San Juan
San Juan / Foto: SeanPavonePhoto
America de Nord

Ce sa vezi in San Juan, minunata capitala portoricana

San Juan este inima comerciala, urbana, istorica si sociala din Puerto Rico. Zona metropolitana are atat de multe de oferit, incat ea insasi reprezinta un punct de interes. Si chiar merita sa fie o atractie turistica. Orasul vechi te poate incanta zile intregi; el se mandreste cu numeroase institutii culturale care rivalizeaza cu cele din majoritatea oraselor de top din intreaga lume. Restaurantele de aici sunt la cel mai inalt nivel din toate punctele de vedere, iar plajele atrag milioane de turisti in fiecare an. Iar daca iti place viata de noapte, orasul iti ofera optiuni nesfarsite. Asa ca, desi lista de fata iti prezinta numai cinci motive pentru care merita sa faci o vizita in San Juan, in realitate ele sunt peste 500.

san juan
San Juan / Foto: Martin Wheeler

1. Petrece o zi intreaga in Orasul Vechi

Fara indoiala, perla capitalei portoricane este Orasul Vechi. Zidurile acestuia, elegante, incantatoare si incarcate de istorie, inconjoara multe dintre simbolurile insulei. Tot aici vei gasi restaurante de top, hoteluri si atractii nocturne. Ar putea exista cel putin 10 motive care sa te faca sa vii numai in Orasul Vechi.

san juan old city
Parfumul orasului vechi / Foto: dennisvdw

Cea mai buna modalitate prin care te poti bucura de aceasta zona, este sa faci un tur al sau, pe jos, sau daca strazile pietruite sunt o provocare prea mare pentru tine, cu tramvaiul. Aloca timp pentru fortaretele maiestuoase ale vechiului San Juan: El Morro, San Cristóbal si La Fortaleza. Merita sa faci o vizita si la La Casa Blanca, casa unde a trait initial familia Ponce de León.

La Fortalezza San Juan
La Fortalezza San Juan / Foto: demerzel21

2. Ia masa in oras

Mancarea reprezinta un aspect important, mai ales atunci cand calatoresti. Si o vizita in San Juan poate reprezenta o modalitate excelenta de a savura deliciile sale culinare. Indiferent ca vrei o cina eleganta, sau preferi sa incerci bucataria traditionala, restaurantele locale sau – de ce nu – standurile de la coltul strazii, orasul satisface si cele mai sofisticate gusturi si iti va incanta pe deplin stomacul.

San Juan este impanzit de restaurante, iar clasificarea de mai jos iti poate fi de ajutor atunci cand vrei sa faci o alegere:

  • Aici vei gasi un top al celor 5 restaurante din San Juan, care merita sa le calci pragul.
  • Cele mai romantice restaurante din San Juan le gasesti aici.
  • Aici poti arunca o privire asupra restaurantelor in care se serveste cel mai bun mic dejun.
  • Pranzul il poti servi intr-unul din restaurantele de aici.

3. Fa din noapte zi

Daca iti place sa-ti petreci noptile in oras, vei iubi San Juan. Unde vei alege sa te retragi, depinde de ceea ce iti place sa faci. Iti plac cluburile? In San Juan vei gasi unele cu adevarat fantastice. Preferi mai mult un mediu mai linistit? Incearca una dintre locatiile elegante si intime. Intr-un bar te-ai simti ca acasa? San Juan iti poate satisface cele mai sofisticate gusturi in materie de baruri.

Sau poate vrei sa-ti incerci norocul intr-unul dintre cazinourile orasului. Orice ai alege insa, petrece macar o noapte dansand salsa in Nuyorican Cafe.

san juan night
Noaptea, San Juanul petrece / Foto: Leisure Cowboy

4. Petrece o zi la plaja

Pe langa frumusetea coloniala a locurilor, atractiile culturale si viata de noapte, grupurile nesfarsite de turisti care vin aici au inca un motiv intemeiat: sa stea la plaja sub soarele bland al Caraibelor. San Juan are numeroase intinderi de nisip, multe dintre ele aflate in apropierea hotelurilor. Printre acestea:

El Escambrón, o plaja publica, cu toate facilitatile de care ai nevoie, aflata in cartierul Puerta de Tierra.

Plaja Condado, aflata in fata unor hoteluri elegante precum Conrad Condado Plaza si La Concha Resort.

Plaja Isla Verde Beach, o intindere aurie de nisip, scaldata de ape limpezi si inconjurata de unele dintre cele mai tari hoteluri din oras.

Plaja Ocean Park, marginita de plajele Condado si Isla Verde.

san juan beach
Plaja publica in San Juan / Foto: belterz

5. Mergi la cumparaturi

Alegerea e dificila pentru ca trebuie sa te hotarasti daca vrei sa participi la o sesiune de shopping sau vrei sa vizitezi muzeele orasului. San Juan este o adevarata Mecca a cumparaturilor. Magazinele de moda prezinta creatii ale designerilor locali, dar si marci de renume. Daca vrei bijuterii, vei fi uimit de ceea ce poti gasi aici. Si tot in San Juan se afla cel mai mare mall din Caraibe, Plaza Las Américas.

Dar ceea ce te face probabil sa alegi cumparaturile in defavoarea muzeelor, este oferta incredibila de suveniruri. De la masti colorate infatisand demoni, pana la figurine de sfinti, confectionate manual, decoratiuni pentru casa si multe, multe altele, ceea ce vei gasi aici este cu mult mai artistic decat un tricou sau o cana…desi le vei gasi si pe acestea. Alte regiuni din Puerto Rico care merita vazute sunt: partea centrala, partea de est si Porta Caribe

Citeste si: Top 5 insule de vizitat in Caraibe

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!