Europa

Top 10 atractii turistice din Belgia

Poate că Belgia ți se pare o țară mică, pe care o poți vizita în două-trei zile, eventual în timp ce ești cazat la vecinii olandezi. Cu toate acestea, merită să aloci mai mult timp pentru a descoperi toate minunățiile acestei frumoase țări, de la istoria cavalerilor care plecau în cruciade și până la Waterloo, locul în care Napoleon și-a pierdut gloria câștigată de-a lungul atâtor bătălii. Partea bună este că, fiind o șară mică, Belgia poate fi parcursă cu trenul, de la un cap la altul, în decursul a doar 3-4 ore. Și, oricum, pe lângă atracțiile turistice, nu uita niciodată că belgienii mai au câteva argumente solide cu care te îmbie să-i vizitezi. Printre acestea: ciocolata, berea și gaufrele.

10. Primăria din Leuven

leuven primaria

Primăria din acest oraș belgian aduce mai degrabă cu o catedrală decât cu locul în care se iau decizii pentru cetățenii urbei și asta în special datorită celor 236 statui care întruchipează scene religioase. Aceste statui se întind pe coridoarele celor trei etaje ale primăriei, fiecare dintre etaje fiind ”dedicate” diferiților oameni care au reprezentat ceva pentru istoria Leuvenului. Construită în secolul 15, în stil gotic, primăria din Leuven are o arhitectură interesantă, părând a fi îmbrăcată în dantelă. Ea se află pe una dintre laturile pieței centrale ale orașului, vizavi de biserica Sf. Petru.

[Foto via: wanderingtrader.com]

9. Clopotnița din Mons

mons belfry

Mons este un oraș medieval care servește astăzi drept capitală a provinciei Hainaut și care este, totodată, gazda singurei clopotnițe în stil baroc din Belgia. Clopotnița e localizată în cel mai înalt punct din oraș, într-o piață în care pe vremuri se afla un castel ale cărui ruine se pot vedea și în zilele noastre. Acest turn cu clopot, construit în secolul 17, are o înălțime de 87 metri iar clopotul din vârf cântărește 5 tone.

[Foto via: anacodfilms.com]

8. Castelul Bouillon

Bouillon Castle

Situat pe un deal, cu vedere la orașul Bouillon, acest castel se pare că datează încă de pe vremea romanilor, fiind menționat întâia oară la sfârșitul secolului al 10-lea. Unul dintre primii proprietari l-a vândut pentru a-și finanța participarea în Prima Cruciadă. Castelul are trei poduri cu arcade, pivnițe și o cameră de tortură, fiind considerat unic în Belgia, datorită sistemului complex de apărare împotriva invadatorilor.

[Foto via: people.cs.nctu.edu.tw]
[Foto via: svsolstice.com]

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!