valencia
Valencia / Foto: nito100
Europa

5 orase din Spania perfecte pentru o vacanta

Spania este una dintre tarile europene care trebuie incluse in itinerariul oricarui turist. Daca ai vizitat deja aceasta tara, probabil ca vei intelege de ce atat de multa lume dezvolta o adevarata pasiune pentru aceste locuri calde la propriu si la figurat. Spania ocupa locul doi in lume in materie de venituri anuale din turism.

Daca nu ai vizitat inca Spania, te gandesti ca poate ai facut bine ca ai evitat o astfel de “capcana turistica” populara. Crezi sau nu, frumoasa tara iberica nu reprezinta nici pe departe asa ceva: exista aici locuri cu adevarat minunate, dincolo de cararea batatorita. Vrei sa alegi ca destinatie de vacanta Spania si sa eviti in acelasi timp aglomeratia? Fa o vizita in cele cinci orase din Spania incredibil de frumoase, prezentate in lista de mai jos.

Almeria

Alcazaba de Almeria
Alcazaba de Almeria / Foto: Juan Moyano

Almeria isi invita vizitatorii sa admire cateva peisaje diferite. De la plaje cu nisip alb, considerate unele dintre cele mai frumoase din Europa, pana la regiuni muntoase si deserturi, gasesti toate formele de relief in aceasta incredibila “ascunzatoare” spaniola. Almeria se afla in sud-estul Spaniei, langa Marea Mediterana. In fiecare an, in luna august, aici are loc festivalul “Feria de Almeria”, care isi incurajeaza participantii sa danseze, sa bea si sa fie fericiti. In plus, in Almeria exista multe locatii istorice, care reflecta trecutul fenician si grec al Spaniei. Odata ajuns aici, fa o vizita la citadela Alcazaba, catedrala ce dateaza din secolul 16 si la minele de aur Rodalquilar. Dupa incheierea lectiei de istorie, fa o plimbare pe una dintre multele poteci din aceasta zona.

Santiago de Compostela

Santiago de Compostela
Santiago de Compostela / Foto: Lux Blue

Sa taiem acum Spania in diagonala pana in Galicia, in nord-vestul tarii. Motto-ul acestei regiuni este“Daca iti place piña colada si ploaia…” Serios, daca iti place sa te plimbi prin ploaie, ai gasit locatia ideala! Aceasta zona este numita adesea “Spania verde”. Celtii au si ei partea lor de istorie in Galicia si, din multe puncte de vedere, aceste locuri iti vor aminti de Irlanda si Scotia, cu zona de coasta cetoasa si salbatica si precipitatiile abundente. Daca vrei aventura in aer liber, Galicia iti ofera din plin. Regiunea abunda in natura salbatica si poteci de unde o poti admira. Dintre toate se remarca muntele O Pindo si zona Costa Norte, cu privelisti care iti taie rasuflarea.

Capitala regiunii Galicia este Santiago de Compostela, localitate cunoscută drept punctul final al pelerinajului de pe Camino de Santiago și locul în care se află celebra catedrală consacrată în 1211, cu ale ei fațade sculptate cu deschidere în piața medievală din Centrul Vechi.

Murcia

murcia spania
Plaja La Azohia, din Murcia / Foto: Lunamarina

Ne intoarcem inapoi in sud-estul Spaniei, pentru a vizita Murcia, daca iti doresti o experienta turistica traditionala, fara aglomeratie. Murcia este o mica asezare spaniola, unde localnicii sunt extrem de prietenosi. Poti merge oriunde aici sa vizitezi locatii dintre cele mai diverse. La fel ca in aproape fiecare oras din Spania, si in Murcia exista o catedrala, care dateaza din perioada Baroca. Cei pasionati de cumparaturi vor descoperi nenumarate modalitati de a-si cheltui banii pe strazile Platería si Trapería, unde exista si numeroase baruri in care pot fi savurate traditionalele gustari tapas. Vorbind de delicii culinare, in Murcia exista numeroase cafenele care servesc o delicatesa traditionala: placintele dulci cu carne.

Tarragona

tarragona
Tarragona / Foto: jordiclave

Ne indreptam catre nord, unde se afla Tarragona, locul unde exista numeroase plaje minunate, dar mai important este faptul ca acst oras se mandreste cu faptul ca este inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO. Spania are legaturi cu numeroase civilizatii antice, iar Roma Antica este una dintre ele. Tarraco, care inseamna oras in vechile dialecte, este locul in care se afla cateva ruine romane de o frumusete aparte. Tot aici exista si ruinele apeductului roman din zona, o arhitectura magnifica si Muzeul National de Arheologie din Tarragona. Daca vii insotit de animalul de companie, in Camp de Mart exista locuri special amenajate, in care patrupezii de pot plimba in voie.

Valencia

valencia
Foto via mydesignagenda.com

Valencia este numita adesea “cel mai bine pastrat secret al Spaniei”, desi este al treilea oras ca marime din aceasta tara. Aflat langa Marea Mediterana, aici vei gasi tot ce iti doresti, fara a fi nevoit sa te lupti cu alte sute de turisti pentru un loc in spatiu. Acest oras continental are de toate: arta, cultura, mancare, viata de noapte si unele dintre cele mai tari plaje din lume! Dintre cartierele Valenciei se remarca Ruzafa, unde vei gasi nenumarate galerii de arta; Canova, pentru cei ce isi doresc o experienta high-class si Compte d’Alteam unde apusurile de soare sunt ireale. Ca veni vorba despre ireal, nu uita sa faci snorkeling pe plajele de aici!

Daca ai fost deja in Spania, nu ai altceva de facut decat sa te reintorci in aceasta tara pentru a vizita aceste cinci locuri mai putin cunoscute. Daca nu ai fost niciodata in Spania, mergi fara sa stai prea mult pe ganduri! Nu degeaba aceasta tara este a doua destinatie turistica a lumii, un loc cu o cultura si o istorie bogate, unde localnicii sunt prietenosi si de unde nimeni nu pleaca dezamagit. De fapt, Spania e locul in care te vei intoarce iar, si iar si iar!!

Citeste si: Top 10 locuri de vizitat în Țara Bascilor, Spania

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!