lucruri unice despre Mexic
Foto: Lunamarina
America de Nord

7 lucruri unice despre Mexic

Mexic este o tara renumita pentru plajele sale fantastice si pentru ruinele si piramidele mayase si aztece. Dar aceasta tara incarcata de istorie are mult mai multe de oferit si acesta este si motivul pentru care ea este a zecea in lista preferintelor turistilor din intreaga lume, atunci cand vine vorba despre petrecerea vacantei. Iata sapte lucruri unice despre Mexic:

1. Istoria Mexicului

el castillo lucruri unice despre Mexic
El Castillo, “piesa” centrala a sit-ului mayas Chichen Itza / Foto: Andy Dean Photography

Cand vine vorba despre istorie, Mexic este o tara intr-adevar bogata. Mayasii, aztecii, Hernan Cortez si Montezuma sunt doar cateva puncte de reper ale istoriei sale. Trecutul acestei tari este unul complex si plin de culoare. Se spune ca aici au trait cel putin 12 civilizatii diferite pre-columbiene, care au cunoscut marirea si apoi decaderea, in zona cunoscuta in prezent drept Mexic.

De-a lungul timpului, natiunea mexicana a apartinut de cateva imperii diferite. Printre acestea se numara Olmec, in jurul anului 1500 i.e.n. si Bourbon in anul 1821. Pamantul era bogat in minereu de argint si acest lucru a contribuit la finantarea economiei spaniole, timp de cateva sute de ani. In plus, descendentii lui Cuauhtémoc, care a fost ultimul imparat aztec, au ajuns sa faca parte din nobilimea spaniola.

In decursul anilor, Mexicul a fost si locul unde au avut loc revolutii, revolte, unde au existat republici, monarhii, dictaturi si multe altele. Ceea ce este cu adevarat uluitor este faptul ca arheologii descopera in fiecare an noi si noi situri istorice. Cele mai bune locatii in care poti invata despre istoria acestei tari sunt Muzeul de Antropologie si Muzeul de istorie, aflate in capitala Mexico.

2. Muzica mexicana

mariachi
Mariachi, acesti lautari mexicani / Foto: Scharfsinn86

Cel mai popular stil muzical al mexicanilor se regaseste in cantecele interpretate de mariachi. Cu siguranta, daca faci o plimbare pe faleza din Mazatlan, vei auzi sunete minunate care provin de la un grup de cantareti din partea locului, ce interpreteaza cantece la alamuri, intr-un stil cunoscut drept ‘ banda’.

Alte stiluri populare includ cantece traditionale interpretate la tobe, reprezentatii de dans, voce si chitara acustica, intr-un potpuriu de stiluri muzicale precum tamborazo si ranchera. In restaurantele locale vei auzi cantareti ce interpreteaza balade de dragoste.

3. Oamenii

Mexicanii reprezinta o combinatie de peste 50 de grupuri indigene diferite. Asta inseamna ca aproape tuturor cetatenilor mexicani le curge sange indigen prin vene. Locuitorii acestei tari sunt foarte prietenosi si mandri de cultura si mostenirea tarii lor.

4. Mancarea mexicana

mancare mexicana
Mancarea mexicana, gustoasa si picanta / Foto: Lunamarina

Mancarea Mexicana e renumita in intreaga lume, dar ofertele sunt mult mai variate decattacos, fajitas, burritos, ardei iuti, fasole si rosii. De fapt, baza majoritatii mancarurilor spaniole este porumbul. Oamenii de aici au facut de secole, tortilla din porumb, pentru care au folosit soiuri cultivate in tara. Vei gasi insa si alte platouri excelente cu legume, fructe de mare si carne.

5. Apa si plajele mexicane

lacul chapala
Lacul Chapala

Mexic este locul in care se afla unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, unde apele caldute, limpezi precum cristalul, mangaie nisipul auriu de-a lungul coastei. In zonele muntoase vei gasi si piscine, dar si izvoare cu apa termala. Doua locatii cu adevarat speciale sunt Parcul National Los Azufres, aflat in Michoacán, si Lacul Chapala, din Jalisco.

6. Clima Mexicului

Mexicul este mangaiat de unul dintre cele mai blande climate de pe planeta. Este adevarat ca e un loc batut de uragane, dar in majoritatea timpului, temperatura este calda si placuta. In interiorul tarii, minima in timpul zilei este in jur de 26 de grade, iar dupa apusul soarelui, 15 grade. Statiunile de pe litoral mentin un climat placut datorita brizelor, dar si in statiunile montane sunt destul de caldute.

7. Muntii Mexicului

sierra madre mexic
Munții Sierra Madre / Foto: Esdelval

Pe langa plajele absolut fantastice, Mexicul este impanzit de munti si vulcani.  In tara exista cateva lanturi muntoase vestite, precum Sierra Madre Oriental, Sierra Madre Occidental si Sierra Madre del Sur.

Citeste si: Opt dintre cele mai frumoase orașe ale Mexicului

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] Mexicul, aflat pe continentul nord-american si numit oficial Statele Unite ale Mexicului, este una dintre cele mai interesante tari din lume. Paduri dese, peisaje desertice, orase pline de forfota, piscuri vulcanice acoperite de zapada, o magnifica linie de coasta si lagune in care viata salbatica este impresionanta – Mexicul reuneste la un loc mai multe contradictii decat te-ai putea gandi vreodata. Afirmatia este adevarata atat in cazul frumusetilor naturale ale acestei tari, cat si in cazul minunilor create de om. De la ruinele stravechi ale maiasilor si creatiile magnifice spaniole, datand din perioada coloniala, pana la muzeele si galeriile de arta moderne, in care sunt expuse opere apartinand artistilor mexicani de exceptie, precum Diego Rivera, si la scena muzicala si dansanta plina de energie, totul pare sa existe aici in deplina armonie. Chiar si pasionatii de gastronomie vor fi rasfatati cu aromele picante unice si lichiorurile de senzatie. […]

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!