pasteis de nata lisabona
Foto: visualspace
Food & Drink

Cele mai bune deserturi din Lisabona

Cunoscand o oarecare renastere in ultimii ani, Lisabona este in prezent o foarte populara destinatie turistica. Alura si vraja orasului se regasesc in farmecul sau aparte, aleile tainice si cladirile varuite in alb. Daca iti doresti cu adevarat sa experimentezi ceva din ceea ce are de oferit turistilor capitala Portugaliei, incearca bucataria delicioasa, care iti este oferita la tot pasul. Si, mai ales, incearca deserturile.

In continuare ai cateva sugestii cu privire la cele mai bune deserturi din Lisabona, de care poti profita oricare parte a orasului ai vizita-o.

Pasteis de Nata

pasteis de nata
Pastel de nata, desertul favorit al lusitanilor / Foto: Natasha Breen

Acestea sunt produsele de patiserie care se gasesc in tot orasul, pastéis de nata fiind primele pe lista ca popularitate in randul portughezilor (le gasesti si in Bucuresti, in lantul Gregory’s). Ele se servesc de obicei proaspete si abia scoase din cuptor, cu scortisoara si zahar pudra.

Bolo Rei

Bolo Rei
Bolo Rei / Foto: Natalia Mylova

Un desert specific Craciunului, care se traduce ca ‘prajitura regelui’. A fost pregatita initial pentru a sarbatori vizita facuta pruncului Isus de catre cei trei regi (magi). Este o gogoasa dulce, rotunda, cu o gaura in mijloc, peste care se pun bucati de fructe confiate.

Leite-crème

Leite-crème
Leite-crème / Foto: Emanuel Ursu

Alt desert preferat al locuitorilor Lisabonei. Completeaza perfect orice fel de mancare, mai ales Rojões à moda do Minho (carne de porc prajita cu orez).  Este de fapt o crema din ou, dar portughezii o indulcesc in exces.

Arroz doce

Arroz Doce
Arroz doce, un fel de coliva, dar cu orez / Foto: Luis Henrique Mendes

Este o budinca din orez, care e de obicei asezonata cu scortisoara si lamaie. Desi o poti gasi uneori tot timpul anului, este mai mult un desert de sarbatoare, savurat in preajma Craciunului si Anului Nou.

Doce de chila/gila

Doce de chila
Doce de chila / Foto: receitasemenus.net

Dulceata zaharisita, la care se adauga fios de ovos (arata ca niste taitei si sunt confectionati din ou si zahar).  Acestea sunt utilizate adesea la decorare sau ca umplutura.

Majoritatea deserturilor pe care le vei gasi in timpul vacantei in Lisabona au la baza ouale si sunt extrem de gustoase. La ele se adauga de regula diferiti aditivi dulci, cum ar fi scortisoara, zaharul pudra sau vanilia. In regiunile din nordul tarii, deserturile sunt foarte consistente si foarte dulci

In sud se folosesc mai mult migdalele, smochinele si chiar martipanul. Acesta din urma este o pasta fina de migdale si zahar, la care se foloseste si apa de trandafiri. Orice desert ai alege in Lisabona si in general, in Portugalia,  ele vor fi o desfatare pentru papilele tale gustative.

Citeste si: Top 10 atracții turistice în Lisabona

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Pastéis de nata – locul cel mai faimos pt a manca este Belém

    Bolo Rei – nu are nimic de-a face cu o gogoasa; é un fel de cozonac, dar deja uscat, plin in interior cu bucatele de fructe confiate si migdale.

    Arroz Doce – e practic orez cu lapte, rece.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!