vacanta in nisa
Foto> neirfy
Europa

Vacanta in Nisa, regina Coastei de Azur

Nisa este una dintre cele mai vechi statiuni turistice ale Europei, in care plaja se afla chiar in oras, la o aruncatura de bat de forfota din magazine, de distractia si de mostenirea culturala prestigioasa a batranului continent. Nisa este al cincilea oras ca marime din Franta si reprezinta destinatia perfecta pentru cei care vor sa combine plaja cu vizitarea obiectivelor turistice. O excursie de o zi te poarta in munti si in frumoasele orase provensale. Uite ce sa faci si ce sa vezi in Nisa:

O plaja uimitoare – Promenade des Anglais

care se intinde pe 7 kilometri chiar in inima orasului – Promenade des Anglais este o fasie de nisip cu o lungime de 7 kilometri, de-a lungul coastei mediteraneene. Aglomeratia de aici este un amestec incitant – de la oameni obisnuiti carora le place sa stea la soare pana la femei sofisticate cocotate pe tocuri sau plimbandu-se in limuzine. Plaja este aproape de centrul orasului, acolo unde se afla restaurante elegante, magazine si obiective turistice culturale.

nisa promenade des anglais
Celebra Promenade des Anglais – 7 km de plaja / Foto: LiliGraphie

Farmecul Orasului Vechi

Cineva spunea odata ca Nisa este cu atat mai frumoasa cu cat te duci mai in partea de est a orasului, iar partea sa veche a fost cu adevarat binecuvantata cu un farmec greu de egalat. Desi acesta este cartierul turistic, este placut sa te plimbi pe strazile sale si sa hoinaresti printre casele vechi. Una dintre terasele din Piata Cours Saleya este locul perfect pentru o intalnire in faptul serii.

nisa franta
Panorama orașului Nisa / Foto: rognar

Cap Ferrat – plaje si miliardari

cap ferrat
Saint-Jean Cap Ferrat / Foto: gianliguori

Vrei sa faci cunostinta cu o mostra a stilului de viata la standarde ridicate din Beverly Hills? In cazul asta, o excursie la Cap Ferrat, o peninsula aflata in Marea Mediteraneana, la 20 de minute de mers cu masina, in partea de est a Nisei, este experienta perfecta pentru tine.

Aproape de Provence

Inconjurate de munti, dincolo de oras, se afla multe asezari montane, absolut incantatoare, unde poti sta la umbra si te poti desfata cu aerul proaspat cu parfum de levantica.

Riviera cea artistica

Aceasta zona atrage de secole intregi artistii, iar orasul se mandreste cu muzeele lui Chagall si Matisse si cu MAMAC, muzeul de arta moderna.

Shopping in Nisa

massena nice
Piata Massena, loc de baza pentru shopperi / Foto: bbsferrari

Nu e de mirare ca Nisa este unul dintre locurile favorite ale femeilor – magazinele exclusiviste din jurul Place Masenna, mall-ul Nice Etoile si marile centre comerciale de la marginea orasului, fac din acest oras  locul in care trebuie sa te afli, mai ales daca ai o carte de credit in mana.

Gastronomie… fusion

Bucataria locala reprezinta un amestec unic de elemente frantuzesti, italiene, provensale si mediteraneene. Neaparat trebuie sa incerci salata traditionala, Nicoise (preparata cu oua si ton sau ansoa) si supa de peste.

Pentru toate buzunarele

Cel mai bun lucru cand vine vorba de Nisa este faptul ca acest oras ofera turistilor un mod de trai extravagant, dar la preturi pentru toata lumea. Inchiriaza un apartament de vacanta in Nisa si economisesti 30% din cazare.

Citeste si: Top 10 lucruri de facut in Provence

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!