perugia umbria
Foto: Fabio Mancino
Europa

Top 10 orase medievale in Umbria

Ai de gand sa faci o excursie in Italia si nu stii sigur unde sa mergi? Arunca un ochi pe cele ce urmeaza, pentru a afla cate ceva despre atractiile istorice din regiunea Umbria.

Aceasta zona din centrul Italiei este renumita pentru orasele si asezarile sale medievale, care ofera turistilor o imagine pitoreasca si un sentiment ce vine de undeva de departe, din epoca Renasterii.  Regiunea era considerata candva cea mai verde din Italia, gratie parcurilor sale naturale splendide. Iata un top al celor 10 cele mai frumoase orase medievale din Umbria:

10 Assisi

Assisi
Foto: jenifoto

Aici este locul de nastere al patronului spiritual al tarii, Sfantul Francis sau San Francesco. Zona este impanzita de muzee, biserici si ruine medievale, asta pe langa mormantul sfantului care atrage numerosi turisti si pelegrini.

9 Gubbio

Gubbio
Foto: strangelet

Este un oras medieval cu numeroase monumente istorice care au in principal o structura din calcar si care are un aer medieval, gotic si renascentist, scos in evidenta de stilurile arhitecturale.

8 Perugia

perugia orase medievale in Umbria
Foto: LianeM

Este capitala Umbriei si o regiune deluroasa cu multe antecedente istorice. Aici sunt multe locuri de vazut, plus ca legaturile asigurate de mijloacele de transport sunt foarte bune. Din acest motiv, unele dintre cele mai tari hoteluri din regiune se afla aici. Chiar si evenimentul Eurochocolate, organizat in fiecare an in luna octombrie, face din Perugia o atractie turistica irezistibila pentru toti iubitorii ciocolatei.

7 Spello

spello
Foto: bonottomario

Alt oras istoric care se afla pe muntele Subasio si de unde se poate vedea toata Perugia. Acest oras se numea Flavia Constans in timpul domniei lui Constantin. Aici se afla numeroase atractii turistice precum Santa Maria Maggiore, Palazzo dei Canonici, Sant’Andrea, San Claudio si multe altele.

6 Orvieto

Orvieto
Foto: Black-Crow

Este situat pe o stanca si ofera privelisti magnifice. In plus aici se afla monumente si structuri care dateaza de sute de ani. Frumoasa sa catedrala este renumita in intreaga tara.

5 Spoleto

Spoleto
Foto: Rimbalzino

Acest oras fortificat se afla in partea de sud a regiunii. Aici se afla multe structuri medievale si romane, cea mai faimoasa fiind Ponte delle Torri sau Podul Turnurilor. Spoleto este renumit si pentru Festival dei due mondi sau Festivalul celor doua lumi, care se tine aici in fiecare an intre lunile iunie si iulie.

4 Todi

todi
Foto: Black-Crow

O mica asezare incantatoare aflata in centrul regiunii si inconjurata de atractii istorice, care poata fi vizitata in cateva ore. Festivalul de arta din Todi care are loc spre sfarsitul verii, Gran Premio Internazionale Mongolfieristico, un festival international al baloanelor si Carnevalandia (carnavalul) organizat in luna februarie sunt numai cateva dintre evenimentele de interes pentru turisti.

3 Trasimeno

trasimeno
Foto: Canva Photos

Sau Lacul Trasimeno, care este unul dintre cele mai frumoase lacuri ale Italiei. Trei mici insule accesibile la care se poate ajunge cu barca,  isi asteapta turistii.

2 Ferentilo

Ferentillo
Foto: Wikipedia

Este cunoscut pentru muzeul mumiilor care se afla in subsolul bisericii Santo Stefano. Trupurile care au fost ingropate aici s-au transformat in mod spectaculos in mumii, in urma atacului unor microorganisme.

1 Panicale

panicale
Foto: e55evu

Locatia in sine nu este foarte populara, dar este un bun punct de plecare daca vrei sa vizitezi atat Toscana cat si Umbria, fiind situata la granita dintre ele.

Citeste si: Top 10 cele mai frumoase insule din Italia

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!