maya bay
Foto: muha04
Asia

15 insule din Thailanda în care să-ți petreci vacanța

Plaje albe și fine, ape limpezi și în culori care-ți fură ochii, aer curat, vegetație cât cuprinde, peisaje superbe, mâncare excelentă, oameni prietenoși și zâmbitori. Thailanda are 1430 de insule, multe dintre acestea putându-se lăuda că fac parte din topul celor mai frumoase insule ale lumii. Unele mustesc de turiști, altele nu sunt atât de cunoscute, dar magnetismul lor nu e mai prejos. Dacă vrei să petreci o vacanță într-o insulă thailandeză ai o mulțime de variante – în Golful Thailandei sau în Marea Andaman. Am selectat 15 cele mai frumoase insule din Thailanda, pentru a-ți face alegerea mai ușoară și a te bucura de o vacanță exotică după placul inimii, fie că e vorba să te cazezi într-una dintre ele sau doar să le vizitezi în excursii de o zi:

15 Insule din Thailanda – Insulele Ang Thong

insule din thailanda Ang Thong National Marine Park
Foto: Viktor Gladkov

Insulele Ang Thong (în traducere, Bolul de Aur) sunt un grup de insule aflate în vestul Golfului Thailandei, caracterizate prin stânci de calcar, recifuri de corali, junglă și plaje cu nisip alb. Ang Thong a fost declarat parc național în anul 1980 (Mu Ko Ang Thong) iar insulele își atrag vizitatorii cu numeroase cascade, peșteri și lacuri, fiind populare în special în rândurile călătorilor activi, care iubesc drumețiile, snorkelingul, kayakingul sau divingul. De asemenea, insulele sunt bine populate cu multe specii de animale și păsări, de la vidre la țestoase de mare și stârci pitici.

Arhipelagul Ang Thong include 42 de insule. Majoritatea insulelor mici nu sunt accesibile turiștilor, însă câteva dintre cele mari, precum Koh Phaluay (singura insulă locuită, de către țiganii pescari) sau Koh Mae (Insula Mamă, cu al său fabulos Lac de Smarald) pot fi vizitate în excursii de o zi din Koh Samui sau Koh Phangan.

Așadar, nu rata un prânz care să includă fructe de mare în Koh Phaluai, descoperă reciful de corali din apropiere de Koh Sam Sao și, eventual, rămâi peste noapte într-unul dintre bungalourile din Koh Wua Ta Lap.

14 Koh Tarutao

Koh Tarutao
Foto: Stephane Bidouze

Koh Tarutao este cea mai mare insulă din cele peste 50 care compun arhipelagul Parcului Național Marin Tarutao. Și, totodată, cea mai frumoasă. O insulă în bună parte sălbatică, plină de păduri tropicale, mangrove, plaje pustii și stânci de calcar – adică ingredientele perfecte pentru a fi vizitată cu rucsacul în spate, la pas sau pe bicicletă.

Cândva, insula era rezervată exclusiv prizonierilor, așa că în prezent ea poartă cu sine și un pitoresc aer istoric, având de oferit câteva locuri cu încărcătură, precum pontonul Ao Ta Lo Woo (cu spectaculoasa sa stâncă) și cele câteva clădiri care au servit drept închisori.

Pentru a avea parte de un grad de conservare sporit, accesul turiștilor este limitat pe Tarutao, care e deschisă vizitelor doar din octombrie până în aprilie. Și din acest motiv, nu vei găsi aici hoarde de turiști, astfel că vizitarea acestei insule este prilejul ideal pentru a face drumeții, mountain biking, kayaking și pentru a descoperi viața sălbatică din parcul național, de la bivolii sălbatici la maimuțe și peste 100 de specii de păsări.

13 Koh Phayam

Koh Phayam
Foto: Thaisign

O insulă fără mașini, în care unicul mijloc de deplasare îl reprezintă bicicleta sau scuterul. Câteva străzi înguste, care duc către plaje și către micuțul port aflat în estul insulei de 50 km pătrați, pe care trăiesc aproximativ 500 de locuitori. În ciuda faptului că este a doua cea mai mare insulă thailandeză din Marea Andaman, Koh Phayam e relativ necunoscută, motiv pentru care plajele sale sunt mai degrabă pustii iar atmosfera e extrem de liniștită, cu atât mai mult cu cât nici semnalul de telefonie mobilă nu e grozav. Vrei o suavă întoarcere în timp?

Două sunt plajele principale, care te-ar putea atrage în Koh Phayam: Aow Yai (unde se desfășoară activitățile acvatice, de la boogie boarding la surfing) și Aow Khao Kwai (o alternativă mai liniștită, înconjurată de mangrove și bolovani spectaculoși). Ce mai poți face în Koh Phayam, în afară de plajă? Drumeții, plimbări cu bicicleta și cu scuterul, diving, lecții de yoga. În plus, insula e un paradis pentru vegetarieni, aceștia urmând să aibă parte de un tratament special și… delicios.

12 Koh Samet

koh samet
Foto: booking.com

Koh Samet e o insulă din estul Thailandei, perfectă pentru o escapadă de weekend din Bangkok: 45 de minute cu feribotul din portul Ban Phe sau trei ore cu mașina. Acest lucru o face destul de aglomerată, în special la sfârșit de săptămână, un lucru semnificativ care se poate spune despre această insulă fiind că are parte de mai puține ploi decât alte destinații thailandeze similare, în sezonul ploios.

Koh Samet are cam de toate, de la ape turcoaz la o viață de noapte interesantă. Numele-i provine de la copacii samet, care cresc în număr mare pe insulă. Haad Sai Kaew (Plaja Diamantului) e cea mai populară plajă, ea devenind cunoscută și de la faptul că Sunthorn Phu, un poet din secolul 19, obișnuia să vină aici, unde-și găsea muza pentru a compune poezii de succes. Alte plaje frumoase sunt Ao Hin Khok (ceva mai lliniștită), Ao Tubtim (de-a dreptul pustie) și Mae Ramphueng (unde ai toate șansele să vezi reptile, păsări, amfibieni și, desigur, mulți pești).

Pe Koh Samet poți face multe sporturi acvatice, în caz că ești fan, după cum amatorii de shopping se pot desfășura în centrul orașului Samet.

11 Koh Muk

koh muk
Foto: Trip Advisor

Koh Muk (sau Koh Mook – în traducere, „Insula perlă”) este o insulă din sudul Thailandei, mai exact din provincia Trang. În general, turismul nu a cotropit insulele aflate în Trang, lucru care poate fi un aspect cu două tăișuri. Jumătate din Koh Muk face parte dintr-un parc național, cealaltă jumătate adăpostește saturi de pescari care locuiesc în case bizare, ridicate pe stâlpi în apă.

Pe Koh Muk se ajunge cu feribotul sau cu barca cu motor, după o cursă de circa 45 de minute din localitatea Trang. Peisajul care întâmpină vizitatorii este clasic: plaje cu nisip și stânci cu aspect dramatic. Plaja Sivalai este cea mai frumoasă, ea aflându-se pe o faleză care se numește „Aripa”, însă cea mai populară rămâne plaja Farang. Poate principala atracție a insulei este, însă Tham Morakot, sau Peștera de Smarald, care poate fi accesată doar dinspre mare, și doar în momentul refluxului. Poți intra în peșteră, pentru a înota prin întunericul acesteia, într-o atmosferă misterioasă. La ieșirea din peșteră, pe cealaltă parte, vei găsi o frumoasă plajă cu nisip, mărginită pe trei laturi de stânci înalte.

10 Koh Kut

koh kut
Foto: Rabyesang

Koh Kut (sau Koh Kood) se află la sud de Koh Chang, cea mai mare insulă din provincia Trat, și la 80 km distanță de coastă, fiind accesibilă prin intermediul feribotului (75 minute) sau a bărcii cu motor (60-90 minute). Pe Koh Kut locuiesc în jur de 1000 de persoane, majoritatea dintre aceștia fiind pescari și fermieri care cultivă arborele de cauciu, fructe și cocotieri. Koh Kut nu are viață de noapte, prin urmare e o destinație pentru cei care iubesc natura, pentru cuplurile de tineri însurăței, aflați în căutarea apusurilor romantice de pe plaja Aow Phrao sau pentru familiile care adoră activitățile în aer liber.

Nu există nici transport public pe Koh Kut, dar o poți străbate foarte bine închiriind o bicicletă, un scuter sau un songthaew (un fel de pick-up), pentru că există o șosea bine asfaltată, care face legătura între nordul și sudul insulei. Pe Koh Kut există însă multiple posibilități de cazare, de la bungalouri (pe plajă) la hoteluri de cinci stele.

Principalele activități sunt drumețiile prin pădurile tropicale și scalda în cele două foarte frumoase cascade – Khlong Chao și Huang Nam Khieo.

9 Koh Lipe

koh lipe
Foto: Agoda

Koh Lipe e o mică insulă în formă de L, aflată în sudul provinciei thailandeze Satun, lângă granița cu Malaezia și care aparține de arhipelagul Adang-Rawi, situat în cadrul Parcului Național Marin Tarutao. Inițial, Koh Lipe – care se traduce prin „Insula de hârtie” – a fost locuită de către pescarii țigani, dar de o bună bucată de vreme s-a dezvoltat foarte mult din punct de vedere turistic, motivele fiind evidente pentru cei care o vizitează: plaje cu nisip alb, ape cristaline și un vibe pozitiv.

Koh Lipe dispune de trei plaje principale: Sunrise (în est), Sunset (în vest) și Pattaya (în sud). Insula și împrejurimile ei sunt foarte populare printre amatorii de snorkeling și scufundări, deoarece coralii marini sunt prezenți la doar câțiva metri distanță de principalele plaje ale ei. Cele mai cunoscute locuri pentru aceste activități sunt 8 Miles Rock, Sting Ray City și Stonehenge. Alte activități pe care le poți face pe Koh Lipe sunt cursurile și sesiunile de yoga, expedițiile pescărești cu ghid, plimbările la punctele panoramice Ko Lipe și Ko Adang, eventual aplicarea unui tatuaj tradițional cu bambus.

8 Koh Lanta

koh lanta
Foto: cronlanta

Aflată în largul coastelor provinciei Krabi, Koh Lanta este una dintre cele mai frumoase insule thailandeze, care adăpostește peste 10 plaje superbe, unele dintre acestea fiind considerate cele mai fine din țară. Koh Lanta e un amestec de păduri de mangrove, plaje fine, păduri tropicale, munți, peșteri antice și cascade, fiind totodată puzzle-ul perfect care îmbină lipsa de aglomerație cu dezvoltarea turistică.

Când vorbim despre Koh Lanta, ar trebui să ne referim, însă, la arhipelagul cu același nume, aflat între insulele Phi Phi și coasta de vest a Thailandei, care cuprinde un grup de 52 de insulițe, majoritatea nelocuite. Cea în care vin turiștii se numește Koh Lanta Yai, a cărei capitală și port se cheamă Ban Saladan, de aici făcându-se legăturile cu feriboturi în Krabi, Phuket și Phi Phi. Insula are o lungime de 25 km și o lățime de 6.

koh lanta
Foto: Alexander Ozerov

În Koh Lanta Yai ai la dispoziție Pra Ae (Long Beach), dar și alte plaje mult mai liniștite și mai sălbatice, aflate în partea de vest a insulei. Apusuri de soare de o frumusețe rară pot fi admirate de la Khlong Dao sau Khlong Nin, în vreme ce explorarea Parcului Național Koh Lanta este obligatorie – o drumeție printr-un păienjeniș de trasee, care sfârșește cu un popas pe plajă sau la far. Nu rata spectacolul luminiscent al planctonului de pe plajă, după apusul soarelui.

Alte atracții de pe insulă sunt peșterile Khao Mai Kaew și cascada Khlong Chak. Și chiar dacă nu are reputația insulelor Phi Phi, e bine de știut că superba Koh Lanta e un loc foarte bun pentru cei care iubesc scufundările și snorkelingul. Koh Lanta nu e o insulă de lux, însă e una dintre savuroasele secrete ascunse ale Thailandei.

7 Koh Phangan

Koh Phangan
Foto: boggy22

Aflată în Golful Thailandei, Koh Phangan, a cincea insulă ca mărime a țării, are reputația de a fi una dintre capitalele thailandeze ale petrecerii, deoarece aici se organizează în fiecare lună celebrele petreceri de lună plină (Full Moon), alături de altele similare, gen Half Moon și Black Moon. Insula nu are aeroport propriu, de aceea este vizitată, de obicei, în combinație cu vecina Koh Samui.

Încă de la început (sfârșitul anilor 80), petrecerile Full Moon de pe insula Phangan s-au transformat în cele mai mari evenimente de acest gen din Thailanda, popularitatea crescândă ajungând astăzi să adune mulțime de 30.000 de oameni din întreaga lume.

Dar, desigur, Koh Phangan nu este numai despre petreceri. Explorarea plajelor este una dintre cele mai plăcute activități pe care le poți face aici: sunt circa 30, de diferite forme și mărimi. Poți închiria un scuter, cu 2-300 bahți pe zi, pentru a merge de la cele mai mici, la cele mai mari. Sau poți lua o barcă pentru cele care nu pot fi atinse cu ușurință – precum Haad Nam Tok – plaja Cascadei.

De altfel, apropo de cascade, pe insula Koh Phangan se află câteva asemenea obiective, cele mai importante fiind Than Sadet (pe drumul spre plaja Thong Nai Pan), Paradise (în golful Chaloklum), Than Prawet (lângă plajele Thong Nai Pan) și Than Praphet (care duce direct la plaja Waterfall). Acestea pot fi văzute în splendoarea lor imediat după sezonul ploios, când vremea începe să se îndrepte.

În plus, pe Koh Phangan te poți răsfăța și relaxa la un centru yoga, poți face snorkeling și diving, poți face cumpărături în piața de noapte Thong Sala, poți face un curs de gastronomie sau poți încerca să faci față provocărilor în Challenge Phangan, un aquaparc aflat în vest, pe lacul Sweet Water.

6 Koh Tao

Koh Tao
Foto: Beboy_ltd

Koh Tao, sau Insula Țestoasei, este, pentru mulți, destinația numărul 1 a Thailandei atunci când vine vorba de snorkeling, diving și aruncări de pe stânci. În fiecare an circa 7000 de persoane își iau certificat de scufundători în Koh Tao, iar asta spune multe despre potențialul adâncurilor apelor ce înconjoară această insulă care, după cum îi spune și numele, este un refugiu pentru populația de broaște țestoase verzi.

Insula se află în partea de vest a Golfului Thailandei și, fără a fi mare (21 km pătrați) e înconjurată de un ring de plaje cu nisip alb, la mică distanță de acestea aflându-se un recif de corali (de unde și bogata viață marină ce atrage diverii). Dar nu doar peștii magnetizează iubitorii adâncurilor ci și statuetele scufundate din Ocean Utopia, epava HTMS Sattakut sau Grădinile Japoneze. Pentru cele mai bune view-pointuri ale insulei trebuie să urci până la cele pe nume John-Suwan, Mango și Two Views.

Interesant este că insula Koh Tao a fost descoperită abia la începutul anilor 80, dar acum dispune de numeroase locuri de cazare, de la bungalouri la resorturi de cinci stele. Varietatea de restaurante și baruri e în creștere de la an la an și, în general, Koh Tao e o insulă în care se ajunge relativ ușor și pe care nu te plictisești, existând câte ceva pentru fiecare gust.

5 Koh Chang

koh chang
Foto: indiebeach-kohchang.com

Koh Chang (Insula Elefantului) e a treia insulă ca mărime a Thailandei, iar plasarea ei în partea de est, către granița cu Cambodgia, o face, din păcate (sau… din fericire), aparent mai puțin accesibilă turiștilor clasici, care nu se aventurează până aici, deși insula are o mulțime de lucruri frumoase de oferit.

Și totuși, Koh Chang a crescut în popularitate în ultimii ani, argumentele ei având un caracter magnetic pentru oricine: Koh Chang e o insulă muntoasă, cu cascade și păduri tropicale, dar în egală măsură cu plaje lungi și albe și cu recifuri de corali. White Sand Beach, aflată în partea de nord-vest, este cea mai cunoscută plajă, totodată și cea mai întinsă, iar în partea ei de mijloc e înțesată de hoteluri și resorturi.

Cel mai înalt vârf de pe insulă este Khao Salak Phet, cu o înălțime de 743 m, iar zona muntoasă din centru abundă în cascade. Cea cu cea mai mare cădere de apă este Klong Neung, doar că nu întotdeauna aceasta este foarte accesibilă.

Cea mai bună perioadă de vizitare a insulei Koh Chang este, evident, din noiembrie la sfârșitul lui februarie, luni în care cerul rămâne senin și apele mării liniștite, temperatura variind între 27 și 30 de grade.

Insula are și o însemnătate istorică: în 1941 aici a avut loc bătălia dintre thailandezi și francezi, după ce mai multe vase militare din Hexagon au atacat flota thailandeză (mai numeroasă).

Estul insulei oferă o experiență și mai liniștită, dar, în același timp, este mai puțin dezvoltat și ceva mai izolat. Aici poți trăi ca un localnic într-unul dintre satele de pescari sau într-un sat de la țară, de unde poți explora după plac jungla din apropiere. Pentru a vizita estul insulei nu există transport public, așa că va trebui să-ți închiriezi propriul scuter sau automobil.

Citește și despre o vizită în Koh Chang

4 Insulele Similan

similan islands
Foto: wyoosumran

Insulele Similan formează un arhipelag aflat în Marea Andaman, la circa 85 km nord-vest de Phuket. Parte a Parcului Național Mu Koh Similan, aceste insule sunt cunoscute în special datorită culorii fantastice a apei care le înconjoară și care atrage anual zeci de mii de amatori de snorkeling și scuba diving. Nu e de mirare că arhipelagul a fost inclus în top 10 cele mai interesante zone pentru scufundări din lume.

Numele insulelor derivă de la cuvântul „nouă” (în limba malay), iar fiecare dintre ele poartă un număr. De la numărul 9 (Koh Ba Ngu) la numărul 1 (Hu Yong). Mai există o insulă, Koh Bon, parte a Parcului Național, care este creditată, în mod onorific, cu numărul 10.

Koh Similan (numărul 8) este cea mai mare dintre insule și, totodată, locul de unde poți începe explorarea lor, având câteva atracții naturale, precum viewpoint-urile Sail Rock, Sunset Point și Similan Viewpoint. Reține, însă, că aici nu există hoteluri, dar te poți caza în bungalouri de lemn sau în campinguri.

Atracțiile principale ale insulelor Similan se află sub apă, cu toate acestea, cea mai spectaculoasă caracteristică pe care o descoperi aproape instant o reprezintă uriașii bolovani care populează coastele de vest și de sud a câtorva insule. Altfel, alături de aceștia, plajele cu nisip alb, deseori pustii, sunt de o frumusețe copleșitoare. Interesant este că șirul bolovanilor continuă în mare, până la o adâncime de 35 metri, acolo unde se întinde paradisul scufundătorilor.

Nu există curse regulate către insulele Similan pentru vizitatori, ba chiar în extra-sezon (mai-octombrie) bărcile nu circulă către acest arhipelag, din cauza condițiilor atmosferice. Cel mai apropiat loc pentru a pleca spre Similan este micul port Thap Lamu, din districtul Thai Muang. De aici, timpul de ajungere cu barca este de aproximativ 3 ore. Poți cumpăra însă o excursie de o zi, din Phuket sau din Khao Lak și, în funcție de tipul de barcă folosit, poți face de la 45 de minute la trei ore și jumătate. O variantă este să faci o mini-croazieră, din Phuket, care durează 4 zile și te plimbă printre insulele arhipelagului.

3 Koh Samui

Koh Samui
Foto: Dzika Mrowka

Samui, a doua insulă ca mărime a Thailandei, dispune de propriul aeroport, motiv pentru care este o destinație turistică, pe cât de interesantă, pe atât de aglomerată. Cu o suprafață de 228 km pătrați, Samui se află în Golful Thailandei, în largul coastei de est a Istmului Kra. Este cunoscută pentru plajele frumoase, crângurile de cocotieri, pădurile tropicale, dar și resorturile de lux, completate de spa-uri idilice.

Principalul obiectiv turistic este Big Buddha, statuia de aur înaltă de 12 metri, din incinta templului Wat Phra Yai, care este localizat pe o insuliță conectată de Koh Samui prin intermediul unui drum pietruit. Pe lângă Bid Buddha, însă, ai multe de făcut și văzut în Koh Samui.

Koh Samui

De la spectaculoasa cascada Namuang la bolovanii în formă de organe genitale, de la Hin Ta și Hin Yai, de la plaja Chaweng, cu ai săi ladyboys, la frumoasele statuete din grădina Secret Buddha, de la o excursie în Parcul Marin Angthong la noul templu Wat Plai Laem, cu a sa statuia uriașă a lui Buddha gras și a zeiței cu 18 brațe Guanyin, zeiță a milei și compasiunii. De la plaja Lamai la plaja Maenam și Lipa Noi. De la imensa stâncă Elephant Rock la pagoda Laem Sor, un loc liniștit care strălucește în soare. De la călugărul mumificat din templul Khunaram la cultura chinezo-thailandeză de la templul Jee Kong.

Una peste alta, Koh Samui e o insulă care s-a reinventat în ultimii ani și care a devenit favorita multor turiști care vin să petreacă o vacanță într-o insulă din Thailanda, dar care evită aglomerația și „nebunia” Phuketului.

2 Koh Phi Phi

phi phi island
Foto: chrisinthai

Phi Phi (se pronunță Pii-Pii) este insula super-star a Thailandei. A apărut în filme, James Bond a făcut-o celebră și, de atunci, când vorbești despre o vacanță thailandeză, amintești inevitabil despre cât de mult ți-ai dori să vezi și Phi Phi… dacă tot ajungi în Phuket.

Phi Phi reprezintă, de fapt, un grup de insulițe care apar în mijlocul mării ca o cetate de stâncă, mărginită de plaje cu nisip alb și vegetație cu alură de junglă. Arhipelagul este parte integrantă a provinciei Krabi. Koh Phi Phi Don este cea mai mare și cea mai populată insulă a lui, dar plajele se află pe a doua insulă ca mărime, Koh Phi Phi Le. Celelalte insulițe sunt doar niște stânci mari de calcar, care se înalță în mijlocul mării. La Phi Phi ajungi cu barca cu motor, luată din orașul Krabi sau de pe coastele insulei Phuket.

Phi Phi Don a fost inițial locuită de pescari musulmani, care au populat insula până la sfârșitul anilor ’40. După care, aceasta a devenit plantație de cocotieri. Populația rămasă este musulmană și budistă, numărul persoanelor care locuiesc aici fiind de circa 3000.

maya bay
Maya Bay. Foto: watcharakorn malithong

Principalul obiectiv turistic din Phi Phi era Maya Bay, golful Maya ce include plaja cu același nume, devenită celebră după apariția într-un alt film, în care personajul principal a fost interpretat de Leonardo di Caprio: The Beach (2000). Maya Bay este definiția cărții poștale thailandeze, care obișnuia să atragă sute de mii de vizitatori. Motiv pentru care accesul a fost restricționat de către Departamentul Parcurilor Naționale din Thailanda, în dorința de a avea o perioadă de refacere și conservare a acestui superb loc al planetei. Maya Bay se va redeschide publicului larg la jumătatea lui 2021.

În Phi Phi poți face însă și alte lucruri. De pildă, să mergi în locul de panoramă de pe Phi Phi Don, de unde poți vedea satul construit pe o suprafață în forma literei H, cu cele două golfuri (Dalum și Tonsay) care-l mărginesc la nord, respectiv la sud. Poți vizita Koh Phai (Bamboo Island – Insula de bambus), una dintre cele șase care compun arhipelagul, un adevărat paradis tropical de numai 700 m lungime, înconjurată în întregime de un inel de plajă cu nisip alb, în vreme ce mijlocul  e „împodobit” cu vegetație luxuriantă – inclusiv arbuști de bambus, cei care dau numele insulei.

phi phi island
Foto: Yury Taranik

Poți merge pe plaja Moo Dee, unde apa de culoarea smaraldului te va fermeca pe loc, poți face snorkeling și diving, poți vizita peșterile marine într-o barcă de vikingi sau poți face cățărări pe stânci.

1 Phuket

phuket
Foto: aphotostory

Phuket este cea mai mare și mai bine dezvoltată insulă thailandeză, fiind, după Pattaya, a doua destinație turistică a țării. Provincia Phuket, așa cum este denumită în mod oficial, se află în sudul Thailandei și constă din insula principală și alte 32 de insulițe care se întind în largul coastelor acesteia, în Marea Andaman. În partea de nord, insula Phuket e conectată de continent (provincia Phang Nga) prin intermediul Podului Sarasin.

Phuket a fost cândva pe una dintre principalele rute comerciale dintre India și China, fiind frecvent menționată în însemnările rămase de la navigatorii portughezi, francezi, olandezi și britanici. Cu toate acestea, nu a fost niciodată colonizată de o putere europeană. Dar și-a menținut o permanentă stare de bunăstare economică, grație comerțului cu cherestea și cauciuc. Și, în prezent, grație turismului.

phuket big buddha
Foto: Thaisign

Sunt multe lucruri de făcut și văzut în Phuket, mai ales că insula are zone diverse, pentru gusturi diverse. În Phuket poți merge dacă-ți dorești o vacanță „nebună”, în care viața de noapte să ocupe un loc principal, dar la fel de bine poți merge pentru o vacanță liniștită, fiindcă partea de nord-vest a insulei oferă multe motive de relaxare totală.

Cum Phuket merită un articol separat pentru a-i prezenta atracțiile, ne mărginim să spunem aici doar că printre locurile pe care e musai să le vizitezi se numără Big Buddha (măreața statuie de pe Dealul Nakkerd, vizibilă cam de orice punct aflat în sudul insulei), Wat Chalong (un spectaculos templu cu o arhitectură aparte), orașul Phuket (cu casele lui colorate, în stil colonial), Bangla Road, din Patong (o stradă cu o sumedenie de nebunii, de la baruri Go-Go la cele cu ladyboys), sanctuarul de elefanți, maimuțele de pe Monkey Hill, spectacolul FantaSea, viewpoint-urile Khao Rang, Karon și Promthep Cape, plajele Kata Noi, Kata, Nai Harn, Surin, ș.a.m.d.

Citește și: Top 10 cele mai bune hoteluri din Bangkok

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!