cape town africa de sud
Foto: Trevorplatt
Africa Top 10

Top 10 atractii turistice din Africa de Sud

Africa de Sud este o tara a diversitatii si frumusetii, cam de marimea Spaniei si Frantei la un loc, sau cam de doua ori cat statul american Texas. Cultura sa variata, viata salbatica de aici, peisajul fantastic si plajele sale remarcabile fac din Africa de Sud un refugiu paradisiac pentru turistii din intreaga lume. Acestia vor descoperi repede ca istoria bogata si locuitorii tarii completeaza de minune acest top 10 atractii turistice din Africa de Sud, alcatuind pe de-a intregul o experienta de neuitat.

10. Sun City Resort

sun city south africa
Palace of the Lost City din Sun City / Foto: virginholidays.co.uk

Cunoscuta in intreaga zona drept Regatul placerii din Africa, Sun City Resort este un complex turistic si un cazino de lux, aflat la doua ore de mers cu masina de Johannesburg. Aici se afla patru hoteluri, doua terenuri de golf, doua cazinouri, o asezare culturala incarcata de atmosfera si mai mult de 7000 de crocodili. Rezervatia Pilanesberg din apropiere este cea mai populara rezervatie din Africa de Sud.

9. Rezervatia Hluhluwe-Umfolozi

Hluhluwe-Umfolozi
O imagine comuna in rezervatia Hluhluwe-Umfolozi / Foto: C5torz

Singurul parc din KwaZulu Natal unde poti vedea “Marele Cinci” – lei, elefanti, leoparzi, bivoli si rinoceri – Rezervatia Hluhluwe-Umfolozi ofera vizitatorilor sai oportunitati unice de a admira viata salbatica din aceste locuri. Aici poti vedea flora si fauna, in cadrul tururilor cu ghid, dar si pe cont propriu, sau poti opta pentru o experienta unica la bordul unei barci, de-a lungul barajului Hluhluwe.

8. Canionul Blyde River

Canionul Blyde River
Canionul Blyde River / Foto: Ashok Bhattarai

Canionul Blyde River este al doilea canion ca marime din Africa, dupa Canionul Fish River, dar este mult mai verde, gratie vegetatiei luxuriante subtropicale de aici. Potecile din zona ofera privelisti fantastice ale povarnisurilor, cascadelor si ale fenomenelor geologice stravechi. Vizitatorii au sansa de a se intalni cu cele mai importante cinci specii de animale din Africa de Sud, precum si cu hipopotami si crocodili, in apropiere de tinuturile mlastinoase din Swadini.

7. Podgoriile Cape  

Cape vineyards
Vinurile sud-africane sunt cunoscute ca fiind excelente. Podgoriile Cape nu sunt straine de acest lucru / Foto: espiegle

Vaile fertile din Cape sunt inconjurate de munti maiestuosi, orasele linistite, monumente minunate, livezi pline de fructe si se mandresc cu unele dintre cele mai frumoase peisaje din Africa de Sud. Turistii pot urma Drumurile Vinului din Cape, pentru a face cunostinta cu cei mai de seama producatori din tara, ale caror bauturi sunt vestite in intreaga lume, pentru savoarea si eleganta lor.

6. Faleza Victoria si Alfred 

Victoria and Alfred cape town
Faleza Victoria & Alfred este una dintre principalele atractii ale Cape Town-ului / Foto: Lukas Bischoff

Fiind una dintre cele mai mari si mai vizitate atractii turistice din tara, faleza Victoria si Alfred evoca imagini stravechi ale portului. Aflata intr-o adevarata Mecca a distractiei, impanzita de restaurante, magazine de specialitate, pub-uri si teatre, aici exista cate ceva pentru fiecare. Pe langa toate acestea, aici gasesti si Turnul cu ceas, Fortareata Chavonnes, Muzeul maritim sud-african, si insula  Seal, unde  traiesc focile cu blana.

5. Knysna

Knysna
Knysna – laguna celor doua stanci / Foto: Ben185

Drumul Gradinilor este una dintre cele mai populare atractii turistice din Africa de Sud si se intinde din Golful Mossel pana in St Francis, de-a lungul Oceanului Indian, incluzand insa si parti de uscat. Un adevarat tezaur de paduri umbroase, munti, rauri, lacuri linistite si plaje cu nisip auriu, impodobeste aceasta regiune intinsa din Africa de Sud.

Cea mai populara destinatie, Knysna, se afla intre padurile luxuriante si malurile unei lagune izolate. Oportunitatile de practicare a activitatilor in aer liber sunt nesfarsite aici, ca si aleile impanzite de restaurante si magazine. Vizitarea celor doua “capete” – doua stanci ce stau de straja gurii lagunei – este obligatorie, iar fiecare dintre ele ofera privelisti spectaculoase ale celorlalte stanci colorate din apropiere si a lagunei in care pot fi admirate periodic balenele.

4. Plaja Durban

Durban beach
Durban si plajele lui de aur / Foto: ManoAfrica

Comparata adesea cu Miami Beach, plaja Durban ofera o atmosfera vibranta, plina de energie. Cu un climat bland tot timpul anului si distractie care nu se termina niciodata, plajele de aici sunt curate si sigure. Cunoscute si sub numele de ‘Golden Mile’, intinderile de nisip se afla pe coasta de nord si de sud a orasului Durban.

3. Amfiteatrul, Drakensberg

Drakensberg
Stanci impresionante in amfiteatrul Drakensberg / Foto: Roelf O

Drakensberg este cel mai inalt lant muntos din Africa de Sud, atingand o inaltime de 3482 metri. Numele sau deriva din limba olandeza si inseamna “muntele dragonilor”. Amfiteatrul este o formatiune geografica din partea de nord a muntilor si este adesea considerata drept cea mai impresionanta fatada stancoasa din lume.

2. Muntele Table

cape town
Cape Town / Foto: michaeljung

Aflat intr-un parc national, escladarea piscului muntelui Table este o experienta captivanta, de aici putand admira privelistea orasului Cape Town, a insulei Robben in partea de nord si a Oceanului Atlantic la vest si la sud.  Cu o inaltime de 1086 de metri, in varful sau se poate ajunge cu telecabina, a carei podea este rotativa, astfel incat ofera o panorama la 360 de grade, in timpul ascensiunii catre varf.

1. Parcul National Kruger

parcul national kruger
Foto: Canva Photos

Parcul National Kruger este cea mai mai mare rezervatie de pe continent si una dintre principalele atractii turistice din Africa de Sud. Aici traiesc mai multe specii de mamifere decat in orice alta rezervatie naturala, printre care “Marele Cinci”, maimute, girafe si altele. Spre deosebire de alte parcuri safari, Kruger este o destinatie ‘self-drive’, cu o infrastructura excelenta si unde exista multe locuri de cazare, de la campinguri pana la vile de lux.

Pin it!

pinterest africa de sud

Citeste si: Top 10 locuri de vizitat în Kenya

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!