Europa

Barri Gotic: centrul medieval al Barcelonei

Barri Gotic (Cartierul gotic) se afla in centrul orasului vechi din Barcelona. El este marginit la sud de Marea Mediterana, iar la vest de La Rambla, vestita artera pietonala, care reprezinta o adevarata atractie a orasului. Performeri stradali, chioscuri cu bijuterii si lanturi de magazine, cam asa ar putea fi descrisa pe scurt La Rambla, dar daca nimic din toate asteaa nu sunt pe placul tau, poti foarte bine sa nu incluzi in planurile tale aceasta parte a orasului.

barri gotic1

Daca intri in cartierul gotic dinspre Rambla, in numai cateva minute zgomotul stradal va disparea. Nu se stie cum, aglomeratia dispare ca prin farmec si nu-ti ramane decat sa explorezi pe cont propriu labirintul de strazi si alei, toate create inainte ca cineva sa ia in considerare o mai buna sistematizare a orasului. Strazile inguste si labirintice, fac ca Barri Gotic sa para mai mare decat este in realitate, pentru ca ai permanent senzatia ca ai mers mult mai mult decat ai mers de fapt. Prin lipsa aglomeratiei si linistea de aici, timpul pare sa stea in loc si e usor sa cazi pe ganduri, in timp ce treci pe langa cladirile din caramida aurie si strazile cu piatra cubica. Ia o harta cu tine si nu te grabi. In fond si la urma urmei, ai tot timpul din lume pentru aceasta calatorie.

Trebuie sa stii inainte de a porni la drum, ca unele dintre cele mai frumoase poze din Barcelona (care nu au plaja in prim plan) pot fi facute aici, asa ca ai grija sa ajungi in zona pe lumina.

Barri Gotic este obligatoriu de vazut pentru oricine face o vizita in Barcelona, asa ca daca ai de ales intre La Rambla si acest cartier, nu ezita si alege ultima varianta.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!