koh samui
Koh Samui / Foto: Siraphol
Asia

Koh Samui, paradisul thailandez cu plaje albe

Plaje cu nisip alb, cocotieri, scuba diving, snorkelling, tratamente spa de lux, mancare savuroasa – acestea sunt doar cateva dintre minunatiile de care beneficiezi daca alegi sa-ti petreci vacanta in Koh Samui, insula de vis a Thailandei.

Koh Samui – a treia insula ca marime a Thailandei

Koh Samui face parte din arhipelagul Samui si este a treia insula ca marime a Thailandei. A evoluat din paradisul hippiot care era in urma cu 20 de ani intr-una dintre cele mai cautate destinatii pentru turistii din intreaga lume, indiferent de natura acestora: familisti, cupluri de proaspat casatoriti, aventurieri, persoane cu bani, etc.

lamai beach
Plaja Lamai, din Koh Samui / Foto: Remy Musser

Atractia numarul unu a insulei o reprezinta plajele de cinci stele. Cele mai populare sunt cele de pe coasta de est: Chaweng si Lamai. Chaweng se intinde pe o lungime de sase kilometri si e plina de restaurante, magazine si localuri de distractie. Lamai e renumita pentru viata de noapte, petreceri, baruri si cluburi.

In partea de nord, plaja Mae Nam atrage iubitorii de surf dar si vizitatorii modesti, care vad lumea cu rucsacul in spinare. Mae Nam e mult mai putin aglomerata. De asemenea, in partile de sud si vest se afla alte cateva plaje mici si foarte linistite.

koh samui
Bungalowuri în Koh Samui / Foto: Remy Musser

Majoritatea locurilor de cazare din Samui constau in bungalouri, de la cele mai simple la cele mai luxoase si in resorturi aflate pe plaje, hotel-spa-uri de cinci stele cu piscine si toate dotarile. Un top 3 al hotelurilor din Samui ar arata asa:

  • The Sarann Hotel – 4 stele, situat in principala zona cu restaurante si baruri a insulei, aflat la doar 15 minute de mers cu masina de aeroport. Camerele au preturi incapand cu 109 euro.
  • Pandora Resort & Spa – ofera acces privat pe plaja Chaweng si se afla in apropiere de centrul comercial si zona de distractii. Pretul pe camera: incepand cu 69 euro.
  • Hotel Banburee Resort & Spa – un colt de rai situat pe plaja Laem Set, langa Hua Tanon, un traditional satuc de pescari. Camere de la 47 de euro.

Atractiile insulei Samui

Samui e plina de centre de meditatii si yoga, scoli de scufundari, surfing si parasailing si gazduieste frecvente meciuri de box thailandez (Muay Thai). Multi vizitatori prefera sa inchirieze un scuter pentru a face turul plajelor dar si pentru a ajunge la alte puncte de interes ale insulei. Unul dintre acestea este statuia de 12 metri inaltime reprezantandu-l pe Buddha, situata in Wat Phra Yai (templul lui Big Buddha). Acolo exista si un centru de meditatie de unde vizitatorii pot admira peisajul fabulos. O alta zona fascinanta este cea in care se afla cascadele Namuang.

namuang
cascadele Namuang / Foto: vuk8691

Una dintre cele mai bune modalitati de a-ti petrece o zo in Samui este sa inchiriezi o barca si sa calatoresti de-a lungul Parcului National Marin Ang Thong. Acest arhipelag spectaculos format din circa 40 de insulite cu nisip alb, lagune si paduri e perfect pentru iubitorii snorkelingului si divingului.

ang thong
Parcul Național marin Ang Thong / Foto: Viktor Gladkov

La fel de celebra pentru aceste activitati este si insula Ko Tao, din apropiere. Sunt cateva scoli bune de scufundari in Samui, cu toate acestea, activitatea perfecta pentru aceasta insula este sa zaci pe plaja si… sa nu faci nimic.

Citește și: 15 insule din Thailanda în care să-ți petreci vacanța

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!