Europa

Top 10 atracții turistice în Lisabona

Lisabona, capitala însoritei Portugalii, este situată în punctul în care estuarul râului Tagus întâlnește Oceanul Atlantic. Ca destinație de călătorie, orașul de pe malul râului este la fel de bogat și variat ca îndelungata istorie a țării. De la ruinele unui castel maur situat pe vârful unuia dintre cele șapte dealuri ale orașului până la o cafenea a cărei terasă se află pe trotuar, lipită de un zid vizigot antic, rămășițe ale coloratului trecut al Lisabonei se găsesc peste tot.

Lisabona este, pe bună dreptate, mândră de rolul pe care l-a jucat în timpul Erei Marilor Descoperiri, la care Portugalia a luat parte din plin, monumentele care glorifică voiajele unor exploratori precum Vasco da Gama sunt printre cele mai importante atracții din Lisabona. Deși cel mai vechi oraș al Europei de Vest a luat măsuri de revizuire a sistemului de transport, modernizare a centrului și restructurare a malurilor apei care-l traversează, farmecul celor mai vechi cartiere ale Lisabonei este cel care atrage cei mai mulți vizitatori. Dar iată 10 atracții de top din Lisabona, un oraș în care ai ce să faci și ce să vezi:

10 Monumentul Descoperirilor

descoperiri

Giganticul Monument al Descoperirilor din piatră albă (Padrão dos Descobrimentos) arată ca un vas cu velele desfăcute pe țărmul râului Tagus, acolo unde au început multe dintre cele mai importante călătorii ale exploratorilor portughezi. A fost construit în memoria lui Infante Dom Henrique, care mai târziu a devenit cunoscut sub numele de Prințul Henric Navigatorul. Prințul care a inaugurat Era Marilor Descoperiri ale Portugaliei este reprezentat la prora sculpturii din piatră împreună cu alți eroi și exploratori naționali, aliniați în spatele lui. Vizitatorii pot merge cu liftul pentru a se bucura de priveliștea din partea superioară a acestui monument definitoriu pentru Lisabona.

9 Muzeul Gulbenkian

gulbenkian

Lisabona este sediul Fundației Calouste Gulbenkian, o organizație non-profit finanțată din averea regretatului magnat armean. Construit pentru a expune colecția de artă privată pe care Gulbenkian a strâns-o de-a lungul vieții, muzeul Gulbenkian oferă vizitatorilor o experiență incredibilă. Deși colecția este micuță, calitatea fiecărei piese în parte este extraordinară. De la opere de artă semnate de Monet, Renoir și Rembrandt până la bijuterii Lalique, jad chinezesc și porțelan persian, este o colecție care redă în detaliu fiecare aspect al acestei perioade artistice. Muzeul este deseori gazda unor expoziții de clasa mondială.

8 Piața Rossio (Piața Pedro al IV-lea)

rossio

Nu există nici un alt loc mai bun în Lisabona în care să te poți bucura de atmosfera locală, precum cunoscuta piață Pedro al IV-lea. Situată în elegantul cartier Pombaline Lower Town din centrul Lisabonei, Rossio, a fost principalul loc de întâlnire al orașului încă din Evul Mediu. În timpul Inchiziției din secolul al XVI-lea, piața servea drept loc pentru execuții publice. În zilele noastre este locul în care prietenii se întâlnesc și savurează o băutură la o cafenea sau la un bar înainte de a face diverse activități, inclusiv de a vedea o piesă la Teatrul National, situat în partea de nord a pieței.

About the author

Alexandra Gheorghias

2 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • City break Lisabona, la cele mai bune prețuri! – Romania 24 spune:

    […] Lisabona e unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei iar un city-break sau o vacanță în Lisabona îți va confirma acest lucru. Cu cartierele ei boeme, cu tramvaiul galben, cu veșnicul cocoș pe post de simbol, cu castelele și palatele ei, cu mâncare bună și relativ ieftină, Lisabona te va cuceri încă din primele minute. Ți-am selectat în cele ce urmează câteva hoteluri foarte bune din Lisabona (notate cu minim 8 pe Booking.com) pentru câteva variante de city-break sau, de ce nu, un sejur mai prelungit în capitala Portugaliei. Alege varianta convenabilă și cumpără cu încredere direct… […]

Urmărește-ne pe Facebook!