vacanta la vilnius
Foto: Ekaterina Pokrovski
Europa

O vacanta la Vilnius, capitala romantica a Lituaniei

Cu turnurile sale elegante si stradutele pietruite incantatoare, Vilnius, capitala Lituaniei, ofera cadrul perfect pentru o vacanta plina de romantism. Vei ramane mut de uimire la vederea arhitecturii marete si a minunatelor parcuri din Vilnius, vei dansa toata noaptea in cluburile sale la moda si vei lasa dragostea sa infloreasca intr-un oras plin de frumusete baroca.

Dragostea pluteste in aer

vilnius balon
O plimbare cu balonul deasupra orasului / Foto: Aleh Varanishcha

Soarbe sampanie in timp ce te avanti deasupra incantatorului oras intr-un balon cu aer cald. Turul incepe din centrul orasului Vilnius si include o cina romantica la apusul soarelui.

Orasul Vilnius din saua calului

Bucura-te de o plimbare calare prin oras sau prin zonele rurale pline de verdeata. Ti se ofera circuite organizate, iar caii pot fi inchiriati de la diferite ferme locale aflate la marginea orasului. Probabil ca jocul acesta romantic va constitui o sursa de inspiratie pentru actele de cavalerism, completate de imaginea unor cavaleri in armuri stralucitoare.

O noapte in oras

Pregateste-te pentru o seara romantica, cu muzica si miscari elegante de dans, oferite de Baletul National din Vilnius. Daca vrei o distractie ceva  mai moderna, cumpara-ti bilet la unul dintre multele teatre de aici si fii spectator al unei drame lituaniene clasice.

O plimbare artistica

vilnius castel
Castelul Medieval din Vilnius / Foto: MNStudio

Fa o plimbare prin frumosul oras Joneikiškių, cu muzeul sau de arta contemporana in aer liber si parcul absolut incantator. Linistea acestui loc si expozitiile interesante care se organizeaza aici fac ca aceasta excursie sa beneficieze de o infuzie de cultura.

Romantism pe role

Indiferent ca acum descoperi dragostea sau vrei doar sa reaprinzi flacara sa, mergi la Clubul Roller, unde petrecaretii isi pun rolele si umplu ringul de dans – ingrediente sigure pentru o noapte de distractie si joaca impreuna cu persoana iubita.

Plimbari prin oras

vilnius centrul vechi
Centrul Vechi din Vilnius / Foto: Xantana

Mergi de mana pe eleganta Gediminas Avenue, pe masura ce te scufunzi intr-o atmosfera aparte data de istoria acestui romantic oras. Fa o vizita la unele dintre catedralele ale caror maretie iti taie respiratia, si lasa-te pierdut intr-o lume a carei mostenire culturala bogata este completata de arhitectura magnifica.

Incoronarea gloriei

Relaxeaza-te intr-un apartament decadent in Hotelul Crowne Plaza din centrul orasului. Dupa o zi de explorari turistice, o cina intima acompaniata de privelistile de vis care se vad din Restaurantul Horizon aflat la ultimul etaj si urmata de cufundarea intr-un jacuzzi luxos, vor crea cu adevarat o atmosfera de neuitat.

Citeste si: Tallinn, o capitala culturala

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!