Asia Top 10

Top 10 atractii turistice din Indonezia

Indonezia este o tara imensa, atat ca populatie cat si ca suprafata, cu o diversitate culturala si geografica semnificativa. Cu 18110 insule, 6000 dintre ele fiind locuite, este cel mai mare arhipelag din lume. Populatia tarii, care insumeaza 240 de milioane de locuitori, deriva din 300 de grupuri etnice care vorbesc peste 250 de limbi diferite. Daca Bali este destinatia cea mai populara in randul turistilor straini, exista si alte atractii de top care abia te asteapta sa le descoperi.

10. Lacul Toba

lacul toba
Foto: kiats

Lacul Toba de pe insula Sumatra este un lac vulcanic imens, lung de aproximativ 100 kilometri si lat de 30. Format in urma unei eruptii de proportii, acum in jur de 70000 de ani, este cea mai mare caldare vulcanica activa din lume. Estimarile genetice sugereaza ca au existat numai cateva mii de oameni care au supravietuit catastrofei. Insula din mijloc – Pulau Samosir – este cea mai mare insula de pe cuprinsul unei insule si aici se afla doua lacuri. In afara de a vizita “un lac de pe o insula aflata pe un lac de pe o alta insula”, turistii vin aici si pentru a se relaxa si a inota in apele caldute vulcanice

9. Tanjung Puting

Tanjung Puting
Foto: Alberto Carrera

Parcul national Tanjung Puting se afla pe insula Borneo, in centrul provinciei Kalimantan. Parcul reprezinta o destinatie populara de eco-turism, multe agentii locale de turism oferind croaziere pe durata mai multor zile, la bordul unor ambarcatiuni, prilej cu care poti admira viata salbatica din zona si poti vizita centrele de cercetare. Printre speciile salbatice se numara giboni, macaci, leoparzi, ursi, pitoni, crocodili si urangutani. Din pacate, parcul este serios amenintat de exploatarile forestiere si de defrisarile in scopuri agricole, ambele ilegale.

8. Valea Baliem

Baliem

Valea Baliem din tinuturile inalte ale vestului Noii Guinee iti ofera o idee despre cum era viata in epoca de piatra. Valea a devenit cunoscuta abia in 1938, cand un zbor de recunoastere de la Hollandia (in prezent Jaipura) a descoperit o populatie insemnata de agricultori. Wamena este punctul de pornire al drumetiei printre minunatii munti, raurile curgatoare si asezarile omenesti de aici si care iti ofera sansa de a face cunostinta cu triburile Dani.

7. Muntele Bromo

bromo

Gunung Bromo este un vulcan activ si face parte din masivul Tengger, situat in partea de est a Java. La 2.329 m, Gunung Bruno nu este cel mai inalt varf al masivului, dar este cel mai cunoscut. Zona este una dintre cele mai vizitate regiuni din Indonezia datorita peisajelor ireal de frumoase, a cetei ce inconjoara muntii si a varfului care elimina fum alb in continuu. Totul este inconjurat de o mare de nisip, iar efectul de ansamblu este unul absolut ireal.

6. Bunaken

Bunaken

Localizata in partea de nord a insulei Sulawesi, Bunaken este cea mai faimoasa si frumoasa zona pentru scuba diving si snorkeling din Indonezia. Insula face parte din parcul marin Bunaken, unde turistii pot admira peste 70% dintre toate speciile de pesti ce populeaza Oceanul Pacific. Cea mai buna perioada pentru scufundari este cea cuprinsa intre lunile aprilie si noiembrie.

5. Torajaland

Torajaland (Tana Toraja) se afla in zona inalta a regiunii Sulawesi si este locul in care traieste poporul Toraja. Locatia este faimoasa pentru casele cu acoperisuri masive spectaculoase, cunoscute sub numele de “tongkonan” si pentru ritualurile funerare dezgustatoare, dar impresionante. Dupa ce o persoana moare, cadavrul este pastrat timp de mai multi ani, dupa care urmeaza serviciile funerare ce pot dura chiar si cateva zile. Abia dupa aceea, trupul este ingropat intr-o pestera sau intr-o scorbura de copac.

4. Insulele Gili

gili insule atractii turistice din Indonezia
Foto: Creativa Images

Lombok este o destinatie turistica populara, iar insulele Gilli formeaza un arhipelag format din 3 mici insule: Gili Trawangan, Gili Meno si Gili Air. Atmosfera de pe insule este foarte relaxata, cu baruri si cafenele construite pe plaja, unde se asculta muzica reggae si unde nu exista nici masini nici alte vehicule cu motor care sa tulbure linistea. Gili inseamna “insula mica”, iar de-a lungul coastei din Lombok exista alte multe insule care au cuvantul Gili inclus in denumire.

3. Parcul national Komodo

atractii turistice din Indonezia komodo
Foto: Canva Photos

Parcul National Komodo se afla pe insulele Lesser Sunda care sunt alcatuite din 3 insule mari (Komodo, Padar si Rincah) si alte 26 mai mici. Parcul este numit dupa Dragonul Komodo, cea mai mare reptila din lume care poate atinge o lungime de pana la 3 metri si poate cantari peste 70 kg. Desi Komodo mananca in general ramasitele animalelor moarte, ei sunt pradatori formidabili si vaneaza pasari si mamifere. Atacurile asupra oamenilor sunt foarte rare.

2. Borobudur

Borobudur atractii turistice din indonezia
Foto: pigprox

Borobudur se afla la 40 km nord-vest de Yogyakarta (Java) si este unul dintre cele mai faimoase temple buddhiste din lume. Borobudur a fost ridicat intre secolele 8-9, in timpul domniei regatului Salendra, iar constructia sa a durat 75 ani si au fost folosite peste 2 milioane de blocuri de piatra. Templul Borobudur a fost abandonat in secolul 14 din motive inca necunoscute si a fost ascuns in jungla, sub straturi groase de cenusa vulcanica. Astazi, templul Borobudur este una dintre cele mai cautate si apreciate atractii turistice din Indonezia.

1. Bali

Bali atractii turistice din indonezia
Foto: platongkoh

Bali este una dintre cele mai populare si mai frumoase destinatii de vacanta din lume si care castiga constant premii in turism. Peisajul variat si superb, litoralul cu forme neregulate, plajele tropicale, terasele cu culturi de orez si dealurile vulcanice formeaza un fundal pitoresc, plin de culoare, cu influente spirituale si unice pentru cultura Hindu. Combinatia de oameni prietenosi, cultura magnifica plina de spiritualitate, la care se adauga plajele superbe, ideale pentru surf si scuba diving transforma Bali in atractia turistica numarul unu din Indonezia.

Pin it!

pinterest indonezia

Citeste si: Ghid Bali. Informații turistice Bali. Cele mai frumoase atracții turistice din Bali. Unde să te cazezi în Bali.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!