Langkawi Sky
Podul Langkawi Sky / Foto: Donyanedomam
Destinatii

Zece dintre cele mai frumoase poduri din lume

Exista cateva poduri faimoase in lume, precum Tower si London Bridges in Anglia sau Golden Gate in San Francisco. Cu toate astea, exista sute de poduri mai mici si mai putin cunoscute, la fel de incantatoare. In cele ce urmeaza ai cateva dintre cele mai frumoase poduri din lume.

[nextpage title=”Pagina 1″ ]

10. Podul Siduhe, China

podul siduhe
Foto: Sakowski, Wikipedia

Acest pod minunat trece peste valea fluviului Si Du, care are o adancime de aproximativ 500 de metri si se afla in provincia chineza Hubei. Se spune despre el ca este cel mai mai inalt pod din lume.

9. Podul Royal Gorge, Colorado

Royal Gorge
Royal Gorge – cel mai inalt pod suspendat din America / Foto: CL_Reflections

Aceasta fascinanta piesa arhitecturala se intinde peste fluviul Arkansas. Este o atractie extrem de populara printre vizitatori si se afla aproape de orasul Canon din statul american Colorado. El a fost ridicat in anul 1929, iar constructia sa a costat 350.000$. In plus, ramane cel mai inalt pod suspendat din SUA.

8. Podul Carrick-a-Rede Rope, Irlanda de Nord

Carrick-a-Rede
Carrick-a-Rede, un pod suspendat adorat de turisti / Foto: MNStudio

Irlanda de Nord este legata de Insula Carrick, prin acest frumos pod suspendat. Podul este lung de aproape 20 metri si este intretinut de compania National Trust din Marea Britanie. Se bucura de popularitate avand in vedere ca aici vin in fiecare an un sfert de milion de vizitatori.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 2″ ]

7. Millau Viaduct, Franta

Millau Viaduct
Superbul Millau Viaduct din Franta / Foto: Muntart

Millau Viaduct din Franta este cel mai mare pod rutier pe cabluri din lume. Are o inaltime de peste 340 metri si este o constructie relativ noua, fiind dat in folosinta in anul 2004. Cel care a proiectat podul a vrut sa realizeze un proiect maret, delicat, aidoma unui fluture, chiar daca la realizarea lui au fost folosite 36000 tone de otel.

6. Podul suspendat Hussaini, Pakistan

hussaini bridge
Podul Hussaini / Foto: Sulo Letta

Acest pod este destul de inspaimantator daca te gandesti ca trece peste lacul Borit din Pakistan. Trebuie sa ai mult curaj ca sa il traversezi, intrucat pe alocuri are niste gauri si unele planse nu sunt foarte stabile. Podul din franghii este cunoscut a fi unul dintre cele mai periculoase de pe planeta.

5. Podul Langkawi Sky, Malaezia

langkawi pod
Podul Langkawi Sky / Foto: benfish

Acest pod cu cabluri este suspendat la aproximativ 700 de metri deasupra nivelului marii. Curbele sale permit celor care trec pe el sa mearga pana in varful muntilor din insula malaeziana Pulau Langkawi.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 3″ ]

4. Shahara, Yemen

shahara
Un pod vechi de secole: Shahara / Foto: Pinterest

Constructia din secolul 17, a fost ridicata in scopul de a asigura legatura intre orasele din varful muntilor, din Yemen. Este un alt pod inspaimantator si o atractie populara printre turisti, in timp ce localnicii il traverseaza in mod regulat, aceasta fiind ceva ce face parte din rutina lor zilnica.

3. Podul suspendat Capilano, British Columbia

capilano
Podul Capilano / Foto: rabbit75_cav

Provincia canadiana British Columbia este locul in care se afla acest pod suspendat, care starneste groaza in sufletele privitorilor. Se afla la o inaltime de 68 de metri si are o lungime de 136 metri. El atrage aproape un milion de vizitatori pe an, multi dintre ei incumetandu-se sa-l traverseze singuri.

2. Monumentul national Podurile naturale din Utah

sipapu
Podul natural Sipapu, din Utah, are o lungime de 83 m / Foto: photocrealine

In Utah exista trei poduri largi care s-au format in mod natural din piatra. Ele sunt unele dintre cele mai mari poduri naturale din lume. Sipapu are o lungime de aproape 83 de metri, Kachina, 62 metri, iar Owachomo, 55.

1. Ghetarul Perito Moreno, Argentina

Perito Moreno
Foto: Ignacio Salaverria

Acest pod spectaculos a fost format in mod natural in decursul timpului, de apele miscatoare. Podul de gheata reprezinta o adevarata provocare pentru multi turisti, in incercarea lor de a-l traversa.

[/nextpage]

Citeste si: Cele mai „extreme” poduri din lume

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!