America de Sud Top 10

Top 10 atractii turistice din Brazilia

Imprastiata pe jumatate din America de Sud, Brazilia este a cincea tara ca marime din lume. Plaje cu nisip alb, insule tropicale, metropole pline de freamat si energie si orase coloniale cu un farmec aparte, impanzesc linia de coasta lunga de 7500 kilometri. In interiorul tarii, atractiile turistice constau in cascade impunatoare, tinuturi unde viata in salbaticie e la ea acasa si paduri tropicale amazoniene, in care traiesc inca cateva triburi izolate, care nu au niciun fel de contact cu lumea exterioara.

10. Ouro Preto

Unul dintre cele mai bine pastrate orase coloniale din Brazilia, Ouro Preto, care se traduce prin “aurul negru”, a fost infiintat la sfarsitul secolului 17. Aceasta asezare a devenit repede epicentrul goanei dupa aur in statul Minas Gerais. Orasul adaposteste cladiri in stilul arhitectural specific coloniilor portugheze, dar si cladiri moderne care trebuie insa sa respecte standardele istorice pastrate in aceste locuri. Bisericile din secolele 18 si 19, impodobite cu aur si sculpturile lui  Aleijadinho, fac din Ouro Preto una dintre cele mai populare atractii turistice din Brazilia.

Aurul negru sau… Ouro Preto

9. Teatro Amazonas

Teatro Amazonas sau Teatrul Amazon este o cladire aflata in Manaus, in inima padurii tropicale amazoniene. Ea a fost construita in perioada de prosperitate a comertului cu cauciuc, la ridicarea ei folosindu-se materiale de constructie din intreaga lume, mobile din Paris, marmura din Italia si otel din Anglia. Cupola exterioara este acoperita cu 36000 placi decorative din ceramica, pictate in culorile steagului Braziliei. Prima reprezentatie de aici a avut loc in data de 7 ianuarie 1897, cu opera italiana La Gioconda. Teatrul de opera a fost inchis insa odata cu inceputul declinului comertului cu cauciuc, iar Manaus si-a pierdut astfel principala sursa de venit. Timp de 90 de ani, pana in anul 2001, cand si-a deschis din nou portile, la Teatro Amazonas nu a mai avut loc nicio reprezentatie artistica.

In mijlocul padurii tropicale: Teatrul Amazon

8. Fernando de Noronha

Fernando de Noronhaeste un minunat arhipelag cu plaje curate, peisaje mirifice si viata salbatica, care se afla la  354 de kilometri in largul coastei de nord-est a Braziliei. Arhipelagul a fost descoperit de Amerigo Vespucci in anul 1503 si s-a aflat temporar sub ocupatie olandeza si franceza, inainte ca portughezii sa il preia, in anul 1737. In prezent, numai cea mai mare dintre cele 21 de insule care il alcatuiesc, este populata, numarul locuitorilor de aici ridicandu-se la 3500. Insula este o adevarata Mecca pentru pasionatii de scufundari, apele aici fiind calde tot timpul anului, iar vizibilitatea perfecta chiar si la adancimea de 50 de metri.

Un arhipelag fabulos: Fernando de Noronha

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!