Destinatii

25 de locuri de vizitat macar o data in viata

25 locuri de vazut in lume
Foto: Scopio

Verifica lista de mai jos si bifeaza locurile in care ai ajuns pana acum. Daca la final, numarul acestora se apropie de zero, e momentul sa te gandesti ca viata inseamna, in buna parte, calatorie. Planifica-ti ca anul acesta sa ajungi sa vezi macar inca unul dintre cele mai fascinante 25 de locuri de pe Terra. Calatoria inseamna cunoastere. Cauti locuri de vizitat? Iti oferim 25!

1. Marele Canion

Grand Canyon
Marele Canion / Foto: Joecho-16

Unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, Marele Canion este un defileu abrupt, sapat in stanca de Fluviul Colorado in Statul Arizona din SUA. Canionul s-a format in urma eroziunii, din cauza apei si a vantului. Aproape 5 milioane de oameni viziteaza Marele Canion in fiecare an. Planificarea unei vacante in Parcul National de aici, reprezinta o relaxare atat pentru tine cat si pentru familia ta.

Perioada cea mai buna pentru vizitarea Canionului este in timpul verii, toamna si in primaverile blajine, desi opinia localnicilor este ca iarna reprezinta anotimpul ideal. Exista numeroase locuri de cazare atat in varful cat si la baza Canionului. Camparea la baza Marelui Canion se poate face numai pe baza de permis care se obtine de la biroul administrativ local.

2. Marea Bariera de Corali

Marea Bariera de corali
Marea Bariera de corali / Foto: Tourism Australia

Cel mai mare ecosistem din lume si unul dintre cele mai spectaculoase lucruri pe care le ofera Australia. Se poate observa din spatiu si este cea mai mare structura de sine statatoare din lume, alcatuita din organisme vii. Reciful suporta 10000 de specii, 1500 feluri de pesti si 200 de specii de pasari. Frumusetea locului atrage anual mii de practicanti ai scuba-diving-ului.

3. Florida

Florida Miami
Miami / Foto: Sean Pavone

Acest stat american se identifica in intregime cu ideea de turism. Este situat in sud-estul SUA si este unul dintre cele mai frumoase locuri ale tarii. Florida mai este numita si Statul Soarelui. Centrul Floridei este dominat de orasul Orlando si este bine cunoscut pentru numeroasele sale parcuri tematice, frumusetile marine, Universal Studios, lumea Disney si multe alte atractii.

4. South Island

South Island
South Island / Foto: Stolk

South Island, din Noua Zeelanda, este dominata de peisaje grandioase si intinse. Insula este bine cunoscuta pentru fiordurile sale spectaculoase, padurile nesfarsite, plajele cu nisip auriu si campiile care tin cat vezi cu ochii. Oricine este binevenit sa viziteze cele 10 parcuri nationale. Acestea aduna la un loc situri incluse in patrimonial UNESCO, lacuri, ghetari, fiorduri, paduri, linia de coasta si locuri de drumetie. Peisajul fabulos de aici atrage nenumarati turisti.

5. Cape Town

Victoria and Alfred cape town
Faleza Victoria & Alfred este una dintre principalele atractii ale Cape Town-ului / Foto: Lukas Bischoff

Cape Town este situat in partea cea mai sudica a continentului african. Singura modalitate prin care poti intelege acest oras si prin care te poti bucura de stilul de viata de aici este aceea de a experimenta pe viu alaturarea unica de stiluri de viata si culturi, precum si imprejurimile extrem de pitoresti. In sezonul de vara, orasul e plin de oameni care vin sa-si petreaca vacanta, bucurandu-se de vremea calda, plajele largi, insorite si peisajul incantator. Inainte de a ajunge la destinatie, e bine sa ai cat de cat idee despre imprejurimile pe care vrei sa le vizitezi.

6. Templul de aur din Amritsar

Amritsar
Templul de Aur din Amritsar / Foto: f9photos

Acest templu indian beneficiaza de o localizare deosebita, aflandu-se in mijlocul unei intinderi de apa albastre, sacre. Nu rata ritualul pasnic si interesant care se desfasoara in interiorul templului. O vizita aici este obligatorie in timpul vacantei in India.

7. Las Vegas

venetian las vegas
Celebrul hotel cazino Venetian, din Las Vegas / Foto: Leonid Andropov

Las Vegas e cel mai mare oras din statul Nevada, SUA. La el se face adesea referire ca la capitala mondiala a distractiei. Aici se afla cazinouri, hoteluri, iar atmosfera e fantastica. Las Vegas e destinatia ideala pentru petrecerea lunii de miere si pentru pasionatii de calatorii. O excursie in “sin city” este adesea o excursie intr-o “fasie” care se intinde pe o lungime de 20 de strazi in care abunda luminile neoanelor, bautura si jocurile de noroc.

8. Sydney

sydney
Sydney / Foto: zetter

Unul dintre cele mai frumoase orase din lume, Sydney este puternicul centru economic al Australiei. Aici sunt nenumarate atractii naturale scaldate de lumina soarelui, restaurante cu mancaruri delicioase si indraznete, zgarie-nori ametitori, oameni prietenosi si magazine de toate felurile, asa ca nu putini sunt cei care isi doresc sa vina in aceasta parte a lumii. Poti face o calatorie pana in Sydney in orice moment in timpul anului.

9. New York

toamna in new york
New York / Foto: dengsongquan

Orasul New York este cea mai mare zona metropolitana din SUA. Centru incantator al modei, culturii, finantelor, cercetarii, mass-media, mancarii, artei si comertului. Orasul are 5 cartiere, fiecare diferentiindu-se prin cultura sa proprie. In plus, New York este un adevarat paradis cinematografic: in fiecare an aici se realizeaza aproximativ 200 de filme.

10. Taj Mahal

Taj Mahal
Taj Mahal / Foto: Ankush Dawar

Conform majoritatii celor care vin aici, Taj Mahal, cea mai frumoasa cladire din India, este una dintre marile minuni ale lumii. Este un hibrid alcatuit din mai multe stiluri arhitectonice. Odata cu vizita la Taj Mahal, te poti bucura si de numeroasele atractii din apropierea lui. Malul raului din spatele templului ofera un peisaj aparte.

11. Muntii Canadieni

Munții Canadieni
Munții Canadieni / Foto: Kamchatka

Unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pamant. Ofera variate oportunitati pentru petrecerea timpului in aer liber, avand statiuni de top la nivel mondial. Viziteaza cele doua parcuri nationale si afla de ce pentru majoritatea turistilor, aceasta este a doua lor casa. Zona iti ofera aproape orice: plimbari, drumuri pitoresti si multe alte atractii naturale. Perfecta si pentru vacanta cu copiii. Iarna e o perioada minunata pentru petrecerea vacantei in muntii Canadieni.

12. Uluru

Uluru
Uluru / Foto: Walkerssk

Uluru sau Muntele Ayers din Australia este una dintre minunile naturale ale planetei. O vizita aici iti permite sa explorezi si sa experimentezi acest simbol important al Australiei, atat din punct de vedere natural cat si cultural. Muntele se vede cel mai bine la rasaritul si la apusul soarelui. Multora dintre turisti le place sa urce pe el, urmand poteca straveche folosita de aborigeni.

13. Chichen Itza

Chichen Itza
Chichen Itza / Foto: Vincent St Thomas

Chichen Itza, celebrul sit mayas, este unul dintre cele mai mari orase arheologice din Mexic si una dintre cele 7 noi minuni ale lumii. Este cea mai vizitata destinatie turistica mexicana, cei care vin aici preferad sa aloce numai o zi pentru a-l vizita.  Daca vrei insa sa participi la toate activitatile locului, ai nevoie macar de 2-3 zile.In apropiere exista un muzeu de unde poti afla toate informatiile necesare, hoteluri curate, restaurante cu mancare mexicana traditionala si magazine cu suveniruri. Locul poate fi vizitat oricand in cursul anului.

14. Machu Picchu

machu picchu
Machu Picchu / Foto: PocholoCalapre

Este alta dintre cele 7 noi minuni ale lumii. Locul este magic si te apropie de divinitate. Este cea mai populara locatie din Peru, iar locuitorii de aici se simt ca si cum ei l-ar fi creat pe Dumnezeu. Aici te poti incarca cu fortele ciudate ale naturii, care te fac sa intri intr-o stare de-a dreptul cosmica. Machu Picchu se afla la o altitudine de 2300 m, de unde te poti bucura de frumusetea imprejurimilor. O zi e de ajuns pentru a vizita toate atractiile din acest loc. Atunci cand iti planifici o excursie la Machu Picchu, trebuie sa intelegi, insa, putin geografia acestei zone, pentru ca locatia este izolata si aproape inaccesibila.

15. Cascada Niagara

Cascada Niagara
Cascada Niagara / Foto: natuurfan1978

La Cascada Niagara se poate ajunge din America dar si din Canada, privelistea cea mai buna venind insa dinspre partea canadiana. Dintr-o excursie la Cascada Niagara nu trebuie sa lipseasca o calatorie pe una din vestitele ambarcatiuni Maid of the Mist, fara de care nu poti beneficia total de experienta caderii de apa. De aici se poate pleca spre multe alte locuri interesante. Daca iti plac peisajele minunate, escapadele romantice, aventura si viata vibranta de noapte, atunci Cascada Niagara e destinatia perfecta.

16. Petra (Iordania)

petra
Petra / Foto: Astalor

Petra, alta minune intre cele 7 moderne, este legendarul oras de culoarea trandafirului, asezare foarte cunoscuta datand din vremuri stravechi, localizat in sudul Iordaniei. Daca te-ai decis sa calatoresti in Iordania, Petra trebuie sa fie primul pe lista. Solidele cladiri din piatra rosie din orasul Petra nu se compara cu nimic din ceea ce ai vazut inainte. O zi intreaga iti ajunge pentru a vedea totul. Orasul iti ofera o varietate de hoteluri, cu tarife pentru toate buzunarele.

17. Piramidele din Egipt

egipt piramide
Piramidele din Giza / Foto: Givaga

Piramidele si minunatele temple sunt lucruri minunate de care te poti bucura in Egipt. O excursie in aceasta tara iti ofera calatorii in natura si in desert, pescuit, golf, scufundari si posibilitati de admirare a pasarilor in habitatul lor natural. Pentru relaxare poti alege locuri precum Sinai sau Marea Rosie.

18. Venetia

venetia
Venetia / Foto: dengsongquan

Venetia este unul dintre cele mai frumoase locuri din Italia. Vei fi suprins sa afli cum a fost construit acest oras. El se afla pe 317 insulite si are 150 de canale legate prin 409 poduri. In majoritatea perioadelor anului, Venetia e plina de turisti, fiind destul de greu sa gasesti cazare.

19. Maldive

maldive
Maldive / Foto: totophotos

Maldive e un loc minunat unde gasesti insule tropicale linistite, palmieri, plaje cu nisip alb si lagune cu ape turcoaz. Reprezinta un grup de 1190 insule de corali si este o destinatie ideala pentru practicarea scufundarilor. Intre decembrie si aprilie te poti bucura din plin de soare, in aceste luni fiind sezonul de varf pentru turism.

20. Marele Zid Chinezesc

marele zid chinezesc
Marele Zid Chinezesc / Foto: Lindrik

Inca una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne, adevarat simbol al Chinei si o destinatie foarte populara de vacanta pentru turistii de peste tot. A fost nevoie de sute de ani pentru construirea lui. Cand te decizi sa mergi in China, nu uita de Zid!

21. Cascada Victoria

cacscada victoria
Cascada Victoria / Foto: demerzel21

Este una dintre cele mai frumoase cascade din Africa, o destinatie de vacanta ieftina si interesanta. Celor cu spirit de aventura li se ofera activitati precum expeditii safari cu elefanti, bunjee-jumping, rafting si multe altele. Exista doua laturi ale cascadei, una este in Zambia, cealalta in Zimbabwe. Ambele sunt absolut minunate si pot fi vizitate tot timpul anului.

22. Hong Kong

hong kong
Hong Kong / Foto: Leung Cho Pan

Unul dintre cele mai frumoase orase din lume, Hong Kong, perla a Orientului, este pur si simplu uluitor. Iti va fi foarte greu sa gasesti un oras mai tulburator decat acesta. Lucrul cel mai bun legat de prezenta in Hong Kong este acela ca devii confuz si incitat de confluentele si contradictiile unui oras chinezesc “mixat” in stil occidental. Cea mai buna perioada pentru o vacanta in Hong Kong este din octombrie pana in decembrie.

23. Parcul National Yosemite

Parcul Național Yosemite
Parcul Național Yosemite / Foto: Pixabay

Yosemite se afla pe culmile vestice ale Muntilor Sierra Nevada. Este unul dintre cele mai faimoase parcuri nationale din SUA, iar Valea Yosemite este destinatia favorite a multor turisti. In fiecare an aici vin mai mult de 4 milioane de oameni, locul fiind ticsit de restaurante, magazine si campinguri. Vei gasi o mare varietate a naturii salbatice, printre catari, ursi si multe specii de pasari. O vacanta la Yosemite implica activitati variate, de la plimbari, schi iarna, pana la calarie si mers pe bicicleta.

24. Hawaii

maui
Maui / Foto: ejs9

O vacanta in Hawaii te va face foarte fericit datorita frumusetii locurilor si ospitalitatii celor de aici. Minunatele insule iti ofera sansa de a vedea de aproape unele dintre cele mai faimoase plaje din lume si de a te bucura de liniste si calm. In timpul sezonului de iarna, Hawaii e plin de turisti. Cand vizitezi aceste locuri, nu uita sa admiri Vulcanul Kilauea, sa te plimbi prin Valea Waipio, sa vizitezi templul religios Puukohola Heiau si sa te bucuri de privelistea din varful Mauna Kea.

25. Paris

Turnul Eiffel
Turnul Eiffel / Foto: f11photo

Ce s-ar mai putea spune despre Paris, orasul plin de viata al dragostei si luminilor? Romantism si magie, de la Turnul Eiffel, pana la celebra Mona Lisa si de la ametitorul Champs Elysees pana pe strazile serpuite din Montmartre.

Citeste si: Top 10 locuri de vizitat în Țara Bascilor, Spania

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!