kenya
Foto: Byrdyak
Africa

Top 10 locuri de vizitat în Kenya

Multe dintre cele mai populare locuri de vizitat din Kenya se află la granița cu Tanzania: Masai Mara, Marea Migrație, Tsavo și mai multe stațiuni de litoral foarte populare. Prin urmare, în nord rămân întinderi vaste de sălbăticie neexplorate, pentru vizitatorii mai aventuroși sau pentru cei care ajung acolo a doua oară. Peisajul dramatic din Valea Marelui Rift, împreună cu cele ce au în prim-plan Muntele Kenya, încă atrag mulți vizitatori, dar există mari șanse mari ca numărul de vizite să crească exponențial în Laikipia, Samburu și Aberdares. Iată un top 10 al celor mai frumoase locuri de vizitat în Kenya, țară spre care se îndreaptă din ce în ce mai mulți români în prelungita perioadă de pandemie.

10 Muntele Kenya

mount kenya
Muntele Kenya / Foto: via inclusiveholidaysafrica.com

Muntele Kenya este cel mai înalt munte din această țară și al doilea cel mai înalt din Africa, după Kilimanjaro. Muntele oferă o priveliște încântătoare: vârfurile sale sunt acoperite de zăpadă, iar versanții – de pădure. Vârful înalt de 5.199 metri poate fi accesat pe un traseu dificil, însă unele vârfuri mai mici reprezintă ținte lejere pentru orice alpinist în formă.

9 Masai Mara

masai mara
Masai Mara / Foto: Canva Photos

Gazdă a celui mai faimos parc safari din lume (deși unii ar spune că aceste este Kruger), această rezervație națională relativ mică e vizitată anual de mii de călători atrași irezistibil de Marea Migrație a animalelor sălbatice.

Masai Mara este mărginită la sud (și imediat învecinată) de renumitul Parc Național Serengeti din Tanzania. Rezervația prezintă chintesența necunoscutului din Riftul Est-African: câmpiile ondulate ale savanei, presărate cu turme de zebre în galop, pășuni parcă punctate de coarnele girafelor, pajișiti cu liniștite antilope topi și ochiuri de apă în care se scaldă leneșii bivoli.

CITEȘTE ȘI
Disneyland pentru adulti

Safari-ul este, desigur, cea mai mare atracție, numeroși turiști îndreptându-se spre Masai Mara pentru a vedea Marea Migrație și, totodată, cele cinci mari mamifere africane – legendarele Big Five: elefantul african, leul, leopardul, rinocerul negru și bivolul Cape.

8 Insula Lamu

Insula Lamu
Insula Lamu / Foto: DVrcan

Insula Lamu face parte din arhipelagul cu același nume din Kenya și a reușit să rămână nealterată de turismul de masă, ce a atins mare parte din coastele țării. Fiind cel mai vechi oraș încă locuit din Kenya, Lamu și-a păstrat farmecul și personalitatea construite de-a lungul secolelor. Nu există șosele pe Insula Lamu, doar alei și poteci, vehiculele cu motor fiind rare. Locuitorii se deplasează pe jos sau cu barca, iar pentru transportul mărfurilor și altor bunuri se folosesc de măgari.

7 Lacul Nakuru

Lacul Nakuru
Lacul Nakuru / Foto: WLDavies

Lacul Nakuru este un lac de mică adâncime situat în centrul Kenyei. Abundența de alge a lacului atrage un număr mare de flamingo pitici, uneori chiar și câte un milion deodată. Păsările flamingo reprezintă una dintre atracțiile principale din Kenya, acestea contribuind la desfășurarea celui mai grandios spectacol cu păsări din lume. Din păcate, în ultimii ani, numărul de păsări flamingo de la lacul Nakuru a scăzut din cauza degradării mediului și a poluării.

6 Parcul Național Amboseli

Parcul Național Amboseli
Parcul Național Amboseli / Foto: oversnap

Amboseli este demn de reputația deținută, și anume aceea de a fi unul dintre cele mai frumoase parcuri de safari din Africa de Est, având o locație excelentă – la poalele Muntelui Kilimanjaro. La umbra masivului acoperit de zăpadă – cel mai înalt de pe continent – această rezervație protejată se întinde pe un mozaic de câmpii și savane prăfuite, zone umede cu izvoare de sulf și zone riverane, toate bătătorite de unele dintre cele mai mari turme de elefanți din țară.

CITEȘTE ȘI
Cele mai colorate plaje din lume

În prezent, iubitorii faunei sălbatice se adună, participând la safariuri pentru a vedea uriașii elefanți mergând agale, pe lângă gheparzi, antilope gnu, girafe, zebre și multe altele.

5 Parcul Național Hell’s Gate

Hell's Gate
Hell’s Gate / Foto: Canva Photos

Un spațiu îngust aflat între stâncile spectaculoase ale Văii Marelui Rift a dat acestui parc un nume sinistru (Poarta Iadului) – provenit, de fapt, de la activitatea geotermală subterană. Izvoare termale, gheizere, vulcani stinși și dopuri vulcanice creează un peisaj suprarealist. Aici se pot vedea multe păsări de pradă – inclusiv vulturul cu barbă (zăganul) – o apariție rară. Un centru cultural maasai dezvăluie informații interesante legate de viața comunităților din jur.

4 Mombasa

Mombasa
Mombasa / Foto: Canva Photos

Istoria orașului Mombasa este la fel de colorată și complexă ca piețele sale pline de viață. Acest oraș insular are o vechime de aproape 1.000 de ani, cu forturi din secolul al XVI-lea, arhitectură swahili și moschee islamice. Dar, mai presus de toate, Mombasa este poarta către litoralul Kenyei, având propria plajă – Nyali și propria rezervație – Parcul Național Marin Mombasa. Plimbări cu barca cu fundul de sticlă, scufundări cu rechinii-balenă, snorkeling, pescuit – toate aceste activități acvatice sunt la îndemâna oricui în Mombasa.

3 Orașul Lamu

insula lamu
Insula Lamu / Foto: WLDavies

Kenya nu este cunoscută doar pentru safari în savane, ci și pentru coasta Oceanului Indian. Arhipelagul Lamu se numără printre cele mai interesante locuri din Kenya, fiind o zonă ce debordează de istorie. Orașul Lamu a fost fondat în jurul anului 1370 ca port Swahili, fiind încă de atunci locuit de europeni, indieni și perși. Prin urmare, Lamu este un amestec de influențe multiculturale, cu 23 de moschee, un fort din secolul al XIX-lea și bărci cu catarg ce plutesc în larg. Plajele din împrejurimi sunt la rândul lor unele remarcabile, liniștite și nealterate. Lamu este locul perfect pentru a te destinde după un safari kenyan.

CITEȘTE ȘI
Cele mai bune experimente culturale de vacanta

2 Samburu

samburu
Samburu / Foto: Canva Photos

Aflat departe de marile atracții din sud, Samburu primește puțini vizitatori, dând senzația de adevărată pustietate africană. Râul Ewaso Ng’iro hrănește vegetația dezordonată și fauna sălbatică din Samburu – Elsa Leoaica, faimoasa vedetă din filmul “Născută în libertate”, a fost crescută aici. Leul, ghepardul și leopardul hoinăresc prin parc întâlnindu-se cel mai adesea la răsărit sau la apus.

1 Parcul Național Nairobi

parcul national nairobi
Parcul Național Nairobi / Foto: mbrand85

Parcul Național Nairobi se află la doar 10 minute de mers cu mașina de centrul orașului Nairobi, un simplu gard separând viața sălbatică a parcului de metropolă. Zgârie-norii din Nairobi pot fi văzuți din rezervație. În ciuda faptului că se află în imediata apropiere a orașului și că are o dimensiune relativ mică, Parcul Național Nairobi se mândrește cu o populație mare și variată de animale sălbatice. Antilope gnu migratoare și zebre se adună în parc în timpul sezonului uscat, acesta fiind unul dintre cele mai prospere sanctuare de rinoceri din Kenya.

Citește și: Hotelul girafelor din Kenya

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

vasco banner
banner animawings

Caută zboruri și hoteluriBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!