ghid barcelona

Barcelona – ghid complet

ghid barcelona

Cu o istorie interesanta, renumit pentru arhitectura sa magnifica, deliciile culinare, peisajele aproape ireale si pentru ritmul alert al vietii de noapte, Barcelona este un oras magnetic pe care e greu sa nu-l iei in calcul ca destinatie europeana de vacanta sau de city-break. Cuibarit intre Marea Mediterana si Muntii Pirinei, Barcelona realizeaza o fuziune unica intre vechi si nou.

Dupa numai 20 de minute de mers pe jos, vei fi partas al unei calatorii in timp, intre aleile medievale din Cartierul Gotic si Ruinele Romane, pana in cartierul Eixample, in care abunda operele de arta, adevarate capodopere ‘Art Nouveau’ ale magnificului Gaudi.

barcelona
Foto: Canva Photos

Orasul e impanzit de stradute ascunse, gradini interioare, magazine bizare, taverne rustice ce servesc tapas, terase in aer liber… Aici, bucuria vietii e nesfarsita. Nu iti va fi greu sa intelegi de ce Barcelona este al 16-lea oras ca numar de vizitatori din lume si totodata lider artistic, arhitectural si culinar, la nivel mondial.

Al doilea oras ca marime al Spaniei, dupa Madrid si capitala Cataloniei, Barcelona este locul in care se afla unele dintre cele mai intrigante si de exceptie structuri arhitecturale din lume, printre care lucrarile lui Gaudi – Sagrada Familia, Casa Batilo, La Pedrera, Parcul Guell si Catedrala, acestea printre multe alte constructii, a caror frumusete iti taie rasuflarea. Datorita Jocurilor Olimpice din anul 1992, Barcelona a fost readusa la viata si si-a castigat un binemeritat loc in randul destinatiilor turistice de top din lume.

parc guell
Parc Guell / Foto: MasterLu

Cu ocazia Olimpiadei, a fost amenajata faleza orasului, a fost creat satul olimpic si au fost construite stadioane sportive de clasa, in varful colinei Montjuïc. In prezent, Palau Sant Jordi si Camp Nou gazduiesc festivaluri, concerte si bineinteles, meciurile de fotbal ale echipei FC Barcelona.

Cand vine vorba despre plajele din Barcelona, optiunile sunt nesfarsite. Frumoasa coasta a orasului se mandreste atat cu intinderi de nisip naturale cat si cu plaje create de mana omului, care se intind pe kilometri intregi. Costa Brava este o locatie extrem de linistita, unde gasesti unele dintre cele mai limpezi ape si plaje cu nisip alb, care se afla la mai putin de o ora distanta de oras. In Barcelona exista multe locuri in care te poti bronza, inota, face kite surf sau poti savura niste sangria la unul din multele chiringuitos (baruri cu terasa) de pe plaja, sau aliniate de-a lungul falezei.

sagrada familia
Sagrada Familia / Foto: TomasSereda

In privinta barurilor si cluburilor, Barcelona e campioana. Este un oras care are cate ceva pentru toate gusturile, indiferent ca vorbim despre muzica funk, hip hop, electronica, house, pop, rock din anii ’80 sau hituri de ultima ora. In Barcelona poti merge dintr-un loc in altul si te poti bucura de o noapte la preturi accesibile, excitanta si extrem de cosmopolita.

Barcelona le are cu adevarat pe toate. Indiferent ca vrei sa te relaxezi la malul marii, sa faci ascensiuni montane, sa explorezi galerii de arta, sa intri in magazine, sa cunosti arhitectura orasului, sa savurezi preparatele culinare traditionale sau sa petreci pana a doua zi la pranz, in acest oras spaniol, optiunile de petrecere a timpului liber sunt infinite. Hai sa exploram impreuna ghidul orasului Barcelona, cu tot ce are el mai bun:

Top 10 obiective turistice in Barcelona

barcelona
Foto: kanuman

Indiferent ca vii in Barcelona pentru 2 zile sau pentru 2 saptamani, exista intotdeauna ceva de vazut si de facut, care, cu siguranta, iti va capta atentia. Unul dintre avantajele orasului este acela ca Barcelona este unul dintre cele mai bune locuri in care te poti aventura dincolo de cararea batatorita, fie ca vorbim despre structurile arhitecturale magnifice ale lui Gaudí, despre muzeele de arta renumite sau despre peisajele de poveste. (Citește articolul…)


Principalele zone turistice ale Barcelonei

barcelona
Foto: rabbit75_cav

Barcelona e un oras in care ai mii de lucruri de vizitat. Cu toate acestea, cele de mai jos sunt principalele zone turistice, pe care nimeni nu ar trebui sa le ocoleasca. (Citeste articolul…)


Lucruri interesante despre Barcelona

pedrera
Foto: romanbabakin

Barcelona e un oras deschis si relaxat. Citeste in continuare unele lucruri interesante pe care, poate, nu le stiai despre orasul lui Gaudi. (Citeste articolul…)


hoteluri barcelona

Cele mai bune hoteluri din Barcelona

Cu atat de multi turisti care vin in oras, un lucru de care Barcelona nu duce lipsa este reprezentat de marea varietate a hotelurilor. Am selectat 10 dintre cele mai bune. (Citeste articolul…)

restaurant barcelona
Foto: JackF

Cele mai bune restaurante din Barcelona

Cand vine vorba despre cele mai bune restaurante din Barcelona, exista un motiv pentru care acest oras a devenit o destinatie culinara foarte fierbinte. (Citeste articolul…)


Plajele din Barcelona

Plaja Barceloneta
Plaja Barceloneta / Foto: seregalsv

Barcelona este un oras renumit pentru asezarea sa ideala, fiind cuibarit intre munti si mare. Odata cu venirea primaverii si a verii, plajele orasului se umplu de localnici si turisti veniti in cautarea soarelui. Plajele din Barcelona se intind in susul si in josul coastei si, pentru a ajunge pana la ele, nu ai nevoie decat de 20 de minute de mers cu trenul luat din centrul orasului. Hai sa vedem care sunt plajele Barcelonei (Citeste articolul…)


shopping in barcelona

Shopping in Barcelona

Barcelona are unele dintre cele mai cosmopolite zone de cumparaturi din lume. De la magazine apartinand unor designeri faimosi, pana la creatii de ultima ora si stiluri avantgardiste, exista cate ceva pentru toate gusturile, atunci cand vine vorba despre shopping. Indiferent ca e vorba despre haine, antichitati sau suveniruri, fiecare cartier are magazinele sale unicat si la moda. (Citeste articolul…)

barcelona noaptea

Viata de noapte in Barcelona

Atat de viu in timpul zilei si nebun pe timp de noapte, Barcelona este locul natal al lui Gaudí, al Sangriei, dar si orasul posesor al unei vieti de noapte agitate. Nu exista program de functionare al barurilor si cluburilor in Barcelona, intrucat la orice ora ceva e deschis si gata sa te serveasca, astfel incat petrecerea sa nu se opreasca niciodata. (Citeste articolul…)

barcelona pentru romantici

Barcelona pentru romantici

Desi nu este recunoscuta intotdeauna drept un loc pentru indragostiti, Barcelona este de fapt una dintre cele mai romantice destinatii din lume. Cu atat de multe colturi si unghere ascunse, curti medievale si stradute inguste si serpuite, precum si cu hotelurile si restaurantele sale elegante, Barcelona este o locatie ideala pentru petrecerea lunii de mierii si pentru o vacanta in doi. (Citeste articolul…)


barcelona biciclete
Foto: rabbit75_cav

Barcelona pe bicicleta

Barcelona este unul dintre cele mai bune locuri in care se poate merge pe bicicleta. Orasul este adaptat astfel incat sa poata fi create piste pentru biciclisti. (Citeste articolul…)

camp nou
Foto: jackF

Barcelona „sportiva”

Barcelona e unul dintre cele mai potrivite orase pentru practicarea sportului in aer liber. Orasul iti ofera nenumarate posibilitati de a face sport. (Citeste articolul…)


ciutadella

Turul „verde” al Barcelonei

Barcelona are o arhitectura incantatoare, plaje minunate si restaurante pline de tapas. Primaria Barcelonei se mandreste si cu abilitatea de a avea grija de spatiile sale verzi, orasul fiind impanzit de parcuri, fiecare cu o istorie interesanta si un design neobisnuit. Iata cum poti petrece cinci zile in Barcelona daca esti un ecologist desavarsit. (Citeste articolul…)

barcelona la seu

Turul Barcelonei in 3 zile

Barcelona este un oras bogat in cultura, istorie, peisaje incantatoare si, desigur, in Sangria, vino tinto (vin rosu) si tapas. Este greu sa faci tot ce de facut sau sa vezi tot ce e e de vazut, daca te afli aici pentru o scurta perioada de timp. Ghidul de fata te ajuta sa-ti faci sederea eficienta, sa vezi cele mai importante obiective turistice si sa ai parte de o experienta de neuitat, atat culturala cat si sociala, in numai cateva zile. (Citeste articolul…)


Lucruri de văzut și făcut în Barcelona împreună cu copiii

barcelona cu copiii
Foto: Canva Photos

Barcelona e un oraș superb, gata să ofere în orice clipă o sumedenie de lucruri de văzut și făcut pentru orice tip de turist și de călător. Poate că ai fost în Barcelona cu iubitul sau iubita și poate că, în amintirea unor clipe minunate, vrei să te reîntorci pentru a o vizita și împreună cu copiii care au apărut între timp în familia ta. (Citeste articolul…)


Cum sa petreci 4 zile in Barcelona cu buget limitat

parc guell
Parc Guell / Foto: ihor_Tallwind

Barcelona este orasul perfect pentru cei care nu dispun de foarte multi bani. E foarte usor sa petreci de minune aici, chiar daca portofelul tau nu e foarte plin. Multe locuri interesante sunt accesibile gratis, iar intr-un oras in care la majoritatea obiectivelor turistice poti ajunge pe jos, nu te costa mult sa experimentezi ceea ce inseamna cu adevarat capitala Cataloniei. (Citeste articolul…)


13 lucruri pe care nu le știai despre Sagrada Familia

sagrada familia
Sagrada Familia / Foto: TomasSereda

Sagrada Familia – fabuloasa catedrală din Barcelona, Spania. Arhitectul din spatele acestei bijuterii încă neterminate este celebrul Antoni Gaudi, cel care a presărat orașul cu numeroase diamante arhitectonice. Dar niciunul dintre ele nu are un background la fel de interesant ca Sagrada Familia. Uite câteva lucruri pe care, poate, nu le știai despre Sagrada. (Citeste articolul…)


Pin it!

ghid barcelona

4 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!