chile puerto varas
Puerto Varas, Chile / Foto: mihtiander
America de Sud

Cele mai frumoase atractii turistice din Chile

Aflata intre Muntii Anzi si Oceanul Pacific, Chile este adesea numita cea mai lunga tara din lume. Nu are o latime mai mare de 180 de kilometri, dar linia sa de coasta se intinde pe mai mult de 4300 kilometri. Printre atractiile turistice de top din aceasta tara se numara cel mai arid desert din lume, peisajul spectaculos al ghetarilor si fiordurilor si numerosii vulcani care alcatuiesc inelul de foc al Pacificului.

10. Cerro San Cristóbal

Cerro San Cristóbal
Capitala chiliana arata spectaculos de pe Cerro San Cristóbal / Foto: sara_winter

Cerro San Cristóbal este un deal aflat in partea de nord a orasului Santiago, de unde poate fi admirata privelistea orasului si, in zilele senine, chiar si Muntii Anzi. In varful sau se afla o biserica si o statuie inalta de 22 de metri, a Fecioarei Maria. Aici se poate ajunge cu telecabina sau la capatul unei plimbari lungi. Cerro San Cristóbal adaposteste Parcul Metropolitano, cel mai mare parc public din Santiago. In parc se afla o gradina botanica, o gradina zoologica si doua piscine.

9. Monumentul natural Los Pingüinos

los pinguinos
Peste 120.000 de pinguini ce pot fi admirati in voie in Los Pinguinos / Foto: Eugene Bugachevsky

Cea mai mare colonie de pinguini din sudul tarii, Los Pingüinos este locul in care traiesc mai mult de 120 000 de pinguini Magellan. Aflata pe mica insula Magdalena, cu o suprafata de numai 1 kilometru patrat si dominata de un far cu lumina rosie, aceasta colonie se intinde pe 35 de kilometri, in partea de nord-est a Punta Arenas. In fiecare an, in lunile septembrie si octombrie, pinguinii vin aici pentru a se imperechea. Pana la sfarsitul lunii martie, pingunii se intorc inapoi in mare.

8. Insula Chiloé

Insula Chiloé
Insula Chiloé / Foto: SL_Photography

Insula Chiloé este cea mai mare insula din Arhipelagul Chiloé, aflat in regiunea Los Lagos si a doua insula ca marime din America de Sud, dupa Tierra del Fuego. In parte, datorita izolarii sale de restul tarii, Chiloé se remarca printr-o arhitectura deosebita si o cultura locala aparte. Spaniolii care au venit aici in secolul 16 si misionarii iezuiti care i-au urmat, au construit sute de biserici din lemn, unice in lume, in incercarea de a aduce crestinismul in arhipelag. Rezultatul a fost un amestec de credinte catolica si indigena.

7. Valparaíso

valparaiso
Valparaiso, un oras colorat / Foto: Allaksei Skreidzeleu

Aflat pe coasta Pacificului, in regiunea centrala a tarii, orasul Valparaíso este faimos pentru casele sale colorate, cultura boema si privelistile incantatoare asupra marii.  Construit pe dealurile abrupte de unde se vede Oceanul Pacific, Valparaíso se mandreste cu un labirint de strazi si alei pietruite, precum si cu o cultura bogata si o mostenire de exceptie.

6. Ghetarul San Rafael

san rafael chile
Uriasul ghetar San Rafael / Foto: SteveAllenPhoto

Aflat in Parcul National Laguna San Rafael, ghetarul cu acelasi nume este o formatiune uriasa din gheata, accesibila numai cu barca sau cu avionul. Calatoria cu barca este un spectacol in sine, intrucat vei trece prin canalele inguste din regiunea izolata Aisén. Ce se vede din barca este in fapt numai capatul ghetarului, care se afla la 15 kilometri de inceputul sau.

5. Valle de la Luna

Valle de la Luna
Valea Lunii, o minune naturala / Foto: Allaksei Skreidzeleu

Valle de la Luna se afla in Desertul Atacama. Aceasta intindere de nisip de o frumusete rar intalnita este rezultatul a secole intregi de eroziune a vantului si de inundatii ale nisipului si stancilor din regiune. Dunele mari de nisip si formatiunile din stanca seamana cu suprafata Lunii, de unde si numele regiunii, care se traduce prin “Valea Lunii”.

4. Torres del Paine

Torres del Paine
Torres del Paine / Foto: Dmitryi Pichugin

Torres del Paine este un parc national aflat in sudul extrem al regiunii Patagonia, unde se afla munti, lacuri si ghetari. Piesa de rezistenta a parcului sunt cele trei ’turnuri ale painii’, trei varfuri spectaculoase din granit, care au aparut ca rezultat al fortei ghetii. Cel mai inalt dintre ele are 2884 metri.

3. Pucon

Pucon si vulcanul aferent (foto: urbatem2)

Pucón este un mic orasel turistic aflat in mijlocul cartierului lacului. Locatia fara rival, care include un lac si un impunator vulcan, o transforma intr-una dintre cele mai populare atractii turistice din Chile. Pucón iti ofera posibilitatea de a practica numeroase sporturi, printre care schi nautic, schi pe zapada, rafting si caiac, calarie. Tot aici vei gasi izvoare naturale cu apa fierbinte si poti escalada vulcanul Villarrica.

2. Parcul National Lauca

Parcul national Lauca
Parcul national Lauca / Foto: atosan

Parcul National Lauca se afla in partea de nord a tarii, in Muntii Anzi si este una dintre cele mai cautate atractii turistice din Chile. Cel mai spectaculos dintre toate este frumosul lac Chungará, unul dintre lacurile aflate la cea mai inalta altitudine din lume. Aici se profileaza conul vulcanului Parinacota, un vulcan inactiv, care are un frate geaman, Pomerape, aflat chiar la granita cu Bolivia.

1. Insula Pastelui

insula pastelui
Celebra Insula a Pastelui apartine de Chile / Foto: RachelKramer

Una dintre cele mai izolate insule din lume, Insula Pastelui, se afla in partea de sud-est a Oceanului Pacific. Oficial, un teritoriu apartinand de Chile, insula se intinde la mii de kilometri dincolo de coasta, cam la jumatatea drumului spre Tahiti. Ea este faimoasa pentru cele 887 de statuete monumentale, numite ‘moai’, create de catre popoarele Rapanui, cu secole in urma. Nu e nicio surpriza faptul ca aceasta  insula extrem de bine popularizata, lasa intr-un con de umbra celelalte atractii turistice. Dar Insula Pastelui ofera si posibilitati excelente pentru practicarea scufundarilor si a surfingului, precum si doua cratere vulcanice si cateva plaje cu nisip auriu.

Citeste si: Top 10 atractii turistice din Brazilia

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!