Europa

Iarna la Venetia

Unii prefera sa viziteze Venetia iarna. E o optiune absolut cinstita, mai ales ca, se stie, in februarie, orasul gazduieste celebrul carnaval. Dincolo de obiectivele clasice, ai putea incerca si cateva expozitii de arta.  De fapt, in Venetia, extrasezonul este un concept relativ, desi multe dintre hotelurile de aici au o politica de reduceri bine pusa la punct in care intra atat luna august cand caldura este inabusitoare cat si perioada cuprinsa intre mijlocul lui noiembrie si sfarsitul lui ianuarie.

Dar Venetia iarna poate fi un loc magic, atmosfera este usor cetoasa si misterioasa asta in ciuda faptului ca sunt destui cei care misuna printre canale pregatindu-se parca de carnaval. In 2012 aceasta sarbatoare va avea loc intre 4 si 21 februarie.

Iarna, Venetia se pregateste de carnaval

Atractiile Venetiei in timpul iernii

Iubitorii de arta nu trebuie sa rateze, in acest sezon, colectia extraordinara a lui Francois Pinault expusa la Palatul Grassi sub numele “Lumea iti apartine” si deschisa pana pe 12 februarie. In acelasi loc, mai puteti vedea si o alta expozitie “Sub semnul indoielii”, deschisa pana la sfarsitul lui 2012.
Sfat de cazare: Palazzina Gassi, un hotel boutique decorat de insusi Philippe Starck
La Palatul Dogilor puteti vedea pana pe 22 ianuarie 2012 un adevarat show care celebreaza relatiile economice, comerciale, istorice si arheologice, vechi de mai bine de doua milenii, dintre Venetia si Egipt. Expozitia contine nu mai putin de 300 de obiecte.

Sfat de cazare: Locanda si Residenza Art Deco, amplasat la 10 minute de Piata San Marco

Muzeele din Piata San Marco (Correr, Muzeul de arheologie si Biblioteca Marciana) au sarbatorit 500 de ani de arta armeana imprimata intr-un fascinant show de miniaturi, gravuri in piatra, manuscrise si tiparituri. Expozitia s-a deschis pe 16 decembrie 2011 si se va inchide pe 10 aprilie 2012. Iar daca subiectul expozitiei ti se pare obscur, poate ca e cazul sa stii ca pe insula venetiana San Lazzaro calugarii armeni au realizat o presa de tipar acum cateva secole.

Acesta este motivul pentru care o parte dintre exponatele din cadrul acestei expozitii vor fi mutate dupa inchidere la manastirea de pe insula, unde vor mai putea fi  vazute de doritori pana la sfarsitul lui august 2012. Daca vrei sa iti faci o idée viziteaza site-ul www.museicviciveneziani.it.

Venetia ramane la fel de romantica si iarna

Sfat de cazare: hotelul Ca`del Nobile, la doar cativa pasi de Calle dei Fabbri
Iar daca esti amator de opera, sezonul spectacolelor de opera de la La Fenice  continua cu reprezentatiile “Trubadurul” si “Frumoasa din padurea adormita” si “Cosi Fan Tutte”. Cat despre carnaval… pregateste-ti modelul de masca!

Citeste si: Top 10 atracții turistice în Veneția

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!