bruxelles
Foto: bhidethescene
Europa

Ce sa vizitezi in Bruxelles – o vacanta in inima Europei

In caz ca iti faci planuri pentru vacanta de primavara, Europa este locul ideal. Exista o parte a batranului continent care este numita adesea inima Europei. Acest loc este orasul Bruxelles, iar aici exista nenumarate atractii turistice de vazut.

Bruxelles este capitala Belgiei si in prezent este si capitala administrativa a Uniunii Europene. Orasul si-a dobandit un aspect unic, datorita coexistentei culturilor franceze si flamande. Aici traiesc oameni apartinand unor diverse nationalitati, care adauga un parfum cosmopolit atmosferei specifice a orasului.

In Bruxelles poti vedea strazi medievale pitoresti, piete pline de viata, bulevarde incantatoare, monumente impresionante, parcuri mari, cafenele intime, restaurante elegante si poti intalni o viata culturala extrem de activa.

Unul dintre monumentele memorabile ale orasului, este o statueta din bronz, datand din secolul 17, ce infatiseaza un baietel care isi face nevoile intr-o fantana si care reprezinta atractia principala pentru mii de turisti: Manneken Pis.

Manneken Pis
Celebrul baietelul-simbol al Bruxelles-ului / Foto: FilippoA

Pentru iubitorii de arta… acestia trebuie sa stie ca Bruxelles este locul unde a trait pictorul suprarealist René Magritte. Orasul este impanzit de sute de galerii in care se afla adevarate capodopere ale artei flamande. Dar principalul lucru caruia turistii care pleaca din Bruxelles ii duc dorul, este mancarea. Capitala belgiana se mandreste cu o adevarata galaxie de restaurante care pun la dispozitia celor care le calca pragul, specialitati internationale, dar si preparate cu specific belgian.

Bruxelles este renumit pentru berea sa, el laudandu-se cu mai mult de 600 de marci de bere. Nu rata, de asemenea, o vizita in Grand Place. Aceasta este o piata imensa, aflata in centrul orasului, inconjurata de cladiri care un stil architectural asemanator cu cel al Florentei.

grand place
Grand Place din Bruxelles / Foto: vichie81

Arterele comerciale sunt moderne si aici poti gasi aproape orice – de la haine de firma, pana la suveniruri cu specific local.

In caz ca vrei ceva diferit, fa o vizita in Place du Jeu de Balle – este o piata de vechituri, care se organizeaza intr-una dintre cele mai vechi piete din Bruxelles. Aici gasesti de toate – de la masti africane si mobila, pana la reproduceri dupa artisti belgieni renumiti, precum Bruegel.

Place du Jeu de Balle
Place du Jeu de Balle / Foto: Wikimedia

Strazile adiacente – Rue Blaes si Rue Haute se bucura si ele de popularitate. Aici vei gasi un amestec bizar de magazine cu mobila antica, galerii de arta si cafenele.

Chateau de la Hulpe
Chateau de la Hulpe arata pur si simplu perfect / Foto: YouTube

Daca te pasioneaza istoria, viziteaza Château de la Hulpe, un castel incantator, in stil francez, construit in anul 1842. Locatia este deschisa publicului spre vizitare. Aici se afla Fundatia Folon, in care sunt expuse lucrarile artistului belgian, Jean-Michel Folon.

Citeste si: Top 10 atractii turistice din Belgia

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!