plaje italia
Foto: Katherine Ashcroft
Europa

5 plaje frumoase din Italia

Explorarea de locuri noi atunci cand te afli in vacanta reprezinta intotdeauna o aventura plina de culoare. Italia este una dintre cele mai vizitate destinatii de vacanta din intreaga lume, gratie culturii, artei, modei si gastronomiei sale fantastice, dar si pentru climatul sau care o face perfecta pentru iubitorii de plaja, apa si soare. In topul celor 5 cele mai tari plaje din Italia se afla:

Rimini, Emilia-Romagna

Plaja din Rimini
Plaja din Rimini / Foto: goceris

Este una dintre cele mai vestite plaje din Italia, care se intinde de-a lungul coastei Marii Adriatice. Rimini este o destinatie turistica fierbinte si datorita vietii de noapte de aici.

Sorrento, Campania

Plaja din Sorrento
Plaja din Sorrento / Foto: Montegia

Sorrento este cu adevarat incantoare, dintre toate plajele fabuloase de pe coasta Amalfi. Ea se afla situata printre dealurile ce stau de straja vulcanului Vezuviu. Sirenele au adus faima plajei din Sorrento si farmecul acesor locuri este intregit de apusul de soare cu adevarat magnific. Cu plajele sale cu nisip auriu, locurile retrase de pe dealuri si multimea de golfuri si insulite din zona, aici se gaseste cate ceva pentru fiecare.

Sabbia Nera, Insula Vulcano, Sicilia

Sabbia Nera
Sabbia Nera

Dat fiind faptul ca vorbim despre o insula, plajele sunt usor de gasit aici si sunt toate atractive si unice in felul lor. Drumul pana la plaja Sabbia Nera poate fi parcurs cu telecabina, iar privelistea vulcanilor si a intinderilor de nisip acoperite de cenusa vulcanica, reprezinta imagini greu de uitat pentru cei care vin aici.

Terracina, Lazio

Plaja Terracina
Plaja Terracina, din Lazio / Foto: eZee Pics Studio

Locatia este ideala pentru cei care vor sa evadeze departe de forfota din Roma. Aici se afla o plaja care tine cat vezi cu ochii si unde te poti relaxa dupa o zi petrecuta vizitand  cladirile antice ale capitalei Italiei.

Capri, Campania

Marina Piccola capri
Marina Piccola din Capri / Foto: mhgstan

Despre Capri se spune ca este cea mai frumoasa plaja din nordul Italiei. Ea este dominate de stanci abrupte si iti ofera atmosfera unica specifica Marii Mediterane. Marina Piccolla se afla la scurta distanta de Capri si se mandreste cu plaja ei cu pietricele. Oriunde in zona gasesti oferte bune de cazare si masa, iar din Marina Grande te poti imbarca si la bordul unor ambarcatiuni care te vor duce in imprejurimi.

Acestea sunt cele mai vizitate si frumoase plaje din Italia, inconjurate de munti si dealuri din toate partile. Toti cei care vin in aceasta tara nu vor uita frumusetea naturala a liniei de coasta, calatoriile fascinante cu trenul sau cu barca si distractia de aici. Italia are cateva plaje care detin ravnitul trofeu “Steagul albastru”. In Italia se afla si numeroase lacuri si oriunde te-ai duce, ai sansa sa descoperi multe comori ascunse, altele decat vestitele constructii romane care au facut aceasta tara cunoscuta in intreaga lume.

Citeste si: Top 10 cele mai frumoase insule din Italia



Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

5 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Buna ! Fara legatura cu postul .Pentru intrarea calatorilor romani in sua , ca si formalitati, in afara de viza si pasaport, mai e nevoie de altceva ? Pentru ca plec peste cateva zile in sua – pentru prima oara – si am primit e-mail de la air france referitor la autorizatia ESTA. Multumesc mult

    • Buna Dorina. Cand am fost in SUA nu am avut nevoie decat de pasaport cu viza. Ca discutie paralela, e bine insa sa ai la tine toate documentele legate de calatorie (de pilda, dovada cu locul in care urmeaza sa fii cazat). Putin probabil sa ti-l ceara dar faptul ca ai viza pe pasaport nu garanteaza automat intrarea in State, care ti se va da (sau nu) in aeroport. In principiu insa, nu sunt probleme daca ai viza valabila si nu pari… dubios.
      Altfel, din ce stiu, ai nevoie de autorizatie ESTA doar daca esti cetatean al unei tari care se afla in programul Waiver, pentru care SUA nu cer viza.
      Bref: NU ai nevoie de autorizatie ESTA daca esti cetatean roman.

  • Super plajele din Italia. Si nu doar cele 5 pe care le-ai enumerat aici, ci si multe altele..

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!