Europa

Top 10 cele mai frumoase insule din Italia

O vacanță în Italia te duce cu gândul de cele mai multe ori la minunatele regiuni ale țării în formă de cizmă, de la Toscana la Liguria, de la Puglia la Emilia-Romagna. Nu trebuie să uităm însă că Italia are peste 80 de insule, care mai de care mai frumoase, care abia așteaptă să fie explorate și în care turismul e în floare. De la cele 17 insule care definesc frumusețea Veneției la superbele Eoliene din largul coastei Siciliei – fiecare dintre ele prezintă o diversitate peisagistică parte, o cultură deosebită și un climat de cele mai multe ori extrem de plăcut. Insulele Italiei au multe lucruri de oferit vizitatorilor, de aceea vom încerca mai jos să compunem un top al celor mai frumoase și interesante dintre ele, oricare dintre acestea putându-se transforma într-o variantă pentru o excelentă vacanță în Italia.

10 Procida

Insula Procida

Procida este cea mai mică dintre cele trei insule populare din Golful Napoli. Una care nu are același număr de atracții precum Capri sau Ischia dar care are avantajul de a fi mult mai puțin aglomerată ca vecinele ei mai mari. E o destinație ideală pentru cei care vor o vacanță de stat cu burta la soare. Orașele principale, precum portul Marina Grande și Chiaiolella, propun spații de cazare nu foarte emancipate, restaurante decente, care servesc fructe de mare și preparate din iepure, iar plajele sunt perfecte pentru amatorii de soare și baie. Biserica San Michele, cu domul său pictat cu scena reprezentându-l pe Sfântul Mihail luptându-se cu invazivii turci, e de vizitat atunci când te plictisești de atâta plajă.

Foto: towershotelsorrento.com

9 Panarea

Insula Panarea

Cea mai mică dintre insulele Eoliene, aflată în nordul Siciliei, este preferata vedetelor și a călătorilor din întreaga lume. Panarea are o populație de circa 200 de locuitori și nu se poate spune despre ea că are o infrastructură deosebită, propunând doar câteva hoteluri, fapt care o menține destul de puțin aglomerată pe perioada verii. În Panarea nu există mașini: localnicii și turiștii se deplasează cu ajutorul malinuțelor de golf și a bicicletelor electrice. Mâncarea este importată și, prin urmare, scumpă. Seara, felinarele luminează întreaga insulă. Vizitatorii vin în Panarea să înoate, să facă scufundări, să facă plajă în liniște și să colinde sătucurile pitorești.

8 Ischia

Ischia – Castello

Ischia e cea mai mare dintre insulele aflate în Golful Napoli, de pe coasta de vest a Italiei. Plaje cu nisip și izvoare cu ape termale – iată principalele două motive pentru care Ischia e o destinație căutată, în special în weekenduri de către locuitorii din Napoli și împrejurimi. Dar și de către turiștii europeni. Majoritatea teritoriului insulei este muntos, peisajul fiind dominat de vârful vulcanic al muntelui Epomeo (789 m). Ischia are multe locuri de vizitat, începând cu Giardini Ravino, o grădină botanică aflată în Forio d’Ischia, cunoscută pentru impresionanta colecție de cactuși și alte plante înrudite, și continuând cu Castello Aragonese, un castel medieval construit de Alfonso D’Aragnona, la care se adaugă Turnul Gurvera, fortăreață din secolul 15 care a devenit simbolul insulei.Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!