideal, cu plecare joi și întoarcere duminică – dar, până la urmă, zilele pot varia, în funcție de orarul companiilor aeriene). Care ar fi primul pe lista ta?

Barcelona

spania barcelona
Barcelona / Foto: haveseen

Cei pasionați de arhitectură se vor bucura întotdeauna de oportunitatea explorării unui oraș precum Barcelona. Capitala regiunii Catalonia este renumită pentru arhitectura lui Gaudi, pusă cel mai bine în lumină de fascinantul său Parc Guell și Sagrada Familia (cu povestea ei, despre care poți citi aici).

Dar, moștenirea artistică a acestui oraș nu se oprește aici. De fapt, în Barcelona vei întâlni la tot pasul o serie de galerii prestigioase, de la contemporanul MACBA la popularul Muzeu Picasso. Pe de altă parte, Barcelona este un loc în care poți experimenta cultura catalană autentică.

Ideea e că, dacă îți plac iernile uscate și confortabile, Barcelona e destinația ideală, iar orașul e plin de viață și în lunile de iarnă. De pildă, biserica Santa María del Mar găzduiește o reprezentație care-ți va face pielea de găină cu Messia lui Händel chiar înainte de Crăciun, iar la Santa Eulàlia (principalul festival de iarnă al orașului), care se desfășoară la mijlocul lunii februarie, poți lua parte la parade, dansuri, concerte și multe altele.

Despre celelalte atracții turistice ale Barcelonei nu amintim – le poți descoperi aici. Cert este că celebrul oraș catalan e o minunată destinație de city break de iarnă, un „clasic” pe gusturile oricărui turist.

Ce companii aeriene zboară la Barcelona, din București (ianuarie 2023): WizzAir

City break în Barcelona? Ai aici cele mai bune hoteluri din Barcelona.

Cumpără online bilete pentru activitățile din Barcelona:


Dublin

dublin iarna
Dublin / Foto: Deposit Photos

Dublin este unul dintre cele mai bune orașe europene pe care le poți explora în lunile reci de iarnă. De ce? Deoarece capitala Irlandei are ceva cu adevărat unic: cultura de pub. Și asta nu are neapărat de-a face cu capacitatea fiecăruia de a da pe gât bere după bere. Indiferent cât de friguroase sau de întunecate sunt zilele de afară, există întotdeauna un pub în Dublin care să te încălzească și să te îmbuibe cu bere, mâncare și muzică live.

Dublin e o capitală magică, în special într-o escapadă de iarnă. Străzile orașului sunt decorate festiv încă de la jumătatea lunii noiembrie și există o mulțime de activități pe care să le desfășori în interior, cum ar fi vizitarea Trinity Library și a altor muzee cool.

Asta fără a uita, desigur, de cultura… băuturii! Pentru că e musai să explorezi locul unde se fabrică faimoasa bere Guinness (la Guinness Storehouse)  sau să pornești într-o aventură de degustare a whisky-ului. Totul se desfășoară în interior, adică vei avea încălzite în mod cert trupul și spiritul.

Dar Dublin are un alt element principal, care e pe gustul oricui: localnicii săi prietenoși și calzi. Nu contează că soliciți indicații în legătură cu un loc în care vrei să ajungi sau că asculți o trupă stradală de improvizație: oamenii din Dublin îți vor așeza un zâmbet larg pe față și îți vor încălzi inima, un lucru binevenit într-o zi aparent mai întunecată. Cu alte cuvinte, un city break de iarnă în Dublin este ca un curcubeu pe cerul sufletului. Aici găsești mai multe lucruri interesante despre Dublin.

Ce companii aeriene zboară la Dublin, din București (ianuarie 2023): Ryanair, HiSky

City break în Dublin? Ai aici cele mai bune hoteluri din Dublin.

Cumpără online bilete pentru activitățile din Dublin:


Viena

viena targ de craciun
Târg de Crăciun în Viena / Foto: Deposit Photos

Viena e un oraș fabulos, și nu degeaba a fost desemnat de atâtea ori la rând drept cel mai locuibil oraș din lume. Există un respect maxim al autorităților față de cetățean, iar acest lucru se vede pe orice stradă vieneză ai păși.

Capitala Austriei merită vizitată în orice anotimp, dar iarna este cuprinsă de acea clasică magie a Sărbătorilor, mai ales că Primăria organizează câteva târguri de Crăciun cu adevărat spectaculoase.

De asemenea, Viena are multe de oferit în ceea ce privește arhitectura, dar există și câteva locuri minunate de vizitat indoor. Cultura cafenelelor din Viena este absolut fantastică și reprezintă un excelent pretext pentru a te ascunde de frig pentru o perioadă. Același lucru s-ar putea spune și despre numeroasele muzee din oraș, o sugestie fiind să nu ratezi aceste trei muzee speciale din Viena. Iar pentru cei deciși să exploreze tot ceea ce se poate explora, avem o listă cu obiective turistice mai puțin cunoscute din Viena.

Ce companii aeriene zboară la Viena, din București (ianuarie 2023): Ryanair, WizzAir, Austrian Airlines

City break în Viena? Ai aici cele mai bune hoteluri din Viena.

Cumpără online bilete pentru activitățile din Viena:


Valletta, Malta

Valletta
Valletta

La prima vedere, Malta ar putea să nu pară o destinație de iarnă tipică. Se află în mijlocul Mării Mediterane, este renumită pentru coastele sale spectaculoase (chiar dacă nu este, în principal, o destinație de plajă) și, totodată, reprezintă un punct de atracție pentru scufundătorii din întreaga lume. Aparent, turiștii vin în Malta pentru a se bucura de soare și de apele calde și limpezi care înconjoară arhipelagul.

Dar… să nu ne lăsăm înșelați de aparențe. Cine a fost în Malta, știe că lucrurile nu stau chiar așa și că micuțul arhipelag (sunt trei insule, în definitiv) are mult mai multe de oferit, în primul rând din punct de vedere istoric. Iar aceste lucruri pot fi descoperite în cele mai bune condiții iarna. Pentru că Malta este o excelentă destinație de iarnă.

Iarna, în Malta, temperaturile sunt confortabile, cazarea e mult mai ieftină, transportul public nu e aglomerat, hoardele de turiști lipsesc și, în general, experiența de călătorie devine mai autentică. Sigur, pe parcursul a trei zile nu vei putea vedea tot ceea ce are Malta de oferit, de aceea, o incursiune în capitala Valletta poate fi suficientă.

Așadar, un city break în Valletta oferă o perspectivă asupra istoriei pline de culoare a insulei, purtându-te înapoi în timp, până în secolul 16, când a început construirea orașului fortificat. Valletta este unul dintre cele mai mici orașe din Europa, cu o populație de mai puțin de 6.000 de locuitori, ceea ce înseamnă că este ușor de parcurs, având un aer intim și confortabil. Valletta este, de asemenea, visul oricărui fotograf de călătorie, pentru că aici există o mulțime de clădiri istorice, cu o arhitectură fabuloasă, de la uimitoarea catedrală St John’s până la Palatul Marelui Maestru.

Tot în Valletta poți admira priveliștile din Grand Harbour sau din Upper Barrakka Gardens, cel mai înalt punct al orașului. În Valletta sunt multe de făcut atât noaptea, cât și ziua, de la abordarea scenei culinare locale – există o mulțime de restaurante care servesc preparate din bucătăria malteză și din cea internațională – la o excursie pe coastă. Cum în Valletta nu vei vedea zăpadă, temperaturile în ianuarie având o medie de 16 grade, doar ploaia ar putea să-ți strice cele câteva zile de city break. Aici citești mai multe despre ce să vezi în Valletta.

Ce companii aeriene zboară la Valletta, din București (ianuarie 2023): Ryanair, WizzAir

City break în Malta? Ai aici cele mai bune hoteluri din Valletta.

Cumpără online bilete pentru activitățile din Valletta:


Atena

atena
Atena / Foto: rabbit_75cav

Atena este o destinație pentru toate anotimpurile, care propune o mare varietate de activități, indiferent de perioada în care o vizitezi. Hotelurile de top, restaurantele veșnic la modă și cafenelele confortabile, monumentele impunătoare, cu mare semnificație istorică, viața de noapte intensă și, nu în ultimul rând, clima plăcută fac din Atena o destinație ideală pentru un city break de iarnă.

În plus, iarna este o perioadă excelentă pentru a vizita Atena, deoarece acum găsești cele mai bune oferte, tarifele hoteliere fiind foarte mici în comparație cu cele din timpul verii.

Așadar, ai o mulțime de lucruri de făcut în Atena pe timp de iarnă. Deoarece mulți localnicii se întorc în oraș de la țară sau din insulele unde au proprietăți, în fiecare zi se organizează spectacole și evenimente în diverse locuri din oraș. Un mare procent dintre acestea – în special spectacolele de teatru – sunt în limba greacă, așa că, dacă nu știi greaca, nu le vei putea înțelege, dar există o mulțime de opțiuni și pentru vorbitorii de limba engleză.

Vei vizita cu siguranță Acropole, Agora antică, Muzeul Acropolei și Muzeul Național de Arheologie. Pe lângă acestea, te poți îndrepta și către Muzeul de Artă Cicladică și Muzeul Benaki, două repere culturale importante. Dacă ești pasionat de artă, atunci vei găsi cu siguranță expoziții interesante la Centrul Expozițional Megaron, la Centrul Cultural Onassis și la Centrul Cultural Stavros Niarchos.

Muzica live și concertele sunt întotdeauna cea mai bună opțiune pentru distracția la ceas de seară în Atena. De la concertele live de jazz și rock, la barurile cu muzică grecească și până la scenele de Bouzoukia, viața de noapte din capitala Greciei este o experiență specială, pe care nu trebuie să o ratezi pe parcursul unui city break de iarnă în Atena.

Și doar pentru „cunoscători”, iată și o serie de locuri „secrete” pe care să le adaugi la itinerariul mini-vacanței tale ateniene, dar și una cu lucrurile (aproape) gratuite pe care să le faci aici.

Ce companii aeriene zboară la Atena, din București (ianuarie 2023): Tarom, Aegean, WizzAir

City break în Atena? Ai aici cele mai bune hoteluri din Atena.

Cumpără online bilete pentru activitățile din Valletta:


Veneția

Venetia Carnaval
Veneția în plin carnaval / Foto: Deposit Photos

Veneția a devenit incredibil de aglomerată în timpul sezonului de vârf – dovadă fiind încercările recente de a limita numărul de turiști. Dar, în timpul iernii (exceptând perioada Carnavalului), orașul reușește să se ridice la înălțimea poreclei sale – La Serenissima. Canalele sunt liniștite și învăluite în ceață, hotelurile oferă tarife mai reduse, ba chiar poți vizita Piața San Marco fără să te lovească în coaste un selfie-stick de chinez.

În definitiv, Veneția este un oraș cunoscut în întreaga lume pentru frumusețea sa unică. O destinație minunată pentru că totul este puțin diferit; există canale în loc de străzi și bărci în loc de mașini, iar aceste elemente transformă orașul într-una dintre cele mai dezirabile destinații de călătorie din lume. Arhitectura Veneției este, la rândul ei, specială, acesta fiind unul dintre lucrurile care te vor face să te îndrăgostești de „orașul apelor”.

Despre ce poți să vizitezi în Veneția ai aici un articol pe larg, în care am disecat 10 obiective turistice celebre. La fel de bine, poți citi aici despre farmecul Veneției pe timp de iarnă. Un city break de iarnă la Veneția este o opțiune excelentă, mai ales că ai zboruri zilnice și îți poți doza după bunul plac durata (și perioada) călătoriei.

Ce companii aeriene zboară la Veneția, din București (ianuarie 2023): WizzAir, Ryanair

City break în Veneția? Ai aici cele mai bune hoteluri din Veneția.

Cumpără online bilete pentru activitățile din Veneția:


Berlin

Berlin iarna
Poarta Brandenburg / Foto: Deposit Photos

Dacă ți-ai dorit dintotdeauna să vizitezi o piață de Crăciun autentică, Germania este locul potrivit. Iar Berlin – capitala Germaniei – este un oraș care pare ceva mai special pe timp de iarnă, cu lacurile sale înghețate (de care localnicii profită din plin pentru a patina), cu magazinele, restaurantele și teatrele ce oferă un răgaz binevenit pe fundalul temperaturilor sub zero grade.

Plimbă-te prin parcul Tiergarten, savurând atmosfera hibernală și ia în considerare posibilitatea de a te opri la Café am Neuen See pentru o cină la lumina lumânărilor lângă o fereastră panoramică. Sau vizitează aceste cinci obiective turistice speciale din Berlin.

Mai ales că, o vizită la Berlin nu e completă dacă nu faci o incursiune pe excelenta scenă gastronomică a orașului. De la restaurantele cu stele Michelin la bucătăria fără deșeuri, orașul stabilește noile tendințe în materie de alimentație. Aici vei găsi unele dintre cele mai bune preparate vegane și vegetariene, foarte apreciate de gurmanzii din întreaga lume. Nu te teme, există numeroase opțiuni pentru iubitorii de carne – iar de asta poți fi sigur fie și dacă mergi la standurile stradale de cârnați și burgeri, unde în mod cert nu vei fi dezamăgit.

Dacă vii la Berlin în februarie, intră în rol de paparazzo și urmărește vedetele prezente la Berlinale – festivalul de film care se desfășoară anual în capitala Germaniei – și profită la maximum de viața de noapte a orașului, renumită în întreaga lume: este variată, vibrantă și… progresistă. Iată cum să petreci o zi perfectă, pe parcursul unui city break în Berlin.

Ce companii aeriene zboară la Berlin, din București (ianuarie 2023): Ryanair

City break în Berlin? Ai aici cele mai bune hoteluri din Berlin.

Cumpără online bilete pentru activitățile din Berlin:


Lisabona

Lisabona
Piața Comerțului din Lisabona / Foto: Deposit Photos

Când vine vorba de Lisabona, nimeni nu poate să „reziste” tentației de a ajunge în capitala Portugaliei, indiferent de anotimp. Aflat într-una dintre cele mai calde țări din Europa Occidentală (și una dintre cele mai uscate), Lisabona trebuie luat în considerare dacă dorești să petreci câteva zile minunate învăluit de temperaturi mai ridicate decât cele de acasă. Impedimentul este că vei avea parte de un zbor ceva mai lung (poate și mai scump), dar efortul va fi răsplătit pe măsură.

Vei simți mirosul sărat al mării în timp ce explorezi acest oraș fermecător și vechi, cu casele sale placate cu faianță, străzile de pe coline și mănăstirile de o frumusețe uluitoare. Te vei așeza la cină într-unul dintre restaurantele sale autentice, pentru a fi răsfățat cu preparate apetisante. Însă, tramvaiele galbene, funicularele și cartierele artistice ale Lisabonei sunt cele care îi conferă personalitatea aparte, făcând din acest oraș o destinație memorabilă (și) pentru un city break de iarnă.

Ai aici 10 atracții turistice de top din Lisabona, după cum aici poți citi despre minunatele deserturi lusitane.

Ce companii aeriene zboară la Lisabona, din București (ianuarie 2023): Wizzair

City break în Lisabona? Ai aici cele mai bune hoteluri din Lisabona.

Cumpără online bilete pentru activitățile din Lisabona:


Copenhaga

Copenhaga nyhavn
Cartierul Nyhavn, din Copenhaga / Foto: mammuth

Copenhaga are multe de oferit în orice perioadă a anului. Cu toate acestea, în timpul lunilor de iarnă, când nopțile se lungesc și temperaturile scad, capitala daneză își arată întreaga splendoare.

Cafenelele confortabile te vor îmbia cu cafea de calitate superioară și brunch-uri delicioase, iar magazinele de design au un magnetism aparte. Dacă simți nevoia, poți explora orașul pe bicicletă, deoarece, se știe, Copenhaga are o infrastructură excelentă pentru bicicliști, (asta dacă nu te deranjează revigorantele vânturi ce bat dinspre Marea Baltică, strecurându-se pe străzile orașului), iar magica lumină hibernală pune în evidență frumusețea arhitectonică a capitalei.

În plus, plimbările prin parcul Kongens Have și prin adiacentul Rosenborg Slot (magnificul loc unde se află bijuteriile coroanei daneze), priveliștile din bizarul turn Rundetaarn, arta contemporană în frumosul cadru al Muzeului de Artă Modernă Louisiana (nu e o greșeală, așa se numește!) și o incursiune în faimoasele Grădini Tivoli sunt atuuri pentru un city break de iarnă în Copenhaga. Citește aici despre (aproape) toate atracțiile turistice din Copenhaga.

Ce companii aeriene zboară la Copenhaga, din București (ianuarie 2023): Wizzair

City break în Copenhaga? Ai aici cele mai bune hoteluri din Copenhaga.

Cumpără online bilete pentru activitățile din Copenhaga:


Edinburgh

Edinburgh
dealul Calton din Edinburgh, acoperit de zăpadă / Foto: Deposit Photos

Poate părea o alegere ciudată includerea acestui oraș pe lista de destinații pentru un city break de iarnă. Dar, Edinburgh, capitala culturală și politică a Scoției este, în mod cert, unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa.

Festivalul Hogmanay din Edinburgh – un bacanal de trei zile în care se sărbătorește Anul Nou, cu concerte în aer liber, focuri de artificii și dansuri scoțiene – este un motiv suficient pentru a rezerva un city break de iarnă în acest oraș. Nu ești tocmai genul petrecăreț? No problem!

Acest oraș antic și, totodată, magic are un farmec pe care nici măcar vremea dificilă din Scoția nu-l poate estompa. Bravii locuitori ai orașului știu cum să profite la maximum de acest anotimp: plimbări vioaie pe dealurile urbane pentru a admira peisajele urbane înzăpezite, băuturi calde în pub-uri cochete, îmbrăcăminte de lână din cap până în picioare pentru ca totul să pară mai vesel și pentru a profita din plin de fermecătoarele piețe de Crăciun care fac să strălucească faimoasele clădiri de gresie cenușie ale orașului.

Lasă-te sedus de iarnă și vei vedea o latură a orașului Edinburgh la care vei dori apoi să te întorci, poate pentru temperaturi mai ridicate. Mai multe detalii despre ce să faci și ce să vezi în Edinburgh ai aici.

Ce companii aeriene zboară la Edinburgh, din București (ianuarie 2023): Wizzair, Ryanair

City break în Edinburgh? Ai aici cele mai bune hoteluri din Edinburgh.

Cumpără online bilete pentru activitățile din Edinburgh:


Concluzie:

Acestea sunt doar 10 idei de destinații europene pentru un city break de iarnă. Dar în Europa sunt atât de multe locuri minunate de vizitat, încât nu trebuie să aștepți primăvara sau vara pentru a profita la maximum de ele. E drept, în special iarna, nu vei avea zboruri directe pentru unele destinații (și, uneori, nici timpul necesar pentru a „lega” mai multe zboruri) dar, adăugând o zi sau două la durata călătoriei, vei putea ajunge și în alte locuri minunate în care să savurezi un spectaculos city break de iarnă.

Pin it!

pinterest city break

Citește și: 25 destinatii de calatorie incredibil de frumoase

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!