Cum sa

Sfaturi de calatorie pentru cei care viziteaza India

A saptea tara ca marime, vorbind de suprafata, India are multe de oferit vizitatorilor sai, aflati in cautarea unei vacante exotice, unice si interesante. Precum in majoritatea tarilor tropicale, mancarea si bautura din India s-ar putea sa fie o problema pentru cei neinitiati. Cateva precautii simple pe durata excursiei iti pot asigura o vacanta fara probleme, in care sa te poti bucura de privelistile, sunetele, mirosurile si aromele acestei tari minunate.

Apa: Apa e cea careia trebuie sa-i acorzi o atentie sporita. Purtatoare a multe boli, apa potabila trebuie sa fie sigura si curata tot timpul. Nu bea niciodata apa de la robinet sau de pe strada. Sucul la cutie sau imbuteliat este o alegere mai buna decat apa de la fantana.

Fructe si legume proaspete: Asigura-te ca speli, tai si cureti orice fructa sau leguma cumperi. Vanzatorii stradali vor fi bucurosi sa-ti vanda fructul intreg asa ca evita fructele pre-taiate.

Fereste-te, totusi, de aglomeratii in zone dubioase

Insecte: Tantarii sunt purtatori de malarie si alte boli. Un spray anti-tantari si o crema impotriva insectelor sunt esentiale, mai ales daca faci calatoria in sezonul ploios.

Trusa de prim ajutor: A avea la tine o trusa elementara de prim ajutor este o necesitate pentru a trata ranile minore si diferite afectiuni. Trebuie sa-ti procuri medicamente care sa trateze gripa obisnuita, durerile de stomac, precum si o crema antiseptica buna, leucoplast si dezinfectant. Pentru rani mai serioase, trebuie sa vezi un doctor. Tabletele anti-acid si analgezice trebuie sa-ti completeze trusa de prim ajutor.

Mancarea de pe strada: Mancarea stradala in India este delicioasa, dar ai grija sa nu exagerezi. Daca esti tentat sa incerci mostre de bucatarie exotica, ai grija sa ceri sa-ti fie pregatite cu mai putine condimente. Daca poti, acolo unde bucatariile sunt in aer liber, verifica daca mancarea e proaspata. Mancarea gatita pe strada este considerata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii drept una dintre cele mai igienice din lume, intrucat toate ingredientele sunt proaspete si nu sunt pastrate perioade lungi de timp. Daca nu esti obisnuit cu mancarea picanta, ai grija la condimente. Si… sa ai la indemana o sticla cu apa.

Mancarea stradala e sanatoasa, dar atentie la apa!

Verile in India: Verile indiene pot fi infioratoare. Ai grija sa bei apa din belsug, tine-ti capul acoperit si protejeaza-te de soare. Foloseste crema de protectie solara maxima si poarta ochelari de soare. Incearca sa stai in casa in dupa-amiezele fierbinti.

Doctori: Nu uita sa mergi la doctor daca vii de acolo cu cine stie ce boala care dureaza mai mult de doua zile. Tine minte sa obtii o recomandare de la hotel sau de la cei cu care stai. Majoritatea lanturilor spitalicesti importante au doctori excelenti.

Spala-ti mainile: Adultii si copiii trebuie sa-si dezinfecteze sau sa-si spele mainile, indiferent unde s-ar duce.

Vaccinarile: Fa-ti vaccinurile adecvate inainte de a pleca in India. Doctorul trebuie sa-ti recomande ce ai nevoie inainte de calatorie.

Urmand aceste simple sugestii, te poti bucura de o vacanta minunata. India este un tinut divers si bogat, unde frumusetea locurilor si bogatia culturala pot face din vacanta ta o amintire pentru toata viata.

Citeste si: 10 ponturi pentru o călătorie în India – ghid pentru paranoici

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!