Aventura Destinatii

Cele mai “extreme” poduri din lume

De foarte multe ori trecem peste poduri. Mai mari sau mai mici. Cateodata nici nu ne dam seama ca am traversat un pod si ca am lasat in urma o constructie la care s-a lucrat cu sarg, in uma unui proiect serios. Sunt insa unele poduri in lume pe care nu doar ca nu poti sa le omiti ci, la modul propriu, nici macar nu-ti vine sa le treci. Iata o selectie cu cele mai “extreme” poduri de pe planeta.

10. Podul nemuririi (China)     

Muntele Tai din provincia chineza Shandon are de mii de ani o semnificatie culturala si religioasa aparte. El este unul dintre cei cinci munti sacri ai Chinei si este asociat zorilor zilei, nasterii si renasterii. Pe masura ce urci pe el, vei ajunge la Podul nemuririi. Podul este alcatuit din trei stanci uriase si alte cateva mai mici. Jos este o vale, iar catre sud se casca un hau fara fund. Nimeni nu stie cum au fost asezate stancile in pozitia in care se afla, dar este foarte probabil ca ele sa se afle aici inca din Epoca de gheata.

Podul Nemuririi, din China

9. Vechiul pod din Konitsa (Grecia)

Acest pod vechi de secole trece peste raul Aoos, a carui albie se umple complet pe timpul iernii. Daca te uiti cu atentie in partea dreapta sub pod, vei vedea un mic clopot. Satenii spun ca atunci cand bate vantul suficient de tare incat sa faca clopotul sa bata, este periculos sa traversezi podul.

Podul secular din Konitsa

8. Podul din franghie Carrick-a-Rede (Irlanda)

Podul din franghie Carrick-a-Rede este un pod suspendat, aflat langa Ballintoy, Comitatul Antrim din Irlanda de Nord. Podul face legatura intre uscat si micuta insula Carrick. El este intretinut si se afla in proprietatea Trustului National, masoara 20 de metri si se afla la 3 metri inaltime deasupra stancilor de dedesubt. In prezent, podul este in principal o atractie turistica, aici venind in anul 2009 nu mai putin de 247000 de vizitatori. Atunci cand bate vantul, experienta traita aici este una cu adevarat infricosatoare, mai ales daca ti-e frica de inaltimi, dar cu toate astea, unica.

Periculosul pod de franghie Carrick-a-Rede

 

 

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!