Europa

Top 10 atracții turistice în Veneția

Oraș construit pe 118 insule din largul coastei de nord-est a Italiei, Veneția e diferit de orice altă urbe a Europei și a lumii. Aproape neschimbat ca aspect de mai bine de 600 de ani, Orașul Canalelor arată mai degrabă ca scos dintr-o carte ilustrată, decât ca o metropolă modernă. Este un loc în care întregul ansamblu e privit ca o atracție în sine. Fiind un oraș remarcabil prin arta și arhitectura lui de mare efect, Veneția atrage în fiecare an milioane de vizitatori care vin pentru a se bucura de experiența oferită. Chiar și în plin sezon, Veneția rămâne o destinație turistică ce reușește să întreacă toate așteptările. Iată mai jos un top al atracțiilor turistice din Veneția, care fac atât de specială vizitarea acestui oraș italian. Ce să faci și ce să vezi în Veneția!

10 Puntea Suspinelor

suspine

Construită în 1600, Puntea Suspinelor face legătura între camerele de interogare din Palatul Dogilor și Noua Închisoare de peste Rio di Palazzo. A fost concepută de Antonio Contino, al cărui unchi, Antonio da Ponte, a construit Podul Rialto. Conform unei teorii, numele podului vine de la sugestia că prizonierii ar fi “suspinat” în momentul în care priveau pentru ultima dată frumoasa Veneție, în drumul către călău. În realitate, zilele execuțiilor rapide luaseră sfârșit în momentul construirii podului iar celulele de sub acoperișul palatului erau ocupate în mare parte de criminali mărunți.

9 San Giorgio Maggiore

San Giorgio Maggiore

Binecunoscută drept casa bisericii secolului al XVI-lea cu același nume, San Giorgio Maggiore este o insulă micuță, situată în laguna Veneta, lângă Piața San Marco. Construită de marele arhitect renascentist Andrea Palladio, biserica are o strălucitoare fațadă îmbrăcată în mamură albă și un interior deschis, aerisit, împrospătat de lipsa ornamentării excesive. Altarul principal este înfrumusețat de două dintre cele mai bune picturi ale lui Tintoretto, “Cina cea de Taină” și “Căderea Manei”. Vizitatorii pot lua un lift până la clopotul neoclasic al bisericii pentru a se bucura de spectaculoasa priveliște a Veneției.

8 Ca’ d’Oro

ca d oro

Cunoscut la început drept Palatul Sfânta Sofia, dar în prezent împământenit sub numele de Ca’ d’Oro, palatul din secolul al XV-lea a fost construit de către arhitectul Giovanni Bon și de către fiul său, Bartolomeo. Deși fațada acestei splendide structuri nu mai are ornamentația pentru care a fost supranumită „Casa de aur”, clădirea, în prezent vopsită în roz și alb, este un adevărat tezaur de artă. Situată pe Canalul Mare, Ca’ d’Oro este gazda muzeului Franchetti, numit după omul care a donat palatul și toate obiectele renascentiste din el: picturi, antichități, sculpturi si ceramică.

About the author

Alexandra Gheorghias

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!